Büyük Krizlere Bulduğu Çözümlerle Hayranlık Yaratan 10 Girişimci!

Dünyanın çeşitli alanlarında yaşanan krizler için harika çözüm önerilerinde bulunan bu girişimcilere hayran olmadan edemeyeceksiniz! 👇

1. Tom Webster - GrowUp Urban Farms

Tom Webster kurucu ortağı olduğu GrowUp Urban Farms'ta gıda üretimindeki problemleri çözmeyi amaçlayarak herkesin kaliteli ve lezzetli yiyeceklere ulaşmasını sağlamaya çalışmakta. GrowUp Urban Farms, gıdaları daha iyi bir şekilde yetiştirmek için bitkilerden, bilimden ve teknolojiden yararlanarak şehirde yaşayan insanların taze ve sağlıklı gıdalara ulaşmasını hedefliyor.

2. Phav Daroath - WaterSHED

Genç bir Kamboçyalı girişimci olan Phav Daroath Asya'daki halk sağlığı koşullarını iyileştirmeyi sağlayan WaterSHED'in kurul üyeleri arasında yer alıyor. Asya'daki temiz suya ulaşımı ve sanitasyon işlemlerinin iyileştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir proje olan WaterSHED'in vizyonları arasında insanların temiz su içebilmesi, tuvaleti kullanabilmesi ve dişlerini fırçalayabilmesi gibi temel unsurlar yer alıyor.

3. Nuria Pastor Hernández - HumanITcare

HumanITcare'in CEO ve kurucu ortağı olan Nuria Pastor Hernández bu girişimle birlikte hasta bireylerin uzaktan tıbbi gözlem altında olmasına katkıda bulunuyor. HumanITcare'in sağladığı olanaklarla hastalar evden çıkmadan da doğru ve özelleştirilebilen bir tedavi olanağına erişebiliyor. Hastaların özel ihtiyacını, hastalığının gidişatını yahut kronik durumlarını gözlemleyebilmesi HumanITcare'i başarılı bir girişim yapmıştır.

4. Tom Szaky - TerraCycle Global Foundation

Tom Szaky'nin kurmuş olduğu TerraCycle Global Foundation adlı şirket her geçen gün çoğalmaya devam eden atıklar için bir çözüm adımı olmuştur. TerraCycle geri dönüştürülemeyen veya geri dönüşümü zor olan atıkların yeni ürünlerde kullanılması için hammaddeye dönüştürülmesini sağlamak veyahut bu atıklara çözüm bulunulması amacıyla çalışıyor.

5. Jehwan Park - Lumir

Güney Koreli bir girişimci olan Jehwan Park kurduğu Lumir adlı şirketiyle kerosen veya kullanılmış yemek yağlarıyla yanan lambalar üretiyor. Lumir K ismini taşıyan bu lambaların hikayesi Park'ın Hindistan gezisine dayanıyor. Gezisi sırasında ülkede enerji kıtlığının yaşandığını gözlemleyen Park, Lumir K lambalarıyla sadece Hindistan'a değil enerjiye ulaşımı sınırlı veya kısıtlı olan birçok ülkenin hanesine ışık oluyor.

6. Muhammed Yunus - Grameen Bank

Muhammed Yunus kurduğu Grameen Bank ile yoksul insanların bankacılık ve hizmetlerine olan erişimini daha iyi bir hale getirmek amacıyla yola çıkan ilk girişimcilerden biridir. 1983 senesinde Bangladeş'te kurduğu Grameen Bankası'yla yoksul bireylere düşük bütçeli krediler vererek bireylerin kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olmuştur. Borçlularından teminat talep etmeyen banka sunduğu bu imkanlarla büyük risk altına girse de büyük başarılar elde etmeyi sağlamıştır.

7. Andrew Foote - Sanivation

Andrew Foote tarafından kurulan Sanivation, sanitasyon hizmetlerindeki verimliliğe ek olarak bu hizmetlerin güvenli ve temiz olmasını da sağlamaya yönelik bir girişimdir. Sanivation, sanitasyon hizmetlerindeki bu girişimle Doğu Afrika'daki kentleşen topluluklardaki hanelere konteyner tabanlı tuvaletler kurarak buradan çıkan atıkların kömür niyetine kullanabilecek yakıtlara dönüşmesini sağlıyor.

8. Jeffrey Hollender - Seventh Generation

Jeffrey Hollender, The Seventh Generation Principle (Yedinci Nesil İlkesi) olarak anılan bir prensiple yola çıkarak kurduğu Seventh Generation ile birlikte yedi nesil sonrasında hayatlarını sürdürecek bireyler için de yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla kollarını sıvamıştır. 1980'lerin sonlarında çıktığı uzun soluklu macerasında sert kimyasallardan arındırılmış ve çevre dostu olan birçok ürünün geliştirilmesini sağlayarak doğanın korunmasına ve sürdürülebilirliğin artmasına katkıda bulunuyor.

9. Scott Harrison - Charity: Water

Scott Harrison kurduğu Charity: Water ile birlikte otuza yakın ülkede temiz suya ulaşılmasını sağlıyor. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan Charity: Water günümüze değin içilebilir suya ulaşılması adına birçok projeye imza atmış ve fon sağlıyor. Gelişmekte olan birçok ülkede kirli sudan dolayı ortaya çıkan hastalıkların ve ölümlerin önüne geçilmesi için oluşturulan bu kuruluş, her yeni günle birçok insanın güvenli suya erişmesini kolaylaştırmaya yönelik adımlar atıyor.

10. Marc Koska - SafePoint Trust

Marc Koska yaptığı girişimle kan yoluyla bulaşan hastalıkların önüne geçen bir adım atıyor. Bu doğrultuda 2006 senesinde kurduğu SafePoint Trust sayesinde geliştirdiği şırıngalarla, enjeksiyon sırasında kan yoluyla bulaşan hastalıkların gerçekleşmesini engellemeye katkı sağlıyor. Düşük maliyetli tek kullanımlık şırıngalarla bir dünya sağlık sorununa öncü çözüm sunuyor.

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!