Cadılar Bayramı’nın Renkleri Neden Turuncu ve Siyahtır?

Günümüzde birçok toplumda coşkuyla kutlanan Cadılar Bayramı’nın kökeni Keltlere dayanır. Yazın bittiği ve kışın başladığı; hasat mevsimin bitmesinin ardından doğanın canlılığını kaybederek öldüğü düşünülen 31 Ekim’de ölüler ve yaşayanlar dünyasındaki kapıların açıldığına inanılmıştır.

Keltler kötü ruhları evlerden uzak tutmak için büyük ateşler yakmışlar hatta kötü ruhlar tarafından tanınmamak için çeşitli kostümler ve maskeler kullanmışlardır.

İlerleyen zamanlarda bu gelenek yerini korumuş olsa da Hristiyanlık öğretilerinin etkisi ile çeşitli değişimlere uğramıştır. “All Hallow’s Eve (Azizler Günü’nün Arifesi)” olarak adlandırılan bu gecenin adı zamanla “Halloween (Cadılar Bayramı)” olarak kısaltılmıştır.

Cadılar Bayramı’nın popülerleşerek tüm dünyada yayılması Amerikan eğlence kültürünün bir sonucudur. 19. yüzyılda Avrupa’dan Amerika’ya göç eden göçmenler sayesinde yaygınlaşan Cadılar Bayramı, her geçen yıl daha gösterişli ve eğlenceli bir hal almıştır. Bu gecenin en çok kullanılan figürlerinden biri olan içerisinde mum yakılan turuncu bal kabakları yaşayanların kendilerini ölülerden koruması içindir. Bu yüzden balkabakları korkunç yüz ifadeleri ile süslenmektedir. Bu gecenin en çok kullanılan iki rengi siyah ve turuncudur. 

Siyah renk ölümü, hayaletleri ve gecenin karanlığını simgelerken; pozitif ve sıcak bir renk olan turuncu hasat mevsiminin bitişi olan kışı, yaşamı ve karanlığı aydınlatan ateşi simgeler.

Instagram

Popüler İçerikler

Ünlü Oyuncunun Acı Günü: Arka Sokaklar'ın Mesut Komiseri Şevket Çoruh'un Annesi Hayatını Kaybetti!
Erman Toroğlu, Galatasaray'ı 29 Ekim Kutlaması Sebebiyle Eleştirildi
Osman Gökçek’in Cumhuriyet Resepsiyonunda Giydiği Fiyatıyla Dudak Uçuklatan Ayakkabıları Gündem Oldu
YORUMLAR
14.10.2022

2 yıldır falan aktif olarak onediodayım bu kadar boş içerik görmemiştim kusura bakmayın ama biraz emek lütfen ya..

16.10.2022

Daha önce hiç düşünmemiştim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ