Çadırları Çıkarmanın Zamanı Geldi: Muğla’da Kamp Yapabileceğiniz En Güzel Koylar Listesi

Ben dört duvar arası tatil sevmem, doğa ile baş başa kendi imkanlarımla bir tatil yapmak istiyorum diyenler burada mısınız? Yaz gelince astronomik fiyatlarda tatil yapmak için ya milli piyangodan para çıkması ya da rüya da görmemiz gereken günlerde kamp severler için hazırlandı bu yazı. Ama ben kamp sevmem ucuz ama güzel puanlı otelleri merak ediyorum derseniz önceki yazılara göz atmanızda fayda var. Hazır mıyız sevgili okur? Ben hazırım… 🏕️

1. Darboğaz Koyu

Muğla Fethiye’de bulunan Darboğaz Koyu kamp alanı sessiz ve sakin ve muhteşem doğası ile kampçıları bekliyor. Ücretsiz kamp bölgesi Muğla şehir merkezine 154 km, Fethiye’ye ise 25 km uzaklıkta yer alıyor. Bun güzelim koya maalesef direkt kara yolu ile ulaşmanız mümkün değil. Koya yaklaştıktan sonra aracınızı bırakıp kalan yolu 1 km uzunlukta yürümeniz ya da tekneler aracılığıyla gidebilirsiniz. Gemiler Adası ve Babadağ manzarasına bakan Darboğaz kamp alanı çevresinde ihtiyaçlarınız için herhangi bir işletme olmadığı için buraya gelmeden yanınıza almanız gerekiyor. 

Konum için tıklayın.

2. Osmanağa Koyu

Dalaman’da yer alan Osmanağa Koyu; eşsiz bir doğaya sahip başka bir koyumuz. Göcek Adası manzarasına sahip olan Osmanağa Koyu’na giden 5 kilometrelik yolu asfalt ancak geriye kalan son 2 kilometrelik yol toprak yol olmasından dolayı dar ve biraz sizi zorlayabilir.  Ben karayolunu tercih etmem diyenler için Göcek tekne turları ile koyu ziyaret etmek daha sağlıklı olacaktır. Osmanağa Koyu’nda herhangi bir işletme ve tesis olmadığı için tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi özel imkanlar da bulunmuyor. Koya giderken gereken her şeyi yanınızda götürmeniz gerekiyor. 

Konum için tıklayın.

3. Kille Koyu

Kille Koyu’nun denizi temiz ve berraklığı ile bana göre Dalaman’da denize gireceğiniz en güzel koy. Yüzerken denizin içini görebileceğiniz kadar temiz olan Kille Koyu’nda dalga yok ama rüzgarı ara ara oluyor. Koy belediye tarafından işletildiği için büfe bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi büfeden temin edebilir, 20 TL ile 40 TL arasında değişen ücretle şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Kille Koyu’na giriş kişi başı 10 TL ücreti, tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunuyor. 

Konum için tıklayın.

4. Binlik Koyu

Göcek 12 adalar tekne turu rotasında bulunan Binlik Koyu’na giriş ücretsiz sevgili kamp severler. Hamam Koyu ve Martı Koyu arasında yer alan Binlik Koyu’nun turkuaz rengi denizi ve doğasını görünce bu koydan gitmek istemeyeceksiniz. Koy çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olan Binlik Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Kısa süreliğine konaklama için uygun olabilir.

Konum için tıklayın.

5. Lakos Koyu

Lakos Koyu, Dalaman’ın gizli kalmış cennet köşelerinden biri dersek abartmış olmayız. Araç ile çok zorlu bir ulaşım yoluna sahip olan Lakos Koyu’na araç ile gidecekseniz, aracınızı park ettikten sonra yaklaşık 20 – 30 dakika sürebilecek bir uzun yürüyüş sizi bekliyor. Tuvalet ve duş gibi sosyal imkanların yanı sıra, restoran ve kafe gibi hiçbir sosyal ve aktif tesis bulunmayan Lakos Koyu, sadece doğası için ziyaret ediliyor.  Lakos Koyu’na giriş ücretsiz, çocuklu ailelere maalesef uygun değil ve giderken ekipmanlı ve malzemelerinizi yanınızda bulundurmalısınız.

Konum için tıklayın.

6. Göbün Koyu

Merdivenli Koyu üzerinden 15 dakika yürüyerek veya tekne ile gidebileceğiniz harika bir koy. Göbün Koyu’nda yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletme bulunmakta. Çam ve zeytin ağaçları arasında yer alan Göbün Koyu, Göcek ve Dalaman çevresinde yer alan en iyi restorana sahip koylardan bir tanesi ve sadece buraya yemek yemek için gelenler de varmış. Tuvalet ve duş imkanlarına sahip olan Göbün Koyu’nu çocuklu aileler de tekne turu ile ziyaret edebilirler.

Konum için tıklayın.

7. Merdivenli Koy

Adını köylere gitmek için kayalara oyulan merdivenlerden alan Merdivenli Koyu, Dalaman ve Göcek’te mutlaka ziyaret edilmesi gereken koylardan bir tanesidir. Merdivenli Koyu’na giriş ücretsiz ve tekne turları ile ulaşım sağlanmakta. Herhangi bir tesis ve sosyal imkan bulunmadığı için ihtiyaçlarınızı yakın köylerden temin edebilirsiniz. Denizi berrak ve temiz olan Merdivenli Koyu’na 10 – 15 dakikalık yürüme mesafesinde restoran bulunmaktadır. Merdivenli Koyu çocuklu ailelere de uygundur.

Konum için tıklayın.

8. Hamam Koyu (Kleopatra Koyu)

Kleopatra (Hamam) Koyu Muğla Göcek’de yer alan, ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz doğal ve denize sıfır Muğla koylarından bir diğeri. Bir rivayete göre Mısır Kraliçesi olan Kleopatra’nın bu koyu sık sık ziyaret etmesi nedeniyle bu ismi aldığına inanılıyor. Hamam Koyu her yıl yerli ve yabancı birçok kamp severin uğrak noktası. Her sezon gelen yoğun kalabalığa rağmen! denizi berrak kalabilmeyi başarmış. Kamp yapmak isteyenler için güneşten kaçıp gölgede kamplarını kurabilecekleri ormanlık alan mevcut. Bakir bir alan olduğu için tuvalet, duş alanları yok. Koya çok yakın olan Lidya Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Konum için tıklayın.

9. Sarsala Koyu

Dalaman’da yer alan, seyir tepesine çıktığınızda ‘vay be’ diyerek iç çekeceğiniz Sarsala Koyu’na Göcek tekne turlarına katılarak veya Dalaman üzerinden karayolu ile virajlı ve dar yol üzerinden ulaşabilirsiniz. Sarsala Koyu’na giriş kişi başı 10 TL, tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanı bulunmakta. Otopark yok ancak araç park edebileceğiniz uygun yerler var. Şezlong ve şemsiye kiralaması 20 TL ile 40 TL arasında değişmekte, yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletme var. Denizi ve plaj alanı kumlu olan Sarsala Koyu’nun denizi 25 metre boyunca sığ.

Konum için tıklayın.

10. Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Tersane Adası ve Domuz Adası arasında bulunuyor. Yıkılmış fener kalıntılarına ev sahipliği yapan Akvaryum Koyu, Göcek tekne turları ile mutlaka ziyaret  edilmesi gereken bir yerlerden birisi. Berrak ve masmavi bir denize sahip olan Akvaryum Koyu’nda herhangi bir işletme ve restoran bulunmuyor. Tamamen doğa ile iç içe olacağınız Akvaryum Koyu’nda kamp yapmak isteyeceksiniz. Akvaryum Koyu’na giriş ücretsizdir. 

Konum için tıklayın.

11. Sıralıbük Koyu

Muğla’da kamp yapabileceğiniz koylar listemiz içerisinde yer alan Sıralıbük Koyu doğa ile iç içe keyifli vakit geçirebileceğiniz en güzel koylardan bir diğeri. Dalga ve rüzgarın olmadığı sakin koyun denizi pırıl, pırıl ve tertemiz olunca kamp yapmamak imkansız hale geliyor. Tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Sıralıbük Koyu’na giriş ücretsizdir. Sahilinde çakıl taşlar olan olan koyda herhangi bir işletme ve tesis bulunmuyor.

Konum için tıklayın.

12. Bedri Rahmi Koyu

İsmini Türk şair ve aynı zamanda yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan alan bu koyda Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun kaya üzerine yaptığı harika bir balık figürü bulunuyor ve dikkatli incelerseniz, üzerinde 6 -7 farklı hayvan çizimi olduğunu göreceksiniz. Göcek tekne turlarına katılarak ulaşım sağlayabileceğiniz Bedri Rahmi Koyu’na arazi aracı ile ulaşım sağlanıyor ancak yolun tam konumunu bilmeyenlerin araç ile gitmesi doğru olmayacaktır. (kaybolma ihtimaliniz olabilir) Bu yüzden tekne turuna katılmanız daha iyi olur. Bedri Rahmi Koyu’nda hizmet veren küçük bir restoran da bulunuyor. Ayrıca M.Ö 350’li yıllarda Likya döneminden kalma kaya mezarları da ziyaret edebilirsiniz. Denizi çok temiz olan Bedri Rahmi Koyu’na aileler de tekne turu ile gidebilirler.

Konum için tıklayın.

13. Martı Koyu

Kaya üzerine çizilmiş martı figürü ile dikkat çeken Martı Koyu’nun denizi çok temiz ve doğası harika olan bir başka kamp yapabilceğiniz bir koy. Dalaman ve Göcek’te sakinlik ve sessizlik arayanlar için uygun olan Martı Koyu, tamamen bakir bir bölge. Herhangi bir tesis yok ve tuvalet gibi imkanlar maalesef bulunmuyor. Doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için patikaları bulunan Martı Koyu’nu tekne turlarına katılarak keşfedebilirsiniz. Martı Koyu’na giriş ücretsizdir ve çocuklu aileler de tekne turları ile Martı Koyu’nu keşfedebilirsiniz.

Konum için tıklayın.

14. Saksılı Koyu

Sessizliğin ve sakinliğin hakim olduğu eşsiz bir koy olan Saksılı koyu tertemiz denizi ve ferah ormanları ile kampçıların gözdesi. Marmaris’in Taşlıca bölgesinde yer alan Saksılı Koyu’na girişler ücretsiz.

Konum için tıklayın.

15. Gebekse Koyu

Muğla Marmaris’in en otantik koylarından olan Gebekse Koyu’nda Antik Gebese Kilise’si ve antik şehir kalıntıları bulunduğu bir diğer kamp yapabileceğiniz koy. Tarihe şahitlik edeceğiniz Gebese Koyu’nu tekne turları ile ziyaret edebiliceğiniz ama kara yolu ile ulaşım sağlanamayan koya girişler ücretsizdir. Marmaris Orhaniye sınırları içerisinde yer alan Gebekse Koyu’nu ve oranın geçmişini kamp yaparak keşfedebilirsiniz. Koy etrafında lokanta, restoran ve kafeler bulunuyor. Tuvalet, elektrik ve su ihtiyaçlarınızı tesislerden temin edebilirsiniz.

Konum için tıklayın.

16. Ekincik Koyu

Ekincik Koyu, Köyceğiz’e bağlı  bir koy. Kamp alanı, bungalov evler ve villa tesisleri diğer konaklama imkanları da bulunma. Plaj alanında şemsiye ve şezlong imkanı var. Çocuklu aileler için de oldukça uygun olan koya Köyceğiz’den Ekincik servisleri ile gidebilirsiniz. Ekincik Koyu’na girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye tesislere ait olmasından dolayı ücretlidir. Yiyecek ve içecek imkanları bulunuyor.

Konum için tıklayın.

17. Akbük Koyu

Didim ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzakta bulunan Akbük Koyunda bulunan ücretsiz kamp alanında altın sarısı kumsalda adım atmanın huzurunu gider gitmez hissedeceksiniz. Akbük Koyu’nda çadır kuracağınız bölgelerin üzeri yemyeşil ağaçlarla çevrili. Yaz sezonu oldukça kalabalık olduğu için bölgede çadır kuracağınız boş bir alan bulabilmek için sabahın erken saatleri ya da hafta içi günlerinde gitmeniz gerekiyor. Akbük Koyu’nda kamp yaparken Esinti Plajı’na giderek tuvalet, duş, büfe, market, plaj, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Konum için tıklayın.

18. Kabak Koyu

Dünya’nın koruma altına alınmış olan 100 dağı arasında yer almakta olan Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kabak Koyu Fethiye’nin merkeze 33 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kabak Koyu’nda doğa ile iç içe kamp yapılabilecek çok sayıda alan var. Özellikle de genç doğa severlerin son zamanlarda en sık tercih ettiği kamp alanları arasında yer alan Kabak Koyu’nda aynı zamanda bir de çakıllı plaj bulunmaktadır. Ayrıca Kabak Koyu, 513 kilometre uzunluğundaki Likya Yolu’nun üzerinde bulunması koyun önemini daha da arttırmakta.

Konum için tıklayın.

19. Katrancı Koyu

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Yanıklar mevkiinde bulunan Katrancı Koyu kamp seven aileler, arkadaşlar ve kamp yapmayı merak edenlerin tercih ettiği bir koy. Çam ağaçları arasında ve birbirinden güzel iki koya sahip olan tabiat ormanında ister çadır ister karavan karavan kampı yapabilirsiniz. Fethiye ilçe merkezine sadece 15 kilometre mesafede hizmet veren Katrancı Orman Kampı‘nda okaliptüs ve çam ağaçları arasında, deniz manzaralı unutulmaz bir kamp deneyimi sizleri bekliyor.

Konum için tıklayın.

20. Cennet Koyu

Bodrum’un en bakir bölgelerinden birisi olan Cennet Koyu etrafında hiçbir tesisin olmadığı, mavi ve yeşilin her tonunu gözlemleme fırsatı bulabileceğiniz eşsiz bir koy. . Doğa severler ve kampçılar tarafından da sıkça ziyaret edilmektedir. Henüz doğal güzelliğini kaybetmemiş Cennet Koyu’nun turkuaz renkli denizinde yüzmek size iyi gelecek. Çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği Cennet Koyu, oldukça sığ bir denize sahip Zaman zaman teknelerin uğradığı koyda gündüz seyyar satıcılar simit, su ve midye gibi atıştırmalıklar satmaktadır.

Konum için tıklayın.

Muğla ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Marmaris’te Gezilecek Yerler: Şelalesinden Antik Kenti’ne Tarih Kokan İlçe Marmaris’te Nereye Gidilir?
Muğla'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Muğla'da Ne Yenir?

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman