Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür Görevden Alındı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Gaziantep’ten çadır satın alınarak Bursa’ya götürüldüğü ve çadırların üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logosu basıldığı iddiaları sonrası görevden alındı.

Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, 7 Mart’ta basın toplantısı düzenleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı "halka açıkça yalan söylemekle" suçlamıştı.

Toy, Bursa’da okullarda üretildiği söylenen çadırların aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logosu yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya götürüldüğünü, daha sonra yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderildiği söylemişti.

MEB, Cuma günü tepkiler üzerine, iddia hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Açıklamada, 'Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialar' hakkında yaklaşık bir ay önce Serkan Gür ve 'diğer bazı personel' hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatıldığı da belirtilmişti.

İncelemenin tamamlanmasının ardından Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı.

Serkan Gür kimdir?

Serkan Gür Kimdir? Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür Kimdir?

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
YORUMLAR

Kesin logo konusunda anlaşamadılar akp logosu niye basmadın diye biz böyle mi anlaşmıştık diye kızmışlardır düşününce çok ayıp etmiş sen olayı çok yanlış anlamışsın ampül olacaktı meb logosu değil

12.03.2023

Açıklamayı tam yapmak lazım MEB bir reklam filmi yayınlıyor bakan bu filmde meslek liselerinde deprem bölgesi için çadır yapıyoruz, Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde atölyeler kurduk, metal aksamlarının üretimi bu okuldaki atölyelerde, kumaş malzemesi ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıyoruz diye anlatıyor. Daha sonra bu çadırların aslında deprem bölgesine bir buçuk saat uzaklıktaki Antep'ten alındığı ta Bursa'ya getirilip üzerine MEB logosu basılarak deprem bölgesine gönderildiği ortaya çıkıyor.

12.03.2023

Yalan söylemek mi? Ulan insanların o soğukta dışarda kalmasına hastalanmasına belki ölmesine sebep olan adam yalan söylemekle mi suçlanıyor?

TÜM YORUMLARI OKU (6)