Burundi'de Gizemli Bir Hastalık Nedeniyle Burnu Kanayan Üç Kişi Hayatını Kaybetti!

Burundi'de burun kanamasına neden olan gizemli hastalık nedeniyle üç günde, üç kişi hayatını kaybetti.

Tüm ölümler, Tanzanya ve Ruanda sınırına yakın Afrika'nın kuzeydoğusunda Burunda'da meydana geldi.

Hastaların, semptomların ortaya çıkmasından sonra, 24 saat içinde öldükleri bildirildi.

Bakanlık, geçen hafta 18 yaşındaki bir öğrencinin kanlı kusma, ishal ve burun kanaması semptomlarıyla hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Sağlık uzmanları, komşu Tanzanya'da ortaya çıkan mevcut bir salgın nedeniyle öğrencinin Marburg virüsüne yakalandıktan sonra öldüğünden şüpheleniyordu. Hastalığın doğasını araştırmak için Kirundo ve Muyinga illerine sağlık şefleri gönderildi.

Gizemli hastalığın belirtileri Ebola ve Marburg virüslerinin belirtilerine benzese de, Burundi Sağlık Bakanlığı, her iki virüsten de kaynaklanmadığını açıkladı.

Yerel haber sitesi SOS Media Burundi, hastalığın semptomlarının karın ağrısı, burun kanaması, baş ağrısı, ateş, kusma ve baş dönmesi olduğunu bildirdi.

Migwa Sağlık Merkezi'nde çalışan bir hemşire haber sitesine verdiği demeçte, 'Bu hızlı öldüren bir hastalık. Korkunç, hepimiz ölümü bekliyoruz' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Marburg virüsünün neden olduğu hastalık, ölüm oranı yüzde 88'e kadar çıkabilen viral hemorajik bir ateş.

Belirtiler ateş, yorgunluk ve kanlı kusmuk ve ishal. Şu anda tedavi etmek için onaylanmış aşı veya antiviral tedavi yok.

Başka Marburg salgını şu anda Afrika'nın batı kıyısındaki Ekvator Ginesi'nde devam ediyor. Şubat ortasından bu yana yedi kişi öldü.

Tanzanya'da 22 Mart itibariyle sekiz vaka oldu ve bunlardan beşinin öldüğü doğrulandı.

Sağlık Bakanlığı gizemli hastalık nedeniyle, Burundililere ellerini temiz su ve sabunla yıkamalarını tavsiye etti. Ayrıca vahşi hayvanları tüketmeme ve ölüm nedenleri bilinmeyen cesetlere dokunmama konusunda uyardı.

Bakanlık, insanların sakin kalmasını ve bahsedilen semptomları yaşayan herhangi bir kişinin sağlık kuruluşuna bildirilmesini istedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Singapur'da Her Hafta Neden 5 Milyon Sivrisinek Doğaya Bırakılıyor?
Uzmanlar Altında Yatan Olası Sebebi Açıkladı: Erkeklerde Kısırlık Krizi Çığ Gibi Büyümeye Devam Ediyor
Kuş Gribi, Mpox ve Marburg: Her Gün Yeni Bir Virüsün Ortaya Çıkmasının Sebebi Ne?

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
30.03.2023

Marburg virüsü dediği de insan ve akraba türler için bilinen en tehlikeli virüs. Marburg'ds çiddetli iç ve dış kanamaya yol açtığı için şüphelendiler herhalde. Marburg Afrika'da zaten sürekli salgın halinde. Bu bölgelerdeki insanlar seyahat edemeyecek kadar fakir olduğu, salgın yaşanan bölgelerde hizmet veren dünya sağlık örgütü personelleride virüsü dünyanın geri kalanına taşımamak için azami dikkat ettiği için kolay kolay dünyaya yayılmaz ama yayılırsa da Covid 19'a falan benzemez. Orta çağdaki veba salgını gibi dünya nüfusunun üzerinden silindir misali geçer. Son derece bulaşıcı ve öldürme oranı yüzde seksen sekiz. Şanslı bir azınlık haricinde hepimizi kendi kanımızda boğarak öldürür.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ