Sizin çok beğendiğiniz, yakışıklı veya güzel bulduğunuz bir insan başkasının ilgisini çekmeyebilir. Veya sizin sevdiğiniz bir müzik bir başkasının kulağını tırmalar. Ben birazdan güzelliği basit bir matematikle ölçeceğim lakin bu konular sayısal zekâ kadar duygusal zekâyla da ilişkili olduğundan ve beğeninin arka planında başka birçok faktör bulunduğundan şimdiden uyarıyorum. Güzellik ölçüsüne uygun çıkmazsanız bana kızmayınız. Dediğim gibi güzellik görecelidir, unutmayınız!
Öncelikle ölçeğimiz yani Altın Oranla ilgili merakınızı biraz daha artırayım;
Her yıl akın akın turist çeken Mısır’daki piramitlerden, Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa adlı dünyaca meşhur tablosuna, ay çiçeği, salyangoz, çam kozalağından parmaklarımıza kadar birçok farklı alanda, canlı cansız varlıkta kendini gösteren ve adından sıkça söz ettirmiş olan bu Altın Oran’ın sırrı nedir?
Tarihte bu sayıyı ilk bulan kişi kimdir?
Tüm bu soruları cevaplandıralım;
Soruların cevabı Fibonacci isimli İtalyan matematikçinin araştırmaları sonucunda bulduğu bir dizi sayıda gizlidir. Kısaca üzerinden geçmek gerekirse basit bir matematik işlemin ardından bulunan ve Fibonacci sayıları olarak da adlandırılan bu sayıların ortak özelliği, dizideki sayılardan her birinin, kendisinden önce gelen iki sayının toplamından oluşmasıdır.
Fibonacci Sayıları:
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, …
👏🏻👏🏻💯 tebrikler
Bella hadid estetikleri ile altin orana yaklasmis, hulya kocyigit ise tamamen dogal bir guzel. O yuzden hulya hanimin altin oran kriterlerine daha cok uygudugunu dusunuyorum
Teşekkür ediyorum 🌸