Burka ve Peçe İsviçre'nin Tamamında Yasaklandı

Geçtiğimiz Temmuz ayında İsviçre’nin bazı kantonlarında uygulanan burka ve peçe yasağı dün akşam İsviçre Ulusal Meclisi’nde yapılan oylamayla tüm İsviçre'de geçerli hale getirildi.

87 “evet” oyuyla kabul edilen karara göre İsviçre’nin tamamında artık burka giymek veya peçe takmak yasak.

Oylamadan sonra bu konuda konuşan ve bunu gündeme getiren ırkçı Halk partisi (SVP) milletvekili Walter Wobmann, “uzun zamandır ülke bu konu ile meşguldü nihayet bu soru kökünden çözülmüş oldu” dedi.

İsviçre'de bir süre önce 'kebap yasaklansın' kampanyası başlatılmıştı

İsviçre'de 'Kebap Yasaklansın' Kampanyası

İsviçre'de bir süre önce Daniel Graf isimli bir gazeteci 'kebap yasaklansın' talebinde bulunmuş ve bu konuda kampanya düzenleyeceklerini açıklamıştı. Kebabın yasaklanmasına ilişkin kampanyaya da tıpkı burka ve peçe yasağında olduğu gibi en büyük desteği verenlerden biri ırkçı tutumlarıyla tanınan Halk Partisi ( SVP ) olmuştu.

DHA, Onedio

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
AK Parti’de “Troll” Operasyonu İddiası: “Süleyman Amca” Savunması!
YORUMLAR
28.09.2016

Özgürlük gazelleri okuyanlar vallahi güldürdünüz. Çarşaf burka peçe ve özgürlük kelimelerini bir arada kullanmak acıklı gelmiyor mu size de ? Kendi isteğiyle hangi kadın o hale girmek ister sizce ? İran'da Afganistan'da Arabistan'da veya şeriatla yönetilen herhangi bir ülkede bulundunuz mu ? Hadi onu da geçtim Türkiye'de de görmeniz mümkün. 4-5 yaşında kız çocuklarının başını örtüyorlar. Bebek yahu bebek. Cinsel bir obje olarak görüyor ve örtüyor adam çocuğu. O insanın bir seçim şansı yok. Zihniyetle yoğuruluyor. Gerçekten ne sanıyorsunuz anlamıyorum ki 18'ine gelince kızım çarşafa girmek istiyor musun istemiyor musun diye sorduklarını mı :D Bence de herkes istediğini giysin; ancak özgür iradesiyle. Çocukluktan hatta bebeklikten beri kafasına sokulmuş başka seçim şansı olmasına fırsat vermeyen, din kisvesi altında yozlaşmış ataerkil fikirlerle değil.

28.09.2016

Yalnız o ne guzel makale yaw.Ne dediyse haklı yanı cıkıp surayı yalnıs yazmıssın dıyende olmamıs felan boyle.

28.09.2016

Darısı bizim başımıza bir gün. Biz kadınız, mal değiliz, seks kölesi değiliz. Kadının kapanması = ben seks objesiyim, insan değilim, kocamın malıyım

28.09.2016

Açılması ne peki ben sadece kocamın değil herkesin malıyım mı?! Bu dediklerinden o çıkar

28.09.2016

Bunun özgürlük ile alakası yok, Burka giyen kişinin ne olduğu belli bile olmuyor. Umarım diğer ülkelerde de benzer şeyler olur.

TÜM YORUMLARI OKU (126)