Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Asgari ücrette bizim temel hedefimiz satın alma gücünün düşmemesidir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemektir” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Asgari ücrette bizim temel hedefimiz satın alma gücünün düşmemesidir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemektir” dedi.
“Bir ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum, geçinme endeksleri fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumu ve geçim şartları göz önünde bulundurularak tespit edilmektedir. Bu temel bir asgari ücrettir. Bunun üzerinde ücret ödeyen iş insanlarının olduğuna da tanık oldum. Tabii diyeceksiniz şimdi ‘bunun altında da ödeyenler var’ ama tabii ki vicdan burada çok önemli. Ama özellikle asgari ücrette bizim temel hedefimiz satın alma gücünün düşmemesidir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemektir.”
“Bu veriler nereden geliyor, çok şaşırıyorum. 16,4 milyon SSK’lı çalışanınız bulunurken 6,6 milyon kişi asgari ücretli. Yani bazı vekillerimiz bu orana yüzde 50, 60, 70, neredeyse yüzde 100 diyecekler. Bu oranlar yanlış. Bu yüzden asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin oranının yüzde 40 olduğunu da yüce heyetinizle paylaşmak isterim.”
Tabi vicdan burada çok önemli!? Yüz binlerce lira alanların asgari ücret üzerinden ahkam kesmesi,ezdirmicez deyip üzerimize toprak atmaları da vicdan işi.
Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, cumhurbakanının talimatıyla, cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanımız... Cumhurbaşkanı her işten anlıyorsa siz neden orada duruyorsunuz ki?
11 bin 402 tl olan maaşınızı 13.252 lira yapıyorum ama bekleyin ! hemen sevinmeyin çünkü o yapılan zam gelecek sene yaşayacağınız enflasyonun g*tünüze girerken ki zeytin yağı olacak