Büyük mü Küçük mü? Boyut Kavramını Perspektif Görselleriyle İfade Eden Yaratıcı Sanatçı

Yalnızca fotoğrafına bakmak bize çoğu zaman gördüğümüz nesnenin aslında ne kadar büyük olduğunu anlatamaz. Ama günlük yaşamda gördüğümüz şeylerle karşılaştırdığımızda nesnelerin boyutlarını beynimiz çok daha iyi algılayabilir. Üniversite öğrencisi Kevin Wisbith Boredpanda'dan derlediğimiz 'Hızlı Bir Perspektif'' projesinde tam da bunu yapıyor.

Tarih öncesi böcekler oksijen seviyelerinin çok daha yüksek olması nedeniyle çok daha büyüktü. Pulmonoscorpius kirktonensis (nefes alan akrep) türü bir kedi kadar büyüyebilen bir böcek türüydü.

Üretilmiş en büyük petrol tankeri Seawise Giant adındaydı. 458 metre boyutundaki tankeri New York'taki Central Park'a koysaydınız geriye yalnızca 100 metrelik bir boşluk kalırdı.

Rusya'daki Mir Madeni, dünyanın en derin madenlerinden biri. ABD'de bulunan 536 metrelik Sears Tower bu madenin içine konulsaydı yalnızca 2 metrelik bir kısmı dışarıda kalırdı.

Titanik, ABD uçak gemisi U.S.S Ronald Reagan'ın güvertesine konulsaydı böyle bir görüntü ortaya çıkardı. Titanik 269 metre uzuğunlunda!

Yıldız Savaşları dizisinin meşhur gemisi Ölüm Yıldızı'nın genişliği tahminen 159 km. Florida'nın uzunluğunun 1/4'ü kadar.

B-2 Bomber dünyanın en ileri teknoloji ve en pahalı uçaklarından biri. Bir Amerikan futbolu sahasına konulsaydı seyirciler kanatlarına dokunabilirlerdi.

Dünyanın en uzun binası Burj Khalifa, New York'ta olsaydı diğer bütün gökdelenleri bu şekilde geçerdi. Empire State Binası'ndan 400 metre daha yüksek.

Apollo Asteroid Kuşağı'nın bir parçası olan Dionysus'un 1.5 km genişliğinde olduğu tahmin ediliyor. Golden Gate Köprüsü'nin üzerine tam oturacak olan asteroitin içindeki kaynakların değerinin $2,600,000,000,000 olduğu tahmin ediliyor.

1950'lerde tasarlanmış olan M-1 Roket motoru NASA uzay programı için gerçekten yapılmış olsaydı büyüklüğü bu kadar olurdu.

Uzayda bizden başka yaşam formlarını arayışımız sürerken yaptığımız teleskoplar da giderek büyüyor. Chinese Guizhou bölgesi teleskopunun çapı ise 487 metre. Las Vegas'taki toplam 4 casinoyu kapsayacak kadar.

Hakikaten çok değişik bir proje olmuş! Keşke devam etse!!!

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
YORUMLAR
02.10.2016

Taylor ne alaka

02.10.2016

Bu arada baya kaliteliymiş fotoğraflar

02.10.2016

Çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten

ay hamam böceğinin kedi kadar olduğunu düşünemiyorum mesela hastaneye kaldırılırdım sanırım görür görmez

TÜM YORUMLARI OKU (6)