Büyük Tehlike Yaratıyor: Islak Mayo ve Bikinilerin Tahmin Bile Edemeyeceğiniz 8 Zararı

Deniz, kum ve güneş pek çok insan için harika bir tatil üçlemesi. İş ya da okul hayatının bütün stresinin ardından buz gibi denizde yüzmek, güneşin sıcaklığını hissetmek ve plajda sevilen insanlarla sohbet etmek insanı deşarj ediyor. Her şey bu kadar şahane ilerlerken, ıslak mayo veya bikiniyi değiştirmeden saatlerce oturmak işleri tersine çevirebilir. Gelin, ıslak deniz kıyafetlerinin zararlarını birlikte irdeleyelim.

1. Mantar ve bakteri enfeksiyonları kapınızı çalabilir!

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarından kaçmak için denize girmek iyi bir fikir olabilir. Ancak ıslak kıyafetinizi değiştirmemeniz genital bölgenizde bakteri ve mantar oluşumuna davetiye çıkarıyor. Menopoza girmiş veya hamile kadınlar ise daha büyük risk altında, aman dikkat!

2. Enfeksiyon olduğu yerde kalmıyor!

Dikkat etmediğiniz takdirde genital bölgenizde meydana gelebilecek enfeksiyon, idrar yolu hastalıklarının önünü açıyor. Kadınlar bu durumda özellikle sistit hastalığından muzdarip hale geliyor.

3. Yararlı bakterileri kovmayın!

Deniz suyuyla ıslanmış mayonuzu değiştirmediğinizde vücudunuzdaki yararlı bakterilere zarar verdiğinizi biliyor muydunuz? Serinlemek gerçekten çok şahane bir olay fakat Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak gerek!

4. Açık havuzlar göründüğü kadar iyi olmayabilir.

Tatile özlem duyanlar havuza girmeyi de tercih edebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Havuzun suyu insan sağlığını tehdit edebilecek durumdaysa mantar enfeksiyonu geçirmeniz kaçınılmaz!

5. İdrar yolu enfeksiyonunu küçümsemeyin.

Islak bikiniler yüzünden idrar yolu enfeksiyonu geçirirseniz mutlaka tedavi için alanında uzman hekimlere başvurmalısınız. Hiçbir şey olmuyormuş gibi davranırsanız böbrek rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilirsiniz. Sağlığınızı göz ardı etmeyin, bizden söylemesi!

6. Sudan çıktıktan sonra duşa koşun.

Uzmanlar özellikle de hemoroit şikayeti olan hastaların yaz aylarında dikkatli olmalarını öneriyor. Islak mayo ve bikinilerin tatili kabusa çevirebileceğini belirtiyor. Islak deniz kıyafetleriyle oturmanın hemoroit dolaşımına etkide bulunarak spazm ağrısı ya da şişmeye neden olabileceğini de ekliyor.

7. Islak mayo sadece kadınları etkilemiyor.

Bu konuda dikkatli olması gerekenler yalnızca kadınlar değil. Uzmanların aktardığı bilgilere göre erkeklerin ıslak mayolarını değiştirmeden saatlerce oturması prostata ve idrar yolu enfeksiyonuna neden oluyor.

8. Kasık mantarından korunun.

Doktorlar, ıslak mayoyla oturmanın kasık mantarının oluşumunda rol oynadığını söylüyor. Mantar oluşumu için deri temasının yeterli olduğunu da ekleyen uzmanlar, deniz tatillerinde eşyaların bireysel kullanılması gerektiğinin de altını çiziyor.

Gibi Dizisindeki Vücutçu Yalvaç Gibi Terleseniz Bile Ter Kokmamanızı Sağlayacak Doğal Yolları Anlatıyoruz
Kozmetik Ürünlere Dünyanın Parasını Vermeyin: Herkesin Evinde Bulunan Malzemelerle Doğal Kaş Boyası Yapıyoruz
"Yok Artık!" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Vazelinin Kullanım Alanlarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız
Son Yılların En Popüler Diyetlerini Mercek Altına Alıyoruz: Haftada 5 Kilo Verebilmek Mümkün mü?

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
11.06.2022

Mantar sistit mantar sistit mantar sistit mantar sistit, 8 oldu mu?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ