Çalıştıkları Sektörle İlgili Sır Gibi Saklanan Gerçekleri Paylaşarak Herkesi Dumur Eden 17 Kişi

'Restoranlar temizleniyor mu', 'mağazalara iç çamaşırı iade ediliyor mu', 'havuzlar nasıl temizleniyor' diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Çalıştıkları yerlerde müşterilerin bilmediği gerçekleri internette paylaşarak hepimizi dumur eden çalışanlar neler anlatmış hep beraber bir göz atalım.

1. "Ben çocukların oynadığı bir eğlence parkında çalışıyorum ve burası gerçekten çok pis. Çocuklar her yere tuvaletlerini yapıyorlar ve süngerlerin içlerini temizleyemiyoruz. Çünkü kimse dokunmak istemiyor!"

twitter.com

'Yani aslında çişle dolu bir trambolinin üzerinde zıplıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek...'

2. "Bazı fabrikalar birden fazla şirket için aynı ürünleri üretiyor. Aynı fabrikada, aynı çalışanlar tarafından aynı materyaller kullanılarak yapılıyor bu ürünler."

'Değişen tek şey markaların logoları. Yapılan ürün farklı şirketler tarafından satıldığı için fiyatlar bir hayli değişiyor tabii. Babam bu işleri yapan birçok fabrikada çalıştığı için bu gerçeği öğrendim.'

3. "Eskiden gelinlik tasarlayan büyük bir firmada çalışıyordum. Üzerinize denediğiniz gelinlikler asla yıkanmıyor..."

'Eğer gelinliğe makyaj bulaşmışsa onları temizlemeye çalışıyorduk. Gelinin arkadaşlarının denediği elbiseler çok daha kötü halde çünkü tahmin edeceğinizden daha fazla kadın deniyor ve elbiseler berbat kokuyor. Bir keresinde gelin adayı gelinliğin içine regl kanı bulaştırdığı için bir gelinliği atmak zorunda kaldık.'

4. "Özel istek üzerine mobilya tasarlayan bir firmada çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim ki fiyatlar sizin davranışlarınıza göre belirleniyor. O yüzden kaba bir tutum sergilememeye dikkat edin derim!"

5. "Küçük bir restoranda garson olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz gün mutfak çalışanlarına yardım etmek için açılıştan önce mutfağı temizlemeye gittim..."

'Temizlikten sonra kızartmaları yaptığımız yağı değiştireceklerini düşünüyordum ama hiç umduğum gibi olmadı. Yağın içine yağ temizleyici kaçtığı halde tahminen iki gün boyunca aynı yağı kullandılar.'

6. "Meme ameliyatı olacağınız zaman doktorunuzun çektiği fotoğraflar sigorta şirketine de gönderiliyor ve oradaki çalışanlar tarafından görüntülenebiliyor."

7. "Bir müşteri havuzun içerisine büyük tuvaletini yaptığı zaman havuzu bir süreliğine boşaltıyoruz."

'Sonrasında belki kovayla biraz klor ekleyerek uğraşıyor gibi davranıyoruz. Örneğin bebeklerin kakası havuzda hemen dağıldığı için bazen yapabileceğimiz hiçbir şey olmuyor.'

8. "Ben hem otel hem de motellerde temizlik görevlisi olarak çalıştım ve ikisinin arasında büyük bir fark olduğunu söyleyebilirim."

'Ucuz bir pansiyonda çalışırken her yeri dip köşe temizliyordum. Oldukça bilindik bir otelde çalışmaya başladığımda ise her odaya ne kadar temizlik süresi ayıracağımıza dair kısıtlama verdiler. Odaların o kadar pis olmasına rağmen verdikleri süre 10-15 dakika civarıydı. Ben temizliği çok uzattığım için neredeyse işimi kaybediyordum.'

9. "Bunu duyduktan sonra otel odalarında size verilen bardakları kullanmak istemeyeceksiniz ama..."

'Bu bardakların tuvaleti ve lavaboyu temizleyen bezlerle silindiğini gördüm. Pahalı bir otelde kalıyor olmanız odanızın çok temiz olduğu anlamına gelmiyor.'

10. "Ben bir çağrı merkezinde çalışıyorum ve ne zaman birisi yöneticimizle konuşmak istese kendisini aslında başka bir temsilciye aktarıyoruz."

'Ayrıca bu temsilci çoğu zaman şikayetinizi anlatırken sizi çoktan dinlemiş ve beraber çözmeye çalışmış oluyor. Eğer o da yapabileceği bir şey olmadığını söylerse elinden bir şey gelmiyor demektir.'

11. "Sandviçleriyle ünlü bir mekanda çalışıyorum. Kullandığımız domatesler çürükleriyle yan yana olsa bile çöpe atmamamızı söylüyorlar."

'Et ürünlerinin çoğu ise plastik poşetlerde geliyor.'

12. "Bir süredir güzellik salonunun giriş masasında çalışıyorum. "

'Eğer çalışanlara kaba davranıyorsanız, rezervasyon ya da ödeme yaparken sorun çıkarıyorsanız bunları not alıyoruz. Ben çalışmaya başlamadan yıllar önce sorun çıkarmış müşterileri bile tanıyorum.'

13. "Çalıştığım süpermarket zincirinde satılan salataların çoğu kötü olmak üzere olduğu için ön taraflara yerleştirilip servis ediliyor."

'Et kısmı için de aynı şey geçerli. Ayrıca müşteriler tüm gün çıplak elleriyle yemekleriyle dokunup duruyorlar.'

14. "Eğer çiçek buketi sipariş ediyorsanız internette gördüğünüz fotoğraflara aldanmayın."

'Çünkü alacağınız buket öyle gözükmeyecek. Çiçekçiler o an hangi çiçek daha tazeyse onları harmanlayarak ortaya bir iş çıkarıyor.'

15. "Büyük sinema salonlarında genellikle su için boru sistemleri var ve hamam böcekleri nedense bu boruları çok seviyor..."

'Buz küpleri yaptığımız zaman hamam böcekleriyle karşılaşmak garip bir durum sayılmıyor.'

16. "Bir kabin memuru olarak önerim uçakta asla buzlu içecekler istememeniz çünkü su deposu asla temizlenmiyor... Sadece su istediğinizde ise pet şişelerde temiz su getiriyoruz."

17. "Oldukça büyük bir iç çamaşırı mağazasında çalıştım. Bazen iç çamaşırlarının iadesini alıyoruz ve giyilip giyilmediği hiç anlayamıyoruz."

'Ayrıca mağazayı kapatıp rafları doldururken iç çamaşırları hep yerlerde sürünüyor. Size tek önerim aldığınız iç çamaşırlarını giymeden önce yıkamanız!'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Tarih Meraklıları Buraya! Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınızı İddia Ettiğimiz Birbirinden İlginç 48 Bilgi
Kendisine 'Şişman' Diyen Adamla 76 Kilo Verdikten Sonra Karşılaşıp Yaşadıklarının İntikamını Alan Kadın
Yetişkin Film Yıldızlarının Dünyanın Geri Kalanından Sır Gibi Sakladığı 17 Gerçek
24 Saat İzleniyormuş! Britney Spears Yıllardır Yaşadığı Akılamaz Olaylar Hakkında Sonunda Açıklama Yaptı

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
YORUMLAR
01.07.2021

Neyse ki otelde kalacak kadar, uçağa binecek kadar, sürekli dışarıda yemek yiyecek kadar , eşya yenileyecek kadar zengin olmadığım için çok da şey olmuyor. Ayrıca sanırım gavurcadan içerik yani ülkemizden değil.

02.07.2021

Param olmuyor dediğin şeylere, benim durumum müsait. Sana tavsiyem paran olsa bile normal yaşa.

Pasif Kullanıcı
01.07.2021

her avm de bayisi olan yerli ayakkabı firmalarının hiç birinin kendi üretim yeri yok,hepsi fason ve aynı ayakkabıyı veya çantayı en ücra köşedeki dükkanda bulma olasılığınız var..ayrıca sezon sonunda büyük indirim diye epey bir kazıklanıyorsunuz çünkü sezon içinde satılan ürünle sezon sonu indirimde ki ürün görsel olarak aynı gibi görünse de kalite aynı değil,deri,taban,iç astar kısımlar çok düşük kalitede üretiliyor,maliyet düşürülüyor ve sezon sonu indirimi adı altında milleti düdüklüyorlar...........bir ürünün %70 indirimli fiyatı bile satıcıya %100 kar bırakır..

01.07.2021

9. numaraya ek olarak otel odalarında bulunan kettle'larda müşterilerin iç çamaşırlarını yıkamak için attığı da kayıtlara geçmiştir, bakınız: https://www.asiaone.com/world/people-have-been-boiling-their-underwear-hotel-kettles-and-its-super-gross. Kettle'ı kahve veya çay için kullanmadan önce bir kez daha düşünmenizi veya iyice temizlemenizi öneririm.

TÜM YORUMLARI OKU (12)