Hukuki süreçle ilgili bilgi veren avukat Oktay Çiçek, ilaç bedellerinin tamamen SGK tarafından karşılanmasından önce, tedbir kararı aldırdıklarını söyledi. Bu sayede müvekkili tarafından ödenen ilaç bedellerinin, SGK tarafından geri ödendiğini belirten Çiçek, “Bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından, kanser tedavisinde kullanılması uygun görülmüş olmasına rağmen, Sosyal Güvenlik Kurumu, bedeli karşılanan ilaçlar listesinde yer almadığı gerekçesi ile bedeli ödeyememiştir. İlaç kullanılan doz sayısına göre yılda 1 milyon TL’yi aşan bir maliyette olduğu için biz de bedelin karşılanması için müvekkil adına Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yaptık. Başvurumuz reddedilince, Bursa 13’üncü İş Mahkemesinde, ilacın müvekkilimin tedavisinde kullanılmasının, hayati önem arz ettiği, muadil ilaç bulunmadığı, hastanın sağlık hizmetine erişim hakkının engellenmesi, sağlıklı yaşam hakkına ve sosyal devlet ilkesine aykırılık teşkil edeceği için, bedellinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmesi için tedbir talepli dava açtık.
Mahkeme tedbir talebimizi kabul ederek, ilaç bedelinin kesinti yapılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tedbiren karşılanmasına karar verdi. Eczacı ve Sosyal Güvenlik hukuku bilirkişi incelemelerinin de yapıldığı yargılama sonunda tedbirden sonraki ilaç bedellerinin SGK üzerinde bırakılmasına, mahkemeden önce ödenmiş olan ilaç bedellerinin de SGKdan iade alınmasına karar verdi” dedi.
Ülkede insanlığa karşı suç işleniyor ama işte cehalet harmanlı ihanet daha baskın geliyor.
Annemde kanser için akıllı ilaçlar kullanıyor.Geçenlerde vermişler ilaçların raporlarını ve tek ilacın bedeli 10 bin küsur ve iki farklı ilacı var her ay yenisini aldığımız. Çok şükür birkaç yıldır sgk ödüyor kullandığı ilaçları yoksa ne yapardık bilmiyorum.Sağlık söz konusu olunca keşke maddiyatın konusu bile geçmese
ank suriyeli kanicici emevilerine 125li camici ceteye para cok. Allah rahmet eylesin.