Çalıştığınız İş Yerindeki İnsanların Sizi Küçümseyip Bir Nevi Ekarte Ettiğini Gösteren İşaretler

Her ne kadar işimizi sevsek ya da sevmesek de iş dünyası aslında birbirinden farklı insanlarla dolu. Patronundan tutun da çalışanlarına kadar uzanan bu zincir, koskocaman bir ekmek teknesini ayakta tutuyor. Biz de bu içeriğimizde işinizde sizin yavaş yavaş değersizleştirildiğinizi gösteren durumları listeledik. Detaylar... 👇 

Kaynak: 1, 2

İş hayatı hepimiz için gündelik hayatımızdan çok ama çok farklı biliyorsunuz ki.

İşimizi ne kadar sevsek de bizimle çalışan ekibi ya da meslektaşlarımızı sevmeyebiliriz.

Patronlarımız, meslektaşlarımız ve diğer çalışanlar bizi değersiz hissettirebilir.

Bu davranışlar bir nevi 'mobbing' kavramına benzeyebilir.

Peki iş yerinizdeki insanların sizi değersiz hissettirdiğini nasıl anlarsınız? Gelin beraber bakalım. 👇

1. Kimse fikrinizi önemsemediği için toplantılarda görünmez hissedersiniz.

Bazen toplantılarda ekibin sizin görüşlerinizi reddettiğini ya da gölgede bıraktığını hissedebilirsiniz. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız size 'değerli bir şey söylemediğinizin' mesajını vermeye çalışıyorlar. Eğer fikirlerinizin toplantılarda göz ardı edildiğini düşünüyorsanız vermek istediğiniz mesajı gözden geçirin ve ekibe nerede yanlış yaptığınızı sorun. Bu sayede sakin bir uzlaşmaya gitmiş olursunuz.

2. Yaptığınız işten nedensiz bir şekilde kopuk hissedersiniz.

İş yerinden veya işinizden kopuk hissetmek genellikle iş ekibiniz tarafından değersizleştirilmenin bir sonucudur. İş yerinden tamamen kopmuş hissediyorsanız, yaptığınız işlerin ekibiniz tarafından takdir edilip edilmediğini gözden geçirin.

3. Her ne kadar çaba sarf etseniz de asla terfi alamazsınız ve sürekli ayak işi yaparsınız.

Kahve yapmak ve toplantı notları almak gibi işiniz olmayan şeyleri yapıyorsanız ekibiniz tarafından değersizleştirilmiş ve işe yaramaz hissedebilirsiniz. Eğer işiniz olmayan bir şey size teklif ediyorsa 'hayır' diyebilmekten korkmayın. Çünkü ne kadar ayak işi yaparsanız suistimal edilme olasılığınız o kadar artar.

4. Patronunuzun işini yapmak yerine sürekli özgürlüğünüzü kısıtladığını hissedebilirsiniz.

Örneğin bir proje üzerinde çalışıyorsanız ve patronunuz sürekli olarak daha hızlı olmanız gerektiğini söylüyorsa ona açıklamalarda bulunabilirsiniz. Bu tür durumlarda patronunuz özgürlüğünüzü teknik olarak kısıtlar ve iş veriminizin azalmasına sebep olur. Sizi sürekli olarak kontrol edip baskı yapan patronunuza durumu bu şekilde açıklayabilirsiniz.

5. İşinizi ne kadar iyi yapsanız da düşük maaş alırsınız.

Size yapılan ödemenin miktarı, katkılarınızı takdir etmenin bir başka yoludur. Yaptığınız işe gelen övgüler ve maaşınız ters orantılıysa bu durum çalıştığınız yer tarafından değersizleştirildiğinizi gösterir.

6. Zamanınızı boşa harcıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Potansiyelinizi tam olarak kullanamadığınızı düşündüğünüz için zamanın su gibi aktığını hissedebilirsiniz. Size ilham veren ve hırslandıran şeyleri artık hissetmiyorsanız iş hayatınızdaki insanlar sizi içten içe değersizleştiriyor.

7. Yaptığınız işlerin övgü almamasının yanı sıra yapılan eleştiriler de yapıcı değildir.

Her şey bir kenara yapılan işte bazı hatalar baş gösterebilir. Bu nedenle yapıcı eleştiriler de diğer konular gibi son derece önemlidir. Eğer size yapılan eleştiriler yapıcı değilse gerekli olan şeyleri yapmakta zorlanırsınız. Eğer sürekli olarak üstü kapalı ve anlamsız bir eleştiri alıyorsanız bunun sebebi patronunuzun potansiyelinizi küçümsediği anlamına gelebilir.

8. İşinizi daha iyi yapabilmeniz için size yeterli destek ve imkan sağlanmaz.

İşinizde yükselmek ve her zaman daha iyisini yapmaya çalışsanız da içinde bulunduğunuz iş dünyası ve çevresi, kaynakları kısıtlayarak ve gerekli araç/gereçleri temin etmeyerek bunun önüne geçebilir. Bu da aynı şekilde takdir edilmediğinizin bir göstergesi niteliğindedir.

9. Toplantılarda sürekli olarak sözünüz kesilir.

Çalışanların birçoğu toplantı esnasında susturulabilir ya da sözü kesilebilir. Birçok araştırma kadınların bu durumla sık sık karşılaştığını ve hatta kadınların bu yüzden cezalandırıldığını bile ortaya koydu. Cinsiyet ya da cinsel kimliğiniz bir yana, eğer sözünüz sık sık kesiliyorsa ortamdaki diğer çalışanlardan çok daha kalifiyelisinizdir.

10. Ücretli izinlerinizi kullanamazsınız.

Çalıştığınız şirketteki tempo ya da atmosfer, sizi ücretli izne ayrılmanızın önüne geçebilir. Araştırmaların birçoğu, kariyerlerine zarar vereceği düşüncesiyle çalışanların ücretli izne ayrılamadığını ve bundan korktuğunu öne sürdü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Hepsi Akıl Hastası mı? İşledikleri Suçlarla Kelimeleri Kifayetsiz Bırakan Seri Katillerin Karanlık Psikolojisi
Kolay Olduğu İçin Üniversiteyi Bırakıp Haftada Yaklaşık 90 Bin Lira Kazanan Girişimciden İlginç Açıklamalar
Dört Kişinin Günlerce İşkence Ettikten Sonra Peluş Oyuncağın İçine Diktiği Kadının Kan Donduran Hikayesi

Popüler İçerikler

Esra Erol'da Tanıdığımız Fenomen Yazgül'ün Son Hali Şoke Etti
6 Yıllık Evlilik Tek Celsede Bitti: Eşi Selim Selimoğlu ile Anlaşmalı Boşanan Bengü'den İlk Açıklama Geldi!
Diline Fena Doladı: Hasan Can Kaya'dan Vural Çelik'e Veda Yazısıyla Tepki Çeken Gülse Birsel'e Büyük Gönderme!
YORUMLAR
13.01.2023

Anlatış biçiminizi hiç beğenmedim 👎 artık daha düzgün editörler bul onedio

19.01.2023

daha nasıl anlatabilir ki?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ