Araştırmacılar ventral temporal korteksteki aktiviteyi incelediklerinde, unutma eyleminin hatırlama eylemine göre daha fazla beyin gücü kullandığını buldular.
Bu durum raporlara şu şekilde geçti: ''Gösterilen resimlerden sonra bir unutma talimatının, hatırlama talimatına göre ventral temporal kortekste daha yüksek seviyeli bir işlem olduğu görüldü. Süreçteki bu yükseliş, özellikle orta düzey beyin aktivitesindeki ögeler için daha fazla unutmaya yol açtı.''
Tabii ki, gerçek dünyada yaşanan olaylar sonucu acı verici veya travmatik anılara sahip olmak, bir laboratuvar deneyinde talep üzerine belirli görüntüleri unutmaktan çok daha farklıdır. Fakat araştırmacıların söylediğine göre işe yarar mekanizma aynı olabilir. Şu an için tam olarak bilinmese de bu mekanizmanın nasıl çalışacağını öğrenmek dünyadaki bütün insanlara büyük bir fayda sağlayacaktır.
Ne anladık şimdi bu haberden? Acı veren anılara son demişler mesela, nedir yani bunun çözümü? Düşünmemek mi? Ben can atıyorum zaten kötü anılarımı canlandırmak için, salağım anasını satayım. Boş beleş edebiyat.
aci veren seylerin farkinda olmasak da bizi ne kadar guclu kildigini bir gercek gerceklerden kacmak ise korkaklik bence
Peki kalbimden de silebilir misin agaa be albayım be yak yak