Bütçe Görüşmelerine Savunma Bakanı Akar ve CHP'li Özel Arasındaki Tartışma Damga Vurdu

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma çıktı. İkili arasındaki 15 Temmuz Darbe Girişimi, Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz’ın ziyareti, Ergenekon ve Balyoz kumpasları üzerinden yaşanan tartışmalar gündeme damgasını vurdu. 

Hulusi Akar eleştiriler üzerine ilk önce Akit yazarı Mehtap Yılmaz ziyaretine değindi.

Hastane kapısında kendisini rektör, vali, belediye başkanının karşıladığını belirten Akar, “Gazilerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında üst kata kadar asansörle çıktık, aşağıya doğru yürüye yürüye iniyoruz. Tam o sırada, rektör, ‘Burada da eşim yatıyor’ dedi. Orada gördüm o gazeteci hanımefendi olduğunu, serumlu. ‘Merhaba, geçmiş olsun’ dedik. Yanımda şahitler var. Bir iki dakika oturduktan sonra kalktık, devam ettik.” dedi.

Akar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik Özel’in eleştirilerine işaret ederek, kafalarına tabanca dayanarak, “başımıza geçeceksin” dediklerini, kendisinin bunu reddettiğini söyledi.

Akar, “Yatağınıza yattığınızda düşünün, kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin, deneyin. Akıncı’ya götürdüler, etrafımızda silahlı insanlar, bir sürü asker. Bütün o alçakların önünde tek başına oturuyorum. ‘Bunu okuyun, imzalayın’ dediler. İmzalamadım.

Akar, 'Türk askerinin başına çuval geçiren kişiden madalya alması' ve 'Balyoz ve Ergenekon mağdurlarını yalnız bırakması' eleştirilerine de yanıt verdi.

Akar, Hasdal’daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine ise, “Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal’dan çıkmadım ben. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım. Savcıya, adli müşavire, hapishane müdürüne rağmen, her türlü riski aldım.” diye yanıt verdi.

Madalya konusunun dillere dolandığını belirten Akar, “Bu adet, gelenek, usul gibi olmuş. Madalya almayan yok, bunun bir anlamı da yok. Gittik oraya paldır küldür verdiler, ne talebimiz var? Odierno’yu korumuyorum. Çuval geçiren bu değil” dedi.

Bakan Akar'ın eleştirilere verdiği yanıtın tamamı şu şöyle 👇

Akar'ın ardından söz alan Özel: 'Sen silah arkadaşlarının bedduasını alan adamsın...'

Akar'ın açıklamalarının ardından tekrar söz alan Özgür Özel, Akar’ın “bir dinleyin yav” diye bağırmasına “Bir atanmış olarak seçilmişleri azarlayamazsınız, önce haddinizi bilin' dedi. Özel ayrıca, “Senin silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler, sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın' sözlerini sarf etti.

Özgür Özel'in açıklamasının tamamını buradan dinleyebilirsiniz 👇

Hulusi Akar'ın açıklamasının bir bölümünde seslendiği CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Twitter'dan bir açıklama yaptı 👇

Mehmet Ali Çelebi diğer paylaşımında ise 'Görev mahali dışında Sayın Bakan Silivri, Hadımköy, Sincan, Maltepe, Şirinyer zindanlarında esir edilen silah arkadaşlarını ziyaret etmemiştir. Kumpas şehitleri Cem Çakmak, Ali Tatar ve Murat Özenalp’in cenazelerinde bulunmamıştır.' ifadelerini kullandı.

Ergenekon Kumpasından Urfa'daki Sandık Mücadelesine Teğmen Mehmet Ali Çelebi

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
18.12.2018

Özel yine çomarları çıldırtmış xd

19.12.2018

Sen silah arkadaşlarının bedduasını alan adamsın sözünü duyduktan sonra biraz onuru olsa kafasına sıkardı ..

19.12.2018

Hulusi Akar bir şeye cevap verememiş. Zaten cevap verecek durumda olsa şu an AKP saflarında yer almazdı.

TÜM YORUMLARI OKU (24)