Büyükelçiliklerden 'Kavala Çağrısı' Açıklaması: Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesine Riayet Ediyoruz

Büyükelçiliklerin Twitter’dan yayımladığı mesajlarda, '18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder' denildi.

ABD Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından yapılan kısa açıklamada, “ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. Maddesine riayet etmeyi teyit eder” denildi.

Erdoğan olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

Viyana sözleşmesi 41. madde ne diyor?

'1. Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir.

2. Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan bütün resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.

3. Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.'

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
YORUMLAR
25.10.2021

Büyükelçilik olarak, kabul edildiğiniz ülkenin iç işlerine karışmak ne kadar gereksiz ise, hükümet olarak bu duruma düşmekte o kadar anlamsız... Avrupa İnsan Hakları'na tarafsanız yükümlülüklerinizi yerine getirmelisiniz...

Pasif Kullanıcı
25.10.2021

Anayasa ve kanunlara uyulsun demenin “iç işlere” karışma olduğunu düşünmüyorum. Yargı ve yürütmenin ayrı organlar olduğu yürütmenin yargı üzerinde söz etme hakkı olmadığı düşünüldüğünde iç meseleye karışmak değildir bu. Yargımızın adı Türk hukuku olsa da yargı yetkisi Türklerle veya Türkiye ile de sınırlı değildir. Kendi vatandaşları da Türk yargısına tabi tutulacağı için yargıdaki aksaklıkları dile getirebilirler.

25.10.2021

hd izleyin bakın avrupayı nasıl dize getirdik diyecek :D

25.10.2021

Demagoji

TÜM YORUMLARI OKU (13)