Bütün Sene Boyunca Büyük Bir Heyecanla İzlediğimiz 2022'nin En İyi Suç ve Gizem Filmleri

2022'nin en iyi suç filmlerini derlediğimiz bu içerikte 2022 yılı boyunca bizi gerim gerim geren ve 'suçlu kim?' diye tırnaklarımızı yememize neden olan en iyi filmleri bulabilirsiniz. İşte Bıçaklar Çekildi'nin devam filminden Nil'de Ölüm'e kadar uzanan 2022'nin en iyi suç ve gerilim filmleri...

1. Ambulance

Özet: İki soyguncu, soygunları ters gittikten sonra bir ambulans çalar. B planı olarak bu ambulansla kaçmak isteseler de bu planın kusursuz ilerlemesinin önünde pek çok engel var.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II

Yönetmen: Michael Bay

2. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Özet: İlk filmdeki olayın çözülmesinin ardından dedektif Benoit Blanc, bambaşka bir vakayı çözmek üzere Güney'e gider. Yunanistan'da bir avuç garip insanla bir araya gelen Blanc, bir an önce suçluyu yakalamak zorundadır.

Oyuncular: Daniel Craig, Kate Hudson

Yönetmen: Rian Johnson

3. Death on the Nile

Özet: Nil'de tatildeyken Hercule Poirot, genç bir varisin cinayetini araştırmak zorundadır. Aniden meydana gelen cinayetin ardındaki gizemi çözmek için önce çevresindeki insanları tanıması gerekir.

Oyuncular: Tom Bateman, Gal Gadot

Yönetmen: Kenneth Branagh

4. The Gray Man

Özet: CIA'in en yetenekli ajanı yanlışlıkla karanlık teşkilat sırlarını ortaya çıkardığında, psikopat bir ajan onun başına bir ödül koyar ve uluslararası suikastçılar tarafından küresel bir insan avı başlatır. Şimdi bu avdan kurtulup gerçeği ortaya çıkarmak zorundadır.

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

5. Bullet Train

Özet: Bir hızlı trendeki beş suikastçı, görevlerinin ortak bir yanı olduğunu keşfeder. Şimdi neden bu kadar ortak noktaları olduklarını araştırmaya başlarlar.

Oyuncular: Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson

Yönetmen: David Leitch

6. See How They Run

Özet: 1950'lerin Londra'sının West End bölgesinde, çok sevilen bir oyunun film versiyonuna yönelik planlar, ekibin önemli bir üyesinin öldürülmesinin ardından aniden durma noktasına gelir.

Oyuncular: Kieran Hodgson, Gregory Cox

Yönetmen: Tom George

7. Wash Me in the River

  • IMDb henüz yok

Özet: İyileşmekte olan bir opioid bağımlısı, nişanlısının ölümüyle sonuçlanan uyuşturucuyu satan satıcılardan intikam almak ister.

Oyuncular: Robert De Niro, Willa Fitzgerald

Yönetmen: Randall Emmett

8. Deep Water

Özet: Boşanmamak için karısının ilişki yaşamasına izin veren hali vakti yerinde bir koca, karısının sevgililerinin kaybolmasında baş şüpheli haline gelir.

Oyuncular: Ben Affleck, Ana de Armas

Yönetmen: Adrian Lyne

9. The Good Nurse

Özet: Gerçek bir olaydan esinlenen The Good Nurse, hastaneye yeni gelen bir hemşirenin tüm hastalarının birer birer ölmesiyle baş şüpheli haline gelmesine odaklanıyor.

Oyuncular: Jessica Chastain, Eddie Redmayne

Yönetmen: Tobias Lindholm

10. Windfall

Özet: Bir adam, bir teknoloji milyarderinin boş yazlık evine zorla girer, ancak kibirli patron ve karısı son dakika kaçamağı için geldiklerinde işler ters gider.

Oyuncular: Jason Segel, Jesse Plemons

Yönetmen: Charlie McDowell

11. Where the Crawdads Sing

Özet: Güney'in bataklıklarında büyümüş bir kadın, bir zamanlar birlikte olduğu bir adamın öldürülmesinde zanlı olur. Tüm kasaba tarafından suçlu ilan edilen kadın gerçekten bu suçu işledi mi?

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson

Yönetmen: Olivia Newman

12. The Outfit

Özet: İşinde usta bir terzi, önemli bir gecede hayatta kalabilmek için tehlikeli bir gangster grubunu zekasıyla alt etmelidir. Bu gangster grubundan bir an önce kurtulmalıdır, fakat hem yeteneğini hem de zekasını konuşturmalıdır.

Oyuncular: Mark Rylance, Zoey Deutch

Yönetmen: Graham Moore

13. Confess, Fletch

Özet: Birden fazla cinayetin baş şüphelisi haline gelen Fletch, bir yandan nişanlısının çalınan sanat koleksiyonunu ararken bir yandan da masumiyetini kanıtlamaya çalışır.

Oyuncular: Jon Hamm, Roy Wood Jr.

Yönetmen: Greg Mottola

14. Barbarian

Özet: Airbnb'den kiraladığı evde kalan bir kadın, kiraladığı evin göründüğü gibi olmadığını keşfeder. Evin keşfedilmemiş noktaları onu bambaşka bir tehlikenin içine sürükler.

Oyuncular: Bill Skarsgard, Justin Long

Yönetmen: Zach Cregger

15. Bengeance

Özet: New York City'den bir yazar, birlikte olduğu bir kızın cinayetini çözmeye çalışır ve onun ölümünün koşullarını araştırmak ve ona ne olduğunu öğrenmek için güneye gider.

Oyuncular: Ashton Kutcher, B.J. Novak

Yönetmen: B.J. Novak

16. Last Looks

Özet: Gözden düşmüş eski bir polis, teselliyi ormana taşınarak arar, ancak sessiz hayatı, özel bir dedektifin onu bir cinayeti soruşturması için işe almasıyla sona erer.

Oyuncular: Mel Gibson, Charlie Hunnam

Yönetmen: Tim Kirkby

17. All the Old Knives

Özet: Kıdemli CIA ajanı Henry, eski meslektaşı ve eski Celia ile Viyana'da yeniden bir araya gelir. Fakat bu eski sevgililerin yeniden bir araya gelişi bir tesadüf değil geçmişte birlikte çalıştıkları bir görevle ilgilidir.

Oyuncular: Chris Pine, Kasia Madera 

Yönetmen: Janus Metz

18. Brazen

Özet: Ablası öldürüldüğünde ve bir web kamera kızı olarak ikili hayatı ortaya çıktığında, Grace soğukkanlı bir dedektifin uyarılarını görmezden gelir ve davaya dahil olur.

Oyuncular: Alyssa Milano, Sam Page

Yönetmen: Monika Mitchell

19. No Exit

Özet: Bir kar fırtınası sırasında dağlarda tenha bir otoban dinlenme noktasında mahsur kalan bir üniversite öğrencisi, içerideki insanlardan birine ait bir arabanın içinde kaçırılmış bir çocuk bulur.

Oyuncular: Havana Rose Liu, Danny Ramirez

Yönetmen: Damien Power

20. Kimi

Özet: Seattle'da agorafobik bir teknoloji çalışanı, bir suçun kanıtını ortaya çıkarır. Tabii bu yaptığının ardından hayatı asla eskisi gibi olmaz ve tehlikeden kurtulmak için kaçmak zorunda kalır.

Oyuncular: Zoe Kravitz, Byron Bowers

Yönetmen: Steven Sodenbergh

21. Nocebo

Özet: Bir moda tasarımcısı, doktorlarını şaşırtan ve kocasını hayal kırıklığına uğratan gizemli bir hastalıktan mustariptir, ta ki korkunç bir gerçeği ortaya çıkarmak için geleneksel halk şifasını kullanan Filipinli bir bakıcı şeklinde yardım gelene kadar.

Oyuncular: Eva Green, Chai Fonacier

Yönetmen: Lorcan Finnegan

22. Project Wolf Hunting

Özet: Film, Filipinler'den Güney Kore'ye nakledilen bir kargo gemisindeki tehlikeli suçluların, bir kaçış girişiminin isyana yol açmasının ardından uğursuz bir gücü serbest bırakmalarını konu alıyor.

Oyuncular: Seo In Guk, Dong Yoon Jang

Yönetmen: Hongsun Kim

23. Do Revenge

Özet: Okulda zorbalığa uğrayan Drea ve Eleanor, işbirliği yaparak birbirlerine kötülük yapan kişilerden intikam almaya karar verirler. İntikam amacıyla kurulan bu birliktelik onları bambaşka bir yere götürecektir.

Oyuncular: Maya Hawke, Camila Mendes

Yönetmen: Jennier Kaytin Robinson

24. Hot Seat

Özet: Eski bir bilgisayar korsanı, üst düzey bankacılık kurumlarına girmeye zorlanır, başka bir adam, genç adamı sıcak koltuktan kurtarmak için bubi tuzaklı binaya girmeye çalışmalıdır.

Oyuncular: Mel Gibson, Shannen Doherty

Yönetmen: James Cullen Bressack

25. The Batman

Özet: Psikopat ir seri katil, Gotham'daki önemli siyasi figürleri öldürmeye başlar. Bu durumu durdurmaya karar veren Batman, şehrin gizli yolsuzluğunu araştırmak ve ailesinin bu işe karışmasını sorgulamak zorunda kalır.

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoe Kravitz

Yönetmen: Matt Reeves

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Bol Erotizm İçeren Sahneleriyle 2022 Yılına Damgasını Vurup Çok Konuşulan Cinsel İçerikli Filmler
İzlerken Aklınızı Başınızdan Alıp Ayaklarınızı Yerden Kesecek 2022'nin En İyi Bilim Kurgu Filmleri
Başarılı Oyunculuklarıyla 2022 Yılında Oynadıkları Filmlerle Oscar Ödülünü En Çok Hak Eden Oyuncular

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı