Burcunuza Göre Eş, Sevgili ya da Ortağınızla Ne Kadar Uyumlusunuz?

Gezegenler; eş, sevgili ya da ortağınız ile uyumunuzda sizlere yardımcı olur.

Potansiyel ya da mevcut partnerinizle başarılı olup olmayacağınızı düşünürken, aşağıdaki gök cisimlerini karşılaştırmak isteyeceksiniz. Tüm bu bilgileri içeren ve diğer pek çok şeyin yanı sıra astrolojik uyumluluğunuzu belirlemenize yardımcı olabilecek doğum haritanızı öğrenmeniz oldukça önemlidir.

Buradaki bilgiler genel astroloji bilgileridir.

Güneş Burçlarınız: Doğum haritalarınızın kalbidir kendinizi özdeşleştirdiğiniz burç, siz doğduğunuzda güneşin hareket ettiği burçtur. Güneş, benlik imajınızı, benlik saygınızı, kimliğinizi ve güveni nasıl deneyimlediğinizi denetler. Aynı zamanda yaşam yolunuzu da etkileyebilir.

Ay Burçlarınız: Parıldayan, gizemli ay, içsel duygusal pusulanız olarak kabul edilir. Sadece size bir güvenlik duygusu sunan yaşamdaki deneyimlere, insanlara ve maddi öğelere bağlı değildir, aynı zamanda başkalarıyla duygusal olarak nasıl bağlantı kurduğunuzu da etkiler. Bu nedenle, değerlerinizi paylaşan ve sezgi ve duyguları nasıl deneyimlediğinizi belirleyen birini belirlemek için çok yararlıdır.

Ay Burçları uyumluluğu ilişkilerinizi nasıl etkileyebilir?

Venüs Burçlarınız: Aşk, romantizm, güzellik ve para gezegeni, bir ilişkide en çok neye değer verdiğinizi, arzuyu nasıl gösterdiğinizi, başkalarını nasıl çektiğinizi ve zevk alma şeklinizi anlatır. Herhangi bir sosyal etkileşiminizde ve ilişkinizde romantik veya başka türlü nasıl davrandığınızı büyük ölçüde karakterize edebilir ve aşk dilinizi renklendirebilir. Bu nedenlerden dolayı, burç uyumluluğuna bakıldığında oldukça önemlidir. 

Mars Burçlarınız: Eylem gezegeni Mars, hayatta sizi harekete geçiren şeyleri, enerjinizi, gücünüzü, içinizdeki ateşi ve cinsel tarzınızı etkiler. Muhtemelen, eşinizin hayatın tüm bu yönleri açısından aynı (veya en azından benzer) bir noktada olmasını istiyorsunuz, bu nedenle başka biriyle ne kadar iyi hissedeceğinizi belirlerken bakmanız gereken önemli bir gezegendir. 

Astrolojik uyumluluğu gerçekten araştırmak için tüm bu gezegenlerin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini düşünmek isteyeceksiniz sadece benzerleriyle değil. Örneğin, güneşiniz teknik olarak partnerinizin güneşiyle kare olabilir, ancak Venüs burçlarınız üçgen (en tatlı açı) ve ay burçlarınız kavuşum (aynı burçta). Bunun gibi ahenkli yönler, güneş burçlarına ilk bakışta sorunlu bir tablo gibi görünebilecek şeyleri önemli ölçüde iyileştirebilir.

En Uyumlu Burçlar

Astrolojik uyumluluğa en derinlemesine bakış, iki kişinin tüm doğum haritasının uzman bir astrolog tarafından incelenerek sağlanacak olsa da, genellikle doğum haritalarında gezegenleri arasında üçgen açılar bulunan iki kişi arasında doğal bir uyumluluk bulabilirsiniz. İki burcun birbirinden dört burç olduğunu gösteren üçgen, iki burç arasındaki en destekleyici, uyumlu açıdır.

Temel olarak, bunlar burcunuzla aynı elementte bulunan burçlardır. Hangi Burçların nereye düştüğü ve bu nedenle birbiriyle üçgen olduğu sizlerle paylaşıyorum. 

Ateş: Koç, Aslan, Yay

Dünya: Boğa, Başak, Oğlak

Hava: İkizler, Terazi, Kova

Su: Yengeç, Akrep, Balık

Sizinkine göre sekstil olan Burçları da düşünebilirsiniz. Bu Burçlar birbirinden ayrı iki işarettir ve uyumlu bir unsurun altına düşer. Ateş ve hava, tıpkı su ve toprak gibi simpatico'dur. İlişki, üçgen kadar sık kutlanmasa da, arkadaş canlısı ve uyumlu kabul edilir. 

Burcunuza göre altmışlık olduğunuz burçlar:

Koç: İkizler, Kova

Boğa: Yengeç, Balık

İkizler: Koç, Aslan

Yengeç: Boğa, Başak

Aslan: İkizler, Terazi

Başak: Yengeç, Akrep

Terazi: Aslan, Yay

Akrep: Başak, Oğlak

Yay: Terazi, Kova

Oğlak: Akrep, Balık

Kova: Koç, Yay

Balık: Boğa, Oğlak

En az uyumlu burçlar

Şunu unutmayın, yalnızca güneş burcunuza dayanarak olumlu veya olumsuz sonuçlara atlamamanız gerekir, ancak genel olarak konuşursak, kareler bir ilişkideki zorlukları gösterebilir. Kare, birbirinden üç burç olan burçlar arasında oluşur ve bu çarpışmanın veya uyumsuzluğun hemen hemen astrolojik versiyonudur.

Kare olan iki işaret aynı kaliteye sahiptir (dörtlülük olarak da adlandırılır): 

Kardinal, değişken veya sabit. Kardinal burçlar büyük resmi görmekte başarılıdır, ancak ayrıntılarda çok fazla değildir, değişken burçlar en esnek olanlardır ancak aynı zamanda taahhütte bulunmak için mücadele edebilirler ve sabit burçlar en iyi günlerinde kararlıdır ve en kötü günlerinde aşırı derecede inatçıdır.

Bu özelliklerin ortak olması, başlangıçta uyumluluğa giden hızlı yol gibi görünebilir, ancak kareler söz konusu olduğunda, aynı enerjinin çok fazlası çatışmaya neden olabilir. 

Aşağıdaki burçlar ise birbirinin karesidir:

Koç: Yengeç, Oğlak

Boğa: Aslan, Kova

İkizler: Başak, Balık

Yengeç: Koç, Terazi

Aslan: Akrep, Boğa

Başak: İkizler, Yay

Terazi: Yengeç, Oğlak

Akrep: Aslan, Kova

Yay: Başak, Balık

Oğlak: Koç, Terazi

Kova: Boğa, Akrep

Balık: İkizler, Yay

Genel burç uyumluluğu

Güneşiniz veya herhangi bir gezegen eşinizinkiyle aynı burçtaysa, birbirleriyle kavuşum halindedirler. Bağlaçlar bazen aynı enerjiyi çok fazla üretebilse de, pek çok ünlü çift bunun işe yarayabileceğini kanıtladı. Örneğin, hem Natalie Portman hem de kocası Benjamin Millepied İkizler burcudur ve doğum günlerini sadece birer gün arayla kutlarlar (9 Haziran ve 10 Haziran). Nick ve Vanessa Lachey, ikisi de Akrep ve hatta aynı doğum gününü paylaşıyorlar (9 Kasım). Ve o ünlü 6.1 karatlık pembe elmas, Leo Ben Affleck (15 Ağustos doğumlu) ile evliliklere yol açmasa da, J.Lo (24 Temmuz doğumlu) başka bir Aslan'a aşık oldu: Alex Rodriguez (27 Temmuz doğumlu). 

Benzer şekilde, eşinizin tam tersi bir burçta güneş, ay veya başka bir gezegene sahip olmak, birbirinizi organik olarak dengelediğiniz bir yin ve yang durumu yaratabilir veya aynı fikirde olmayı zorlaştırabilir. 

NOT: Bir ilişki ortaklık ya da evlilik kararında kesinlikle doğru bilgiler için astrolojik uyumluluğu net olarak yorumlamak doğum haritası detaylarına bağlıdır.

Aşağıdaki burçlar birbirinin karşısındadır:

Koç ve Terazi

Boğa ve Akrep

İkizler ve Yay

Yengeç ve Oğlak

Aslan ve Kova

Başak ve Balık

Çekici karşıtların birkaç ünlü örneği: Yengeç Prens William (21 Haziran doğumlu) ve Oğlak Kate Middleton (9 Ocak doğumlu) ve Leo Mila Kunis (14 Ağustos doğumlu) ve Kova Ashton Kutcher (7 Şubat doğumlu).

Zodyak burçları uyumluluğunda sonuç:

Güneş, ay, Venüs ve Mars burçlarınızın bir partnerle nasıl etkileşime girdiğini keşfetmek, nasıl bağlantı kurduğunuz veya çatıştığınız konusunda değerli bilgiler sağlayabilir. Ancak bu detayların sadece bir başlangıç noktası olduğunu akılda tutmak önemlidir. Astrolojik uyumluluğu düşündüğünüzde araştırmanız gereken başka birçok katman vardır. Belirli doğum haritası detaylarının partnerinizinkiyle nasıl aynılaşabileceğini, uyum sağlayabileceğini veya çatışabileceğini anlamak isteyeceksiniz. (Örneğin, onların 12. evlerinde bir sürü gezegenleri olduğunu varsayalım, bu onları süper özel yapar, sizinkinin çoğu 1. evde, yani kalbinizi hayatınızın merkezinde taşırsınız.) Ayrıca şuna da bakabilirsiniz: Çizelgeleriniz birbirleriyle örtüştüğünde nasıl etkileşime giriyor? (Sinastri adı verilen eşleşim analizi). Bu sizlere zor mu geldi? Bu nedenle, ayrıntılara odaklanmanıza yardımcı olabilecek ve üst düzey bir genel bakış sunabilecek profesyonel bir astrologla sinastri analizi yaptırmak çok faydalı olacaktır. 

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Instagram 

YouTube

'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio'     

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!