Büyü Piyasasında Neler Oluyor? Büyü Hem Mahkemelere Hem de Üniversitelere Konu Oldu

Her ne kadar ilahiyatçılar ‘dinde yeri yok’ diye açıklasa da büyü ve büyücülüğe inanın milyonlar hala var. Büyü, artık üniversitelerde çalışma konusu olurken, mahkemede de özellikle boşanma davalarında yer bulmaya başladı. Büyü piyasasındaki ortalama fiyat ise 500 lira.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmaya göre, insanlar özellikle geleceği bilme merakıyla sık sık büyüye başvuruyor.

Haber Global’den Sibel Gülersöyler’in haberine göre; sosyal medyada da büyü piyasası oluşmuş durumda. Kimisi eski sevgilisini geri getirmek istiyor, kimisi akrabalarının yaptığını düşündüğü büyünün bozulmasını istiyor. Büyü piyasasındaki rakamlar ortalama 500 TL'den başlıyor ve on binlerce liraya ulaşabiliyor.

Süleymaniye Vakfı Başkanı İlahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, "Büyü, insanları duygusal yönden etkileyip zihinlerini başka taraflara kaydırmak için yapılan bir eylem. Kur'an-ı Kerimde büyünün gerçek dışı olduğu ve insanları aldatan bir şey olduğu ifade ediliyor" diyor.

Avukat Kevser Yıldırım ise özellikle, boşanma davalarına konu olan büyüyle ilgili "Büyünün ya da muskanın yapıldığına dair evde bir ibare bulunması, boşanma davalarında kusur kabul edilmiş ve güven sarsıcı davranış olarak Yargıtay kararlarında değerlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Avukat Yıldırım, büyü yapmak, büyü bozmak, TCK 158/1-a maddesine göre; dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu ve cezasının 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile 5 bin TL'ye kadar adli para cezası olduğunu da sözlerine ekledi.

Dergide yayınlanan araştırmada, büyüye inananlara da görüşüldü. Büyü yapan bir kişi odasında yaz kış soba bulundurmasını, "Arkasında iz bırakmama" şeklinde açıklıyor.

Yine aynı araştırmada, bir anneye kızıyla ilgili, "Kısmet pınarlarının kapalı olduğu ve cuma öğle ezanından önce yazmış olduğu kâğıdın ıslatıldığı suyu 7 defa okuması gerektiği ve kızın bu suyu hem içmesi hem de banyo yapması gerektiği" söylenmiş. Karşılık olarak da "Gönlünden geçeni ver" deniliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Türkiye'nin Büyü ve Cin Haritasını Çıkartıyoruz!
Hamile Kalmak için Büyü Yaptırdıktan 10 Ay Sonra Doktora Giden Kadının Akıllara Durgunluk Veren Hikayesi
Büyü Bahanesiyle Dolandırdı: Cinsel İlişkiyle Muskanın Etkisi Artıyormuş!

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
16.10.2023

üfürükçü olmak lazım , hem daha kazançlı hem de stresi yok.

16.10.2023

Cadılar 20 bin atama bekliyor. Her arz kendi talebini yaratırmış. Şarlatanlara mı kızarsın yoksa büyü gibi şeylere inanan insanlara mı. Yaşadığımız çağda sahtekarlara fazlasıyla rağbet göstermeleri, haber bile izlemeyip bu tür olaylardan ders çıkarmamaları inançlarını okuyup araştırmamaları. Ateist olarak belirtiyorum Bakara suresi 102. ayet de belirtildiği üzere büyü yapan ve büyü satın alanın cehennemle cezalandırılacağı bildirilmiştir, cinekolojiye umut bağlamadan önce okusanız. Dolandırıcılara inanan kişiler sadece eğitimsiz ve alt sınıftan insanlar değil. Yüksek öğrenim görmüş üst statüden hatta politikacılarda büyüye, muskaya inanabiliyor. O kadar trajikomik ki dükkan açıp "gerçek medyum bilmem ne hoca" diye serbestçe tabela asan kişiler var en iyi olasılıkla psikolojik olarak telkine açık, zayıf insanları, en kötü olasılıkla da nevrozluları, paranoyak ve şizofrenleri sömürmeye devam ediyorlar. Afrika da kabileler bile bu işleri bırakmaya başladı biz de volume gitttikçe artıyor.

16.10.2023

Büyü yapan da yaptıran da lanetlenmiştir

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ