Bursa Neden Böyle? Düğün Geleneklerinden Nasibini Alan Damat En Sonunda Vinçle Asılıp Suya Sokuldu

Birbirinden ilginç düğün adetleri ile sık sık gündem olan Bursa'da yine eşi benzeri görülmemiş bir düğün adeti gündem oldu.

Bursa’nın İznik ilçesinde yaşanan ilginç olayda, Mustafa Akın isimli damat, önce minibüsten 20 damacana su taşıdı, ardından arkadaşını el arabasıyla markete götürüp getirdi.

Kaşık kaşık bal yedirilen damada araba yıkatıldı.

Arkadaşıyla birbirine bantlandıktan sonra boynuna takılan soğanlar ısırılan damat, ardından kiralanan vinçle ipte sallandırıldı.

Bununla yetinmeyen arkadaşları damat Akın’ı ve can arkadaşını içi su dolu depoya vinç yardımı ile defalarca batırıp çıkardı.

İşte o ilginç anlar: 👇

O ilginç düğün geleneklerinin tamamını buradan izleyebilirsiniz: 👇

BİM'de Tanışan Çift, Düğün Fotoğraflarını da BİM'de Çektirdi

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
28.08.2023

ben 40 yıldır Bursa'dayım, ailem ondan da öncesi Kurtuluş zamanları falan Bursa'daymşlar hep. Neredeyse Bursa'ya ait tüm gelenekleri biliriz. Tavuk alma falan. Ama böyle bir şey yok. Bunlar gelenek değil, insanların iş güzarlığı... Gelenek dediğin yüzyıllardır süregelen adetlerdir. Vinç ne alaka aq. Bi düşünün lan. Bunlar sivri zekalı arkadaşların ürünü.

28.08.2023

Damat ve çevresine eziyet çektirme düşüncesiyle, organize olan bir güruh var. Maalesef damat tarafı da buna göz yumuyor. Halbuki dediğiniz gibi, yıllardır Bursa düğünlerinde "tavuk almak ve yol kesmek" haricinde bir oyun görmedim. Çerkez düğünlerinde, damat yakınlarını dize kadar suya sokmayı, kına gecesinde damada çeşitli şakaları da bilirim. Ama hiç böyle saçmalık seviyesi de görmedim... Allah akıl fikir versin.

yaaa adet adı altında saçma salak şeyleri yapıp bir de bunları adetimiz örfümüz diye yedirmeyin. çok istiyorsanız insanları sıkmamayı, onlara yük olmamayı, kendi isteklerini zorla insanlara yaptırmamayı, insanların kendi hayatlarıyla ilgili kararlarına saygı göstermeyi ve destek olmayı ADET haline getirin. ama çoğu insanda o kapasite ve beyin yok maalesef.

28.08.2023

Damat hamamı 😀

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ