Bursa'da Satılık Cami: 'Satın Alan Hem Dünyasını Hem Ahiretini Kurtarır'

Bursa'da cami yapmak için dernek kurarak bir araya gelen 5 kişi, 7 yılda inşaatı bitiremeyince camiyi 13 milyon liradan satışa çıkardı. Derneğin başkanı Halil Sağol, 'Cami satılır mı?' eleştirilerine, 'Satılır kardeşim, bu camiyi alan hem ahiretini kurtarır hem de dünyasını kurtarır' diyerek yanıt verdi...

Belediyenin ticaret merkezi içinde arsa tahsis etmesiyle 5 gönüllü, Nilüfer Ticaret Merkezi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni 2009 yılında kurup, caminin inşaatına başladı. Dernek, 7 yılda, 2 milyon 500 bin lira toplayarak, toplam 3 bin 500 metrekare inşaat alanı olan caminin kaba inşaatını yaptırabildi. Fakat inşaatı bitirmek için gerekli olan 3 milyon 300 bin lirayı toplayamayınca camiyi satılığa çıkarma kararı aldılar.

Satılık olduğunu görenler şaşırdı

Dernek yöneticileri, kaba inşaat halindeki Nilüfer Ticaret Merkezi Camii için 13 milyon lira istiyor. Camiye asılan 'Satılık kelepir cami' yazısını görenler ise şaşkına döndü.

"Camiyi kullanacak bin 300 esnafa yardım için broşür dağıtım"

Camiyi yaptırmak için 4 arkadaşı ile yola çıktıklarını belirten Nilüfer Ticaret Merkezi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Sağol, 'Bu caminin planına 9 yıl önce başladık. Bunun 2 senesi arsa temini için geçti. Caminin 7 yılda bodrum katını ibadete açtık, fakat üst katını 5 senede tamamlayamadık. Camiyi satılığa çıkarmaya karar verdik. Burada bin 300 esnaf var, 13 bin çalışan bulunuyor. Hepsi cuma günleri 10'ar lira verse bu camiyi 2 yılda bitirmiş olurduk. Bu zamana kadar 2 milyon 500 bin lira topladık. 3 milyon 500 bin liraya daha ihtiyaç var. Ben bu bölgede bu camiyi kullanacak bin 300 esnafa yardım için broşür dağıtım. Bizim astığımız 'Satılık' levhasını gördüler. 105 kişi aradı. Bunlar, 'Cami satılır m?' diye tepki veriyor.  'Cami satılır' kardeşim, hem de nasıl satılır. Bu camiyi alan hem ahiretini kurtarır hem de dünyasını kurtarır'' diye konuştu.

Satılık cami sosyal medyada esprili yorumlara neden oldu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR

Ya nedir bu cami yaptırma furyası.Arkadaş camiler bomboş en yoğun olan Cuma ve Bayram Namazlarında dolmayan bir sürü cami var.Önüne gelen Cami yapıyor bu ülkenin camiye ihtiyacı yok.Bunun din düşmanlığıyla alakası yok.İsraf bu başka bir şey değil yazık günah.Adım başı cami var zaten.Çok mu hayır yapmak istiyorsunuz gidin bir yetim çocuğu okutun bir hastane yapın bir okul yapın onlara ihtiyacımız var.Bunları yapmak sevap değil mi sanki.

Ne yazdığımı bir oku ilk önce sonra kendince laf çakmaya çalış bence.Cumaları boş cami nerede yazmışım bir söylesene?Vakit namazlarında 1 saf bile dolmayan camiler yok mu?Cumaları da dolmayan hiç cami yok mu sanıyorsun?Neyse siz kendinizce pasif agresif tavrınıza devam edin.Camiler dolup taşıyor ben uyduruyorum.

Pasif Kullanıcı
31.10.2017

Avrupada kilise isleri bağış sistemiyle çalısır turkiyedeki din tüccarlari gibi devletden aylik 3000tl+halki sadaka parasi yalanlariyla sömüremezler ama ellerinde olsa aynisi ortacag donemindeki gibi yaparlar.. tum dinler gereksizdir üzerinde fazla durulmamalidir sikip gecin..

31.10.2017

Alıp ahıra çevirsem mi acaba.

01.11.2017

Mabedi satanlar kadar değilim.

TÜM YORUMLARI OKU (43)