Bütçe Dostu Bir Market Alışverişi Yapmanın Altın Değerindeki Püf Noktalarını Açıklıyoruz

1. Belirlediğiniz bütçenin dışına çıkmamaya çalışın.

Herhangi bir ev için münferit bir bütçe oluşturmak düşündüğünüzden çok daha önemli bir durumdur. Bu şekilde bütçenizi oluşturur ve alışveriş yaparken bütçenizi bildiğinizden dolayı daha az para harcarsınız.

2. Nakit ödeme yapmaya çalışın.

Bütçenizi oluşturduktan sonra yanınıza mümkünse kredi kartı almamaya çalışın. Kredi kartları içerisindeki parayı görmediğiniz için sahip olduğunuz bütçeden çok daha fazlasını harcamanıza neden olabilir.

3. Oluşturduğunuz listeye bağlı kalın.

Markete gitmeden önce gereksinimlerinizi belirlediğiniz bir alışveriş listesi hazırlamak, markete gittiğinizde sadece listenize odaklanmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Olabildiğince listenize sadık kalmaya ve gereksinim duymadığınız şeyleri fiyatı ne olursa olsun satın almamaya çalışın.

4. Manav ya da bakkalları tercih edin.

Zincir marketlere gitmek yerine muhitinizde bulunan manav ya da marketlerden alışveriş yapmak hem sizin bütçeniz hem de küçük işletmelere yatırım anlamında her iki tarafı da mutlu edecek bir durumdur.

5. Mevsimine uygun gıda alışverişi yapın.

Bu şekilde hem taze gıdaları tüketmiş hem de daha uygun fiyatlı bir alışveriş yapma şansınız olur.

6. Marketteki alt raflara bakın.

Göz hizanızdaki ürünler alınması istenen ürünlerdir. Gördüğünüz ilk ürünü almayın. Mutlaka fiyat karşılaştırması yapın ve alt raflara da göz atın.

7. Pazardan alacağınız taze gıdaları akşam saatlerinde satın alın.

Birçok manav, pazar ve fırın ellerinde mal kalmaması ve ertesi gün daha taze gıda satışı yapmak istediklerinden dolayı gün içinde belirlediklerinden çok daha az bir ücretle ürünlerini satarlar. Bunu avantajınıza çevirin ve akşam saatlerinde alışverişinizi yapın.

8. İndirimleri takip edin.

En sevdiğiniz ürün yok diye istemediğiniz bir ürünü iki katı fiyata almış olmak için almayın. İndirim gün ve saatlerini dikkatlice takip edin ve gerekirse çevirim içi alışveriş yapmaktan kaçınmayın.

9. Fiyat karşılaştırması yapın.

Örneğin markete gitmeden önce çevirim içi marketlerden almak istediğiniz ürünün fiyatlarına bakabilir ve alışveriş esnasında bu fiyatlarla karşılaştırma yapabilirsiniz.

10. Tek bir yerden ziyade farklı marketlerden alışveriş yapın.

Her marketin kendine özgü yapmış olduğu birçok farklı kampanya mevcuttur. Bunları öğrenin ve en uygun fiyata ürünü veren marketten alışveriş yapın.

11. Belirli ürünleri belirli yerlerden satın almaya dikkat edin.

Örneğin meyve ve sebzelerinizi pazar ya da manavlardan, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini kozmetik marketlerinden ve ekmeğinizi fırınınızdan alarak indirimlerden ve fırsatlardan yararlanın.

12. Büyük boy alın.

www.facebook.com

Kuru olan tüm ürünleri büyük boy alın. Örneğin pirinç ve bulgurunuzu kiloyla alabilir, kuru yemişinizi küçük paketler yerine kuru yemişçilerden açık alabilirsiniz. Bu şekilde toplu bir alışveriş yaptığınız için daha uygun fiyatlar ödemiş olursunuz.

13. Ürünün paketlemesine aldanmayın.

Alacağınız ürünün içindekiler kısmına bakın. Birçok marka aslında içeriği aynı olsa da farklı fiyatlara sadece paketleme ve marka adlarından dolayı daha yüksek fiyatlar talep ederler. Örneğin marketlere ait markaların ürünlerinin birçoğu aslında ün salmış markaların fabrikalarında aynı içeriklerle üretilirler.

14. İndirim kovalayın.

Örneğin yılbaşında ve ramazan aylarında birçok farklı indirim ürünü marketlerde yer alır. Bu şekilde bir toplu alışveriş yaparak bütçenizi sarsmadan uygun fiyatlı alışveriş yapabilirsiniz.

15. Tek başınıza alışveriş yapın.

Markete özellikle de çocuğunuzla gitmeyin. Belirlediğiniz ürünleri alın ve markette uzun süre gezmeyin.

16. İmkanınız varsa direkt çiftçiden alın.

Böylelikle hem yediğiniz şeylerin organik olduğunu bilir hem de araya aracı masrafı koymadan daha uyguna gıda alışverişi yapabilirsiniz.

17. Alışverişe gitmeden önce buzdolabınıza mutlaka göz atın.

Bu şekilde yarım kalan ürünleri değerlendirmek için oluşturduğunuz yeni tariflerle daha az ürün satın alır ve evde halihazırda mevcut olan ürünlerden yanlışlıkla tekrar almamış olursunuz.

18. Haftalık planlama yapın.

Alışverişe gitmeden önce bir ya da iki haftalık yemek listesi çıkarın ve yapacağınız yemekler için gereken ürünlerden oluşan bir liste hazırlayın. Bu şekilde ihtiyacınız olmayan hiçbir şeyi satın almaz ve daha da önemlisi daha az dışarıda yemek yiyerek bütçenize katkı sağlamış olursunuz.

19. Poşet kullanmayın.

Plastik poşetlere para ödemeyin. Bu şekilde hem doğaya zarar vermemiş hem de her gittiğinizde para ödememiş olursunuz.

Sizin verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bu Sayıları Duyunca Çok Şaşıracaksınız! Dünyanın En Çok Kazanan 26 YouTuber’ını Sizler İçin Sıraladık

👇

Öğrendiğiniz Anda 'Nereye Başvuruyorum?' Diye Soracağınız Birbirinden Acayip Meslekler

👇

Altyazı Seçeneğiyle Rahatça İzleyebileceğiniz Şimdiye Dek Yapılan En İyi TEDx Konuşmaları

Popüler İçerikler

Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.09.2020

Manav ve baklalar sebze meyve de en kazık yerleridir. Pazara git desene admin kısaca herşey için...Sex and city havadındasınız aq

Pasif Kullanıcı
22.09.2020

bim var bide

22.09.2020

Instagram'da bu tur ipuclari veren "tasarrufyollari" hesabi var. Mutlaka takip edin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ