Bursa Teknik Üniversitesinin 2010 yılından bu yana yaşadıklarının, kısa bir özeti...
Bursa Teknik Üniversitesinin 2010 yılından bu yana yaşadıklarının, kısa bir özeti...
BTÜ, ilk kurulduğu yılda kampüsü olmayan, okul binasının yanında küçük bir gecekondu bulunan bir üniversiteydi. Bahçemizde tavuklar gezerdi. Taştan kaleler yapar, ilkokul çağlarımıza dönerdik.
Yani, bu resmin Bursa Teknik Üniversitesiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Rivayetlere göre, bu fotoğraf Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çekilmiştir.
Son olarak, şehrin göbeğine bina yapılmasını karar verildi. 'Geçici Eğitim' için. 5 sene oldu, hala o binadayım.
40 Makine Mühendisi ve 40 Kimyager adayı. Toplamda 80 kişi başlamıştı. O öğrencilerden 5 yılın sonunda kalan sayısı 25. Bu sene mezun olacak öğrenci sayısı, 10-15.
2 katlı binalarımız oldu. 2 bloktan oluşan derslikler. 1 laboratuvar binası. 1 de yemekhane ve kantinimiz için ayrılan bina.
Üst katımızda ders işlendiğinde ve teneffüs başladığında bina sallanıyordu resmen. Projeksiyon cihazının tavana bağlı şekilde sallanması, ilk zamanlarda 'deprem mi oluyor?' etkisi, yıllar geçtikçe azaldı.
3-4 farklı varyasyonlarla, çeşit çeşit logolarımız olmuştu.
Yaratılmak istenen logonun içeriğinde, bilimin ön planda olması için çabalanıyordu. Yeşil-beyaz, yeşil-mavi, yeşil sarı logolar tasarlanmıştı. Ancak son olarak, yeşil bize uymadı demişler ki büyüklerimiz, turkuaz-beyazdan yana nihai karar verilmiş.
Hemen hemen, her gün rektörle muhabbet ettiğimiz senelerdi. Olan kadar insanla fotoğraf çekmek istiyorlardı sürekli. Ünlü olan bizlerdik aslında.
Futbolda 4 takım, voleybolda 2, baskette 2 takım çıkmıştı. Umarım yanlış hatırlamıyorum.
Anlaşılması gereken nokta, şampiyon olmak çok da zor değildi. İlk 3te olmak garanti gibi bir şey. Herkesin birer madalyası olmuştu o sene. Bazılarının da kupası..
Belediye Başkanlarından, sanayi sektöründeki iş adamlarına, profesörlerden, dernek başkanlarına herkes oradaydı. Şimdilerde anlıyoruz ki, kimse öğrencilerden yana değil, herkes başka şeylerin peşinde.
Haliyle, nüfus arttı. Yeni bir bina daha yapıldı. (Bu seferki gerçek bina, kanlı, canlı.)
40*4 = 160 kişi daha geldi. İlk 80 öğrencinin 40'ı hazırlığı geçemediği gerekçesiyle okula alınmadı. Bu öğrencilerin yarısı okulu bırakıp, yeniden sınava hazırlandı. Yarısı 1 sene daha denedi hazırlığı geçmeyi. (Okula gelememesi sebebiyle, okulun anlaştığı bir dil okuluna giderek.)
2 masa tenisi masamızla, turnuvalar düzenler eğlenirdik. İnanmazsınız, çok iyi sporcular yetiştirdik bu dalda.
Abdülrahim abi langırt getirdi kantine, mertlik bozuldu. Herkes fırfır yapar oldu.
2. Üniversite Şenliğimizde Pinhani ve Tuğba Yurt ile anlaşıldı. Tuğba Yurt'un konser gecesi, yağmurdan dolayı iptal edildi.
Ancak Pinhani, konserden sonra halı sahaya gitmek istedi. Biz de okul takımımızla rakip olduk.
Giriş kapısı yapıldığında anlamıştık aslında, içeriye de güzel şeyler yapacaklardı.
Yine rivayetlere göre, Bursa Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin en az devlet katkısı alan 2. üniversite. En az katkı alan üniversite bir Fransız Üniversitesi ve onlar da zaten Fransa Hükümeti'nden de destek alıyor.
Bu zor şartlara rağmen, güzel bir çalışma başlamıştı.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Üniversitemizin sahip olduğu yaklaşık 10 aktif topluluk, yeni gelen öğrencilere topluluklarını tanıtırken ilk defa bu kadar mutlu oluyorlardı.
Çünkü eskiden, bir avuç insan zaten birbirini tanıyor ve böyle bir tanıtım gününe ihtiyaç duyulmuyordu.
Bursa Teknik Üniversitesi Kariyer ve Organizasyon Topluluğu.
Üniversitenin köklü öğrencileri tarafından kurulan, tamamen öğrenci çıkarları için çalışan bir topluluk. Hem öğrencilerin kariyerine bir nebze olsun 'kariyer günleriyle, firmalarla kurulacak staj bağlantılarıyla, söyleşilerle, seminerlerle' katkı sağlamaya çalışacak. Hem de öğrencilerin, sosyallikten de geri kalmamalarını sağlayacak 'partiler, geziler, şehir turları, ülke turları, üniversite öğrencilerine yönelik bir çok sosyal aktivite' ile yakın bir zamanda ilgiyi üstüne çekebilecek.
Bir hayırlı olsun favınızı alırız.
Instagram : https://www.instagram.com/btukot/
Biz öğrenciler olarak, Türkiye'nin 5. Teknik, Bursa'nın 2. Üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversite'sinin, en azından Bursa'da daha sonra Türkiye'de bilinir olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim yanımızda olmak senin elinde.
merhaba , ben 2018 yks sınavı sonrası tercih yapacağım siz bu yazıyı yazdıktan sonra (son 3 yılda) üniversitede yeni bir değişim oldu mu ?
Şu aralar G blok yapılıyor, üniversite kampüsü için yatırımlar hala devam ediyor, son haline ulaştığında eğitim kalitesiyle teknik üniversiteler arasında üst sırayı zorlayacak gibi.