Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Daha Fazlası: Marmara Bölgesi'ne Ait Yöresel Ürünler

Marmara Bölgesi'ne ait en meşhur yöresel ürünleri sizin için derledik. Listede yok yok!

Öncelikle kestane diyarı güzel Bursa'dan herkese selamlar!

Bereketli topraklarıyla tarım konusunda öne çıkan Bursa, yöresel ürünler konusunda oldukça zengin. Bursa denince akla ilk gelen lezzetlerden biri ise hiç şüphesiz kestane oluyor.

Balıkesir denince ilk akla gelen lezzet: Zeytinyağı

Yöresel ürünler konusunda Marmara Bölgesi'nin öne çıkan şehirlerinden biri olan Balıkesir, zeytin konusunda oldukça cömert bir ilimiz. Dolayısıyla Balıkesir'in en meşhur yöresel ürünlerinden biri de zeytinyağı.

Balıkesir'in meşhur meyvesi: Kızılcık

Balıkesir'de yetişen meşhur bir meyve olan kızılcık, ekşi bir tada sahiptir. Taze ya da kurutularak tüketildiği gibi; tarhana, hoşaf, reçel ve marmelat yapımında da kullanılır.

Bilecik'in aromasıyla dikkat çeken Osmaneli ayvası

Geçmişi Osmanlı'ya kadar dayanan Osmaneli ayvasının şifasından ve aromasından Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde bile bahsediliyor. Osmaneli ayvasının lezzetli aroması, yiyenleri hayran bırakıyor.

Edirne'nin vazgeçilmez lezzeti: Patlıcan turşusu

Patlıcan turşusu, kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Özellikle acılı patlıcan turşusu iştah açıcı özelliğiyle; tavuk suyu, işkembe gibi çorbaların yanında ve hamur işi ya da bakliyat ağırlıklı yemeklerle çokça tercih edilir.

Ağızda dağılan eşsiz lezzetiyle: İzmit pişmaniyesi

Başka yörelerde benzer çeşitleri tel helva ya da çekme helva gibi adlandırılan bu muhteşem lezzet, Kocaeli'nin en meşhur ürünleri arasında yer alıyor. 'İzmit Pişmaniyesi' olarak coğrafi etikete de sahip olan bu lezzet, genellikle şeker, un ve margarin gibi malzemelerden yapılıyor.

Sakarya'nın coğrafi işaret tesciline sahip bal kabağı!

Bereketli topraklara sahip ilimiz Sakarya, birçok tarımsal ürünün yanında lezzetli bal kabağıyla da meşhur. Bu sebeple Sakarya dendiğinde ilk akla gelenlerden bir tanesi de kabak tatlısı oluyor.

Meşhur Tekirdağ kirazı.

Kiraz denince akla ilk gelen şehir olan Tekirdağ, turşu, erişte, kilim, şarap gibi birçok yöresel ürünle meşhur. Elbette lezzetli Tekirdağ kirazının yeri ayrı. Öyle ki bölgemizde 1962 yılından beri düzenli olarak her yıl kiraz festivali düzenleniyor.

Lezzetiyle ünlü Trakya pirinci

Edirne'nin İpsala ilçesinde ünlü pirinç, sofraların en çok tercih edilen pirinç çeşididir. Türkiye'deki pirinç üretiminin %60'ı Meriç Deltası ve Ergene Ovası'ndan sağlanır. Trakya'daki pirinç üretiminin %90'ı Edirne'den sağlanır.

Çanakkale'nin lezzetli yöresel ürünü: Ezine peyniri

Çanakkale'nin Ezine ilçesine özgü bir peynir olan Ezine peynirinin ünü ülke sınırlarını dahi aşmış durumda!

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
YORUMLAR
01.03.2022

İzmit Simiti:)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ