Çalışanlar AB Dışı Ülkelerden Alınacak: Almanya 'Nitelikli İşçi Göçü Yasası'nı Uygulamaya Hazırlanıyor

Bir süredir kalifiye eleman sorunu yaşayan Almanya, bu açığı gidermek üzere Nitelikli İşçi Göçü Yasası'nı uygulamaya hazırlanıyor. 1 Mart'ta yürürlüğe girecek yasayla Avrupa Birliği dışından kalifiye işgücünün Almanya'ya gelişinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

DW Türkçe'de yer alan habere göre federal hükümet, eyalet yönetimleri, iş dünyası ve sendika temsilcileri Pazartesi günü Başbakanlık'ta konuyu görüşmek üzere bir araya gelecek.  

Zirvede yeni işgücü göçü yasasının en hızlı ve en iyi biçimde etkili kılınmasının yolları masaya yatırılacak.

"Almanya kalifiye işgücü göçüne mecbur"

Başbakan Angela Merkel, Pazartesi günkü toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Almanya'nın AB dışı ülkelerden kalifiye işgücü göçüne mecbur olduğunu vurguladı.

Merkel, birçok işletmenin kalifiye işçi bulunmaması halinde Almanya dışına taşınmak zorunda kalabileceğini de belirtti.

"Yaklaşık çeyrek milyon pozisyon doldurulamıyor"

Alman Zanaatkârlar Birliği Başkanı Hans Peter Wollseifer ise, yürürlüğe girecek yasaya ilişkin 'iyi yasa' nitelendirmesinde bulundu. 

Wollseifer, yasanın vize alma süreci de dahil olmak üzere 'hızlı ve bürokratik olmayan' bir biçimde uygulanması çağrısında bulundu. Wollseifer, 'Şu anda sektörde uygun ve kalifiye çalışan bulunamadığı için yaklaşık çeyrek milyon pozisyon doldurulamıyor' dedi.

"Hangi ülkelerden ve hangi alanlarda lazım, iş dünyası söylemeli"

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Pazar akşamı yaptığı açıklamada, iş dünyasına yeni bir istihdam stratejisi benimseme çağrısı yaptı. 

Heil, 'İş dünyası bize hangi ülkelerden ve hangi alanlarda işgücü istihdam etmek istediğini söylemeli' diye konuştu. 

Heil, federal hükümetin bürokratik süreci kolaylaştırmasının ancak bu şekilde mümkün olabileceğini kaydetti.

"İşgücü göçü anlaşmaları sağlık alanında yoğunlaşacak"

Federal Çalışma Ajansı Başkanı Detlef Scheele de, Almanya'ya işgücü göçüne yönelik çeşitli anlaşmalar yapılacağını duyurdu. 

Scheele, 'Halihazırda örneğin Filipinler ve Meksika ile aramızda olduğu gibi anlaşmalar yapacağız' dedi. Scheele, bu anlaşmaların özellikle sağlık alanında yoğunlaşacağını söyledi.

Türkiye'de bugün 4.5 milyon kişi işsiz

Bugün açıklanan Eylül ayı verilerine göre Türkiye'de işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 817 bin kişi artarak 4 milyon 566 bin kişi olmuştu.

Almanya'nın kalifiye işçi talep edeceği ülkeler arasında Türkiye'nin yer alıp almayacağının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Genç İşsizlikte 4,5 Puanlık Artış Yaşandı: İşsizlik Oranı Eylül Ayında Yüzde 13.8 Oldu

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.12.2019

Pek güzel, pek güzel. Doktorları beğenmeyip, üstüne dayak atanlara müjde.Doktorların ülkeden kaçışı Mart ayından itibaren hızlanacak muhtemelen. İleride adam gibi tedavi olmak için yurt dışına gitmek zorunda kalınca görürsünüz. Gerçi her şeye pratik çözümler üretmekte usta olan hükümet, basit bir sınavla imam hatip mezunlarının doktor olmasının önünü açtımıydı sorun çözülür.

16.12.2019

Doktor işçi değildir. Bizim doktorların birçoğunun son 10 yılda açılan tıp fakülteciklerinden mezun olduğunu da hesaba katarsanız, bizden başka gidecekleri kürkçü dükkanı yok. Kars Tıp Fakültesi mezunu adamı Almanya napsın amk.

16.12.2019

Hoşçakalın arkadaşlar T.C simülasyonu zordu ama bitirdik şükür sonunda

16.12.2019

avrupa kendine amele topluyor kendi ırkını beyaz yaka çalıştırarak ırkını yüceltiyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ