Cahil Cesaretiyle Konusunda Uzman Kişilere Laf Soktuğunu Sanan Aşırı Trajikomik İnsanlar

Sosyal medya, özellikle Twitter artık hemen hemen herkesin elinin altında. Hal böyle olunca fikir beyan ederken sınırları aşmak ve bunu birçok insana duyurmak çok kolaylaştı. Twitter'da bulunan tivıtır hadsizlikleri isimli hesap da tam da bu dediğimiz örnekleri topluyor. Bakın bakalım dayanabilecek misiniz?

Vedat Milor'a "sabah şekeri" ve "hapır hupur yemek yiyen bir insan" yakıştırması yapmak için bu konuda epey bir şeyler bilmek lazım.

Peki gerçekten öyle biri miymiş Vedat Milor?

Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem Londra Ekonomi Okulu'te eğitim gördü. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi 'Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in', 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafından senenin en iyi doktora tezi seçildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton Üniversitesi'nde Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. İlk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise Uluslararası İlişkiler dersleri verdi.

Dünya çapında takip edilen Gastromondiale adlı gastronomi sitesinin de kurucu editörüdür ve dünyada gastronomi alanında pek çok kabul gören otorite tarafından saygı duyulan bir gurmedir.

Özgür Demirtaş'a "bomboş adam" demek için bilemiyoruz tam olarak ne kadar cesur olmak gerekiyor?

Bu da Özgür Demirtaş'ın "bomboş" denilen kısa özgeçmişi...

Üniversite yerleştirme sınavında Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasında yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu.

Amerika Birleşik Devletleri, Boston College'da ana dalından farklı bir dal olan Finans alanında 5 yıl içerisinde doktora çalışmalarını tamamlayarak 27 yaşında (2003 yılında) doktor ünvanını kazandı.

Çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde (Journal of Monetary Economics, Management Science, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Journal of Business Economic and Statistics) yayınlandı. 25'in üzerinde akademik yayın yaptı. Kitap çalışması Elsevier tarafından basım için kabul edildi. İlki 2004 yılında olmak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 sene boyunca ödüllendirildi.

2003 yılında, Yardımcı Doçent ünvanını alarak Baruch College City University of New York‘ta göreve başladı. Yine 2003 yılında, Finans bölümü içerisinde ve 2004 yılında, İşletme Fakültesi içerisinde en iyi öğretim üyesi seçildi. 2005 yılında, tüm ana bilim dalları ve tüm fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek “Üstün Öğretim Madalyası'nı” Madison Square Garden'da aldı. 2012 yılında New York University (NYU) Stern School of Business Finans Bölümü'nde en yüksek öğretim değerlendirmesini aldı.

31 yaşında Doçent Doktor ve yine 2007 yılında, Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York'ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) ünvanlarını aldı.

2010 yılında Sabancı Üniversitesi'nden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı ve Profesörlük teklifi aldı. Yine aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da yapılan 1 Milyon profesör için yapılan 10 milyonu aşkın öğrenci değerlendirmesi sonucunda, ilk 20 içerisinde gösterildi.

2012 yılı Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tenür hakkını bırakarak Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsü başkanı olarak katıldı. Yine 2012 yılında Marie Curie Araştırma Fonunu almaya hak kazandı. 100,000 Euro değerindeki Proje, AB tarafından, Türkiye genelinde, Ekonomi dalında kendi proje başvuru döneminde desteklenen tek proje oldu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, aynı zamanda, Türkiye'nin ilk Tasarruf ve Finansal Okur Yazarlik Derneğinin (FODER) Kurucu Yonetim Kurulu üyeliğini, ve Türkiye Genç Işadamları Derneği (TUGIAD), TAYSAD ve DASK Danişmanlıklarini da üstlendi.

Yusuf Halaçoğlu'na da "Boşsun hoca!" diyen dopdolu kişiler var demek ki...

Yusuf Halaçoğlu'nun biyografisi yerine sadece eserlerini bıraksak yeterli olur belki...

Eserleri:

  • Ahmed Cevdet Paşa, Mârûzât, İstanbul 1980, V-XV+270 s., 16 belge, 3 harita

  • XVIII. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun İskân Siyâseti ve Aşiretlerin Yerleştirilmesi, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1988, VII-XX+179 s., 2 harita (ikinci baskı)

  • Osmanlılarda Ulaşım ve Haberleşme (Menziller), PTT Genel Müdürlüğü Yayını, Ankara 2002

  • Osmanlı Devlet Teşkilâtı ve Sosyal Yapı, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1991 (dördüncü baskı)

  • Başlangıçtan 1774'e Kadar Osmanlı Tarihi, Anadolu Uygarlıkları Ansiklopedisi (bir heyetle beraber), İstanbul 1982

  • 90 Numaralı Mühimme Defteri, İstanbul 1994 (bir heyetle beraber)

  • Türk Tarihinde Ermeniler, Ankara 2001 (Prof. Dr. A. Süslü, Prof. Dr. F. Kırzıoğlu, Prof. Dr. R. Yinanç ile beraber)

  • Ermeni Tehciri ve Gerçekler, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 2001.

  • Osmanlılarda Ulaşım ve Haberleşme (Menziller) PTT Genel Müdürlüğü, Ankara 2002

  • Facts On The Relocation of Armenians: 1914-1918, Ankara 2002.

  • XIV-XVII. Yüzyılllarda Osmanlılarda Devlet Teşkilatı ve Sosyal Yapı, Türk Tarih Kurumu, Ankara 2003

  • Ermeni Tehciri, Babıali Kültür Yayıncılığı, İstanbul 2006

  • Anadolu'da Aşiretler, Cemaatler, Oymaklar 1453-1650 (6 cilt), Türk Tarih kurumu yayınları, İstanbul 2009

Selçuk Şirin'e "Bay çok bilmiş!" diyebilmek... Vallahi ne desek bilemiyoruz..

Selçuk Şirin'in "çok bilmesi" tesadüf mü sizce?

Prof. Dr. Selçuk R. Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) J. K. Javits kürsü profesörü olarka davranışbilim ve istatistik dersleri vermekte ve NYU-Şirin Araştırma Labaratuvarı‘nda eğitimden siyasete geniş bir alanda bilimsel çalışmalar yönetmektedir. ODTÜ’den lisans, State University of New York’den (SUNY) yüksek lisans ve Boston College’den doktora derecesi alan Selçuk Şirin’in 70’i aşkın akademik yayını bulunmaktadır. Şirin’in ABD’de yayınlanmış Muslim American Youth adlı kitabı 11 Eylül saldırıları sonrası İslamofobinin gençler üzerindeki etkisini ortaya koyan ilk bilimsel çalışmadır.   Dr. Şirin Boston College ve New York Üniversitesi tarafından Öğretmen Mükemmeliyet Ödülü, Çocuk Gelişimi Vakfı tarafından Genç Araştırmacı Ödülü, Dünyadaki en büyük eğitim-araştırma derneği olan AERA’dan Yılın __Araştırması Ödülü almıştır. Prof. Dr. Selçuk Şirin’in ayrıca Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya sefalet ve Bir Türkiye Hayali adlı iki kitabı bulunmaktadır.

İsmi "Emrah Safa" olan birinin Osmanlı ile ilgili konuları bilmeyeceğini düşünen bir arkadaşımız var burada.

Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, gene aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde Prof. Halil İnalcık’ın danışmanlığında 16. Yüzyılda Batı Akdeniz’de Osmanlı korsanları üzerine hazırladığı tezle 2006 yılında yüksek lisans derecesini aldı. Doktora çalışmalarını 2012 yılında Georgetown Üniversitesi’nde Osmanlı-Habsburg rekabeti çerçevesinde 16. Yüzyıl Akdenizi’nde İstihbarat konusu üzerine tamamladı. Medeniyetler arası diplomasi, saray hizipleri, Osmanlı stratejisi ve karar alma mekanizması, serhat çalışmaları, korsanlık, kölelik ve ihtida konuları üzerine uzmanlaşan Gürkan çeşitli uluslararası dergilerde makaleler yayınladı.

Geleneksel kamu spotumuzu buraya bırakıp gidelim. Biilmeyenlere yardımcı olmak için elden ele ulaştıralım bu afişi...

İnşallah hayatınızda bu tür şeylerle hiç karşılaşmazsınız...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cahil Cesaretiyle Konusunda Uzman Kişilere Laf Soktuğunu Sanan Aşırı Trajikomik İnsanlardan Seçmeler
Cahil Cesaretiyle Konusunda Uzman Kişilere Laf Soktuğunu Zanneden Aşırı Trajikomik İnsanlar

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR

adamlardaki kariyere bak. cv hazırlasa en az 3 sayfa olur. okurken imrendim resmen

11.09.2018

işte bunlar turp ısırıyor portakal bıçaklıyor

11.09.2018

Ülkenin genel profili bu ne yazık ki.

TÜM YORUMLARI OKU (39)