Camilerde Kadınlara ve Erkeklere Ayrılan Bölümlerin Arasındaki Devasa Fark Sosyal Medyanın Gündeminde!

İbadet ederken bile yaşanan cinsiyet ayrımcılığı...

Bildiğiniz üzere bazı camilerde kadınlar içi ayrılmış bir bölüm oluyor. Birçok Müslüman kadın da burada ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Bugün Twitter'da Büşra isimli bir kullanıcı camilerde kadınlara ayrılmış olan bu bölümlerin içler acısı halini serdi gözler önüne.

twitter.com

Birlikte bakalım:

👇

👇

👇

👇

1. Tabii hal böyle olunca birçok kişi duruma tepkisini gösterdi:

twitter.com

2. 👇

twitter.com

3. 👇

twitter.com

4. 👇

twitter.com

5. 👇

twitter.com

6. 👇

twitter.com

7. 👇

twitter.com

8. 👇

twitter.com

9. 👇

twitter.com

10. 👇

twitter.com

11. 👇

twitter.com

12. 👇

twitter.com

13. 👇

twitter.com

14. 👇

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
06.06.2021

İslamiyetin bedevi erkeğinin dini olduğunu anlamanız için daha ne kadar aşağılanmaya ihtiyacınız var? Aç kuranı oku eşit miras alamazsın, kocanın seni dövme hakkı vardır, üzerinde sahiptir vasidir, sana direk seslenen kadına hitap eden tek bir ayet göremezsin. Modern çağda aklı başında kendine saygısı olan bir kadının bunları nasıl kabullendiğini hala aklım almıyor. Dinin gücüde burda, dinin girdiği yerde akıl kayboluyor, köleliği 2.sınıflığı aşağılanmayı öylece kabul ettiriyor, hatta ölümüne savunduruyor.

06.06.2021

İstenmiyorsunuz işte. Nesini anlamadınız bunun? Kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyen ve erkeğe bağımlı halde evde oturup çocuk doğurmak dışında rol biçmeyen bir ideoloji zoraki olarak sizi anca bu kadar kabul eder. Köktendincilik dinden sapmadır, ki kadınlara mirastan pay verildiği halde bunun da üstüne yatmakta sakınca görmeyen antilâik ama "dindar" zihniyete kırsal kesimlerde çok sık rastlanır. Şeriat güzellemesi yapıp M. Kemal'in adı anıldığında rahatsız olan meczupların aynasıdır o coğrafyalar.

06.06.2021

erkeğe her şey serbest ama sana sonuna kadar kapan diyen bir dine inan ve bunu dert etme. ama camide bize ayrılan yerler neden kötü, bu ayrımcılık neden diye sor sorgula. gerçekten çok enteresan. hangisi olursa olsun, din bu dünyada insanlara söylenmiş en büyük yalan.

06.06.2021

Dinlerin tamamı güçlülerin dümeni bozulmasın diye uydurulmuştur. İlk pagan dinlerinden, Roma ve eski yunan dinlerinden de yola çıkıldığında aynı amaç görülür. Dediğiniz gibi artık dinler ihtiyaca cevap veremediğinden farklı değerlere sorgusuz sualsiz biat edilecek yakın gelecekte.

TÜM YORUMLARI OKU (38)