Soruşturma Başlatıldı: Halkı Grevdeki Doktorlara Karşı Kışkırtan İmam Tepkilerin Odağında

Konya'daki bir camide verdiği vaazda şiddete tepki için iş bırakan doktorları hedef alan imam, sosyal medyada tepki çekti. Pek çok sosyal medya kullanıcısı imamın halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini öne sürerek yetkilileri göreve çağırdı.

Tepkiler sonrası imam hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın hastanede bir hasta yakını tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından meslektaşları sağlıkta şiddeti protesto etmek için dün tüm Türkiye'de protesto gösterileri düzenledi. Türk Tabipleri Birliği de 7- 8 Temmuz’da grev kararı aldı. Poliklinikteki doktorlar iş bırakırken acil servisler ise hizmet vermeye devam etti.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde Kayalar Camii'nde görev yapan bir imam ise cemaate verdiği vaazda 'Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Bu doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir' diyerek doktorları suçladı.

📹 "Öldürmez misin sen? Dövmez misin?"

'Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. 

Yani bu neyi getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık.  

Bu neyi getirir? Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, 'git bugün grevdeyiz'. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim. Kimse istemez bir doktor öldürülsün, polisimiz şehit olsun askerimiz şehit olsun. Ama devlette devamlılık esastır.”

👇

İmamdan Doktorlar İçin Çağrı: ‘Sen Olsan Öldürmez misin?

İmamın ifadeleri başta hekimler olmak üzere sosyal medyada büyük tepki topladı. Türk Tabipleri Birliği de "Hem Diyanet'i hem de adli makamları derhal harekete geçmeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Konya Valiliği, gelen tepkilerin ardından o imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Diyanet: Müfettiş gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı da bir açıklama yaparak Konya'ya müfettiş gönderildiğini duyurdu.

  • 'Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir.'

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
08.07.2022

Senin işin müezzinlik yapmak mı yoksa toplumu eleştirmek mi? Politikacı olsaydın madem. Doktorluk senin mesleğinden daha kutsal ayrıca, yerini ve haddini bil.

08.07.2022

Hadi oradan doktorluk daha kutsalmış herkes yerini ve haddini bilsin İmam ve Hocalara kimse bu ülkede bir şey söyleyemez

08.07.2022

Şu itin maaşını kesin bakalım,bırak camiye gelmeyi namaz kılmayı bırakır it oğlu it.

08.07.2022

Birçok şeriat ülkesinde bile imamlık maaşla yapılmıyor. Zaten Allah için 5 vakit namaz kılıyorsun bir de maaş alıyorsun. Hani nerede Allah rızası. Hadi şimdi de imamların maaşını tartışalım biraz

08.07.2022

İçi, kin öfke nefret irin pislik dolu yüzlerce din adamından birini görüyosunuz şu an. O kadar öfke nefret ile senin kıldığın namaz namaz mıdır , yaptığın ibadet midir ? İslam adı altında kelle kesen IŞİD militanlarından ne farkı var bunun ?

08.07.2022

İslamın özü dür bu sadece sen kabullenemiyorsun Kuran oku dediğimi anlarsın çünkü aklına bir çok şey yatmayacak ve kabullenemeyeceksin sonunda ya modernist olup orada öyle demek istemiyor diyeceksin ya da deist olacaksın

TÜM YORUMLARI OKU (69)