Bürokrasinin Gizli Kahramanları Olan Memurlar İle İlgili 13 Hayat Gerçeği

Herkesin yaptığı işin kendine göre zorlukları var. Kimimiz özel sektörde, kimimiz ise devlet dairelerinde çalışarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlarız. Şimdi ise bürokrasinin değişmez karakterlerinden olan memurları ele aldık. Bakalım onlar da bize katılacak mı?

1. Her ayın 15'inde aldıkları maaşı, bir sonraki aya yettirene kadar kılı kırk yararlar. Hesap yapmak onlar için bir aybaşı ritüelidir.

2. Okullarını bitirseler bile önlerinde KPSS gibi bir engel vardır. İş hayatına girebilmek için belirlenen şartları sınav ile geçebilirler; tabii şansları varsa.

3. Maaşlarına ne kadar zam alacaklarını patronlarından değil, haber bültenlerinden öğrenirler.

4. Tüm şartları yerine getirseler bile devlet dairelerinde kadro açılmadığı sürece işsizdirler.

5. Aktif olarak çalışan bir memurun geri sayım yaptığı en büyük olgu, emeklilik zamanıdır. Bu yüzden E-devlet'e sık sık girip prim günlerini kontrol ederler.

6. Bir şey satın almak istedikleri zaman taksitli alışveriş yapmak onlar için bir hayat tarzıdır. Kredi kartları bu yüzden hep borç doludur.

7. Kimisinin çok imrendiği sabah 09:00, akşam 18:00 mesai saatleri onları mekanik bir birey haline getirmiştir artık. Bu rutinin içinde zaman zaman boğulurlar.

8. Toplu taşıma kullanan memurlar, günün en yoğun trafiğini ve en dolu araçlarını çekmek zorundadır. Ulaşım sabah ayrı, akşam ayrı derttir.

9. Bazılarının tayin gerektiren meslekleri vardır. Bu yüzden evlerine sabit bir çivi bile çakamazlar. O şehir senin, bu şehir benim taşınmak zorundadırlar.

10. Ev kiralayacak olanın, senetle bir şey alacak olanın ilk koştuğu isimlerdir çünkü herkes memur kefil ister.

11. Yıllık izinlerini kendi planladıkları tarihte gerçekleştirmek için yöneticilerinin olur vermesini beklerler ve bazen hiç ummadıkları anda o izinler komple iptal edilir.

12. Saat uygulamalarında yapılan değişiklik sebebiyle sabah zifir karanlıkta yola çıkanların çoğu ya memur ya da öğrencidir.

13. Başkaları tarafından her zaman "Ooo garanti iş!" diye düşünülen işi yaparlar ama onlar da en az özel sektör çalışanları gibi her an diken üstündedirler.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlber Ortaylı'dan Ayasofya Tepkisi: ''Allah Cezanı Versin Senin''
YORUMLAR
21.02.2017

ayda 3-4 bin maaş alıpta ay sonunu hesaplıyosa kendi mallığıdır. Diken üstünde memur görmedim hepsnin boynu sırtlan gibi maşallah. Resmi dairelerdekileri kadınların kollarında en az 3 bilezik var sorsan borçtan ölmek üzeredir. tatili istedikleri zaman yapıyolar hemde fazlası. senede kaç sefer rapor alıyolar belli değil ve hiç umurlarında değil. sabahları geç gelirakşam erken pc yi kapatır. sabah 40 binlik arabasını nereye park etsem diye şaşırır. devlet dairesi deniz yiyemeyen biz keriz.... yiyenlere helal olsun sömürün hııaamınaa

21.02.2017

Sende bu kafa varken asgari ücretle bile iş bulman mucize. Klasik çok istedim ama olamadım öyleyse bok atıp kendimi kandırayım edası.

21.02.2017

Keşke kamuda da özel sektörde de herkes daha iyi koşullarda çalışsa ve yüksek ücretler alsa. Ama toplumdaki "memur antipatisi"nin nedeni asgari ücretten yüksek maaş almaları değil genel olarak "çalışmamaları". ABD`de devlet memurlarına "civil cervant" yani "halk hizmetkarı" denir ve memurlar oraya "halka hizmet etmek için" geldiklerinin bilinciyle çalışırlar. Biz de ise memurluk "devlete kapağı atmak" olarak algılandığı için bizim memurlar hizmet etmek yerine genelde hizmet beklerler.

21.02.2017

Buradaki sorun memur tanımının hükümetlerce benim memurum diye düşünülmesi. Çalışmamazlık kısmına gelince hangi işiniz olmadı? Devlette memuru kısıtlayan çok kural var ve evet bizde işler yavaş işler. Vatandaş için düşünülmüş şikayet yollarını saçma salak şeyler için kullananlar mahvediyor bizi.

21.02.2017

Kimse kusura bakmasın işini düzgün doğru ve hızlı yapan devlet memuru oranı %8-10. Dert sanki kendilerinde varmış gibi tavırlarına da bayılıyorum.

21.02.2017

Yanılıyorsun hemde çok.

TÜM YORUMLARI OKU (37)