Bursaspor Bu Sezon İstanbul Takımlarına "Teslim" Oldu

Son yıllardaki en kötü sezonunu yaşayan Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası dahil İstanbul takımlarıyla oynadığı 8 maçta galibiyet alamadı.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon beklenen performansı sergileyemeyen, İstanbul takımlarına karşı şanssızlığını da kıramayan yeşil-beyazlı takım, dün akşamki Fenerbahçe maçında da sahadan 3-0 gibi taraftarlarını üzecek bir skorla yenik ayrıldı. Ligde bu sezon İstanbul takımlarıyla ilk maçını 2. hafta Galatasaray ile oynayan Bursaspor, 1-1′lik skorla sahadan 1 puanla ayrıldı. 4. haftada Beşiktaş, 10. haftada da Fenerbahçe’yi konuk eden “Yeşil Timsah”, 3-0 ve 3-2′lik skorlarla rakiplerine yenildi.

Kasımpaşaspor’u ligin 12. haftasında ağırlayan Bursaspor, 1-1 biten maç sonrası 1 puana razı oldu. Ligin ikinci yarısıyla birlikte çıkış yapması beklenen yeşil-beyazlı takım, 19. haftada Galatasaray deplasmanında tam anlamıyla hezimete uğradı. İstanbul deplasmanında “en kötü beraberlik” parolasıyla giden Bursaspor, 6-0 gibi tarihindeki en farklı yenilgilerinden birini aldı.

Beşiktaş ile deplasmanda 21. haftada oynayan Bursaspor’un yine yüzü gülmedi ve 1-0′lık skorla Bursa’ya puansız döndü.

Kupada beraberlik

“Yeşil Timsah”, ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası’nda da İstanbul takımlarına diş geçiremedi.Kupanın yarı finalinin ilk maçında Galatasaray’a konuk olan Bursaspor, 2-0 yenik duruma düştüğü maçı 2-2 berabere bitirerek ikinci maç için avantajlı bir skor elde etti. Galatasaray’a karşı biri kupada olmak üzere 2 beraberlik elde eden, sahasındaki Kasımpaşaspor maçında 1 puan kazanabilen “Yeşil Timsah”, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaşmalarında puan yüzü göremedi.

Kaleyi kapatamadı

Bursaspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı kalesini de kapatamadı.Yeşil-beyazlı takım, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan 18 gol yerken, rakip fileleri sadece 4 kez havalandırabildi.Bursaspor’un bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle: 2. Hafta Bursaspor-Galatasaray 1-1 4. Hafta Bursaspor-Beşiktaş 0-3 10. Hafta Bursaspor-Fenerbahçe 2-3 19. Hafta Galatasaray-Bursaspor 6-0 21. Hafta Beşiktaş-Bursaspor 1-0 27. Hafta Fenerbahçe-Bursaspor 3-0 Türkiye Kupası Galatasaray-Bursaspor 2-2

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!