Bursa Kalesi Restorasyonunda Bizans Dönemi Tünelleri Bulundu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kalesi’nde sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünelleri ortaya çıkarıldı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hisar bölgesi Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmaları, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünellerini de ortaya çıkardı.

Bizanslıların hayatlarını sürdürmesine yarayan tüneller 2500 yıl sonra ortaya çıktı

Bursa’nın fethinin Osman Gazi döneminde başladığını ve 23 yıl sürdüğünü, Osman Gazi’nin de bu fethi göremediğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Recep Altepe, Bizanslıların hayatlarını sürdürmesine yarayan tünellerin 2500 yıl sonra gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla birlikte yeniden ortaya çıktığını ifade etti.

“Yaklaşık 3.5 metre genişlikte tüneller var"

Tünellerin şehre dışarıdan rahatlıkla girişlerin yapılabileceği, eşya taşınabilecek genişlikte olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Yaklaşık 3.5 metre genişlikte tüneller var. Bu tünellerle birlikte şehirdekiler rahatlıkla hayatlarını sürdürebildiler. Zindan Kapı restorasyonu bu durumu en net şekliyle ortaya çıkardı” dedi.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?