Buralarda Kayıtlı İş Gücü Oranı En Alt Seviyede: Dünyada İstihdam Oranı En Düşük Olan 10 Ülke

İş gücü istihdam oranı düşük olan ülkeler, genellikle ekonomik sorunlar, işsizlik, eğitim eksikliği ve diğer faktörler nedeniyle düşük istihdam oranlarına sahip olabilirler. İşte istihdam oranı en düşük olan o ülkeler 👇

1. Namibya

Bir Güney Afrika ülkesi olan Namibya'nın yüksek işsizlik oranlarına sahip olmasının nedenleri arasında; istihdam sorunları, ekonomik büyüme eksikliği, eğitim eksikliği ve sınırlı iş fırsatlarının olduğu söylenebilir.

2. Eswatini

Eski adı Svaziland olan Eswatini, Afrika Kıtası'nın güneyinde yer alır. Eswatini, yüksek işsizlik oranlarına sahip bir diğer Afrika ülkesidir. Nüfusun büyük bir kısmı tarım sektöründe istihdam edilmekte ve düşük ücretlerle çalışmaktadır.

3. Güney Afrika

Güney Afrika; istihdam eksikliği, eğitim seviyeleri, ekonomik durgunluk ve işçi grevleri gibi faktörler nedeniyle büyük işsizlik sorunlarına sahiptir.

4. Lesotho

Lesotho, işsizlikle mücadele eden bir başka Afrika ülkesidir. Tarım dışı sektörlerde sınırlı iş fırsatları bulunmakta ve bu da işsizliği artırabilmektedir.

5. Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya'da ekonomik istikrarsızlık ve yetersiz iş fırsatları, işsizliğin temel nedenlerini oluşturmakta bu da istihdam oranlarını düşürmektedir.

6. Kosova

İşsizlik sorunu yaşayan bir diğer Balkan ülkesi ise Kosova. Yüksek genç işsizlik oranları ve ekonomik belirsizlik işsizlik sorunlarını derinleştiren etmenler arasındadır.

7. Bosna - Hersek

Bosna-Hersek'te de işsizlik oranları yüksektir ve bu durum özellikle genç nüfusu etkilemektedir. Savaş sonrası toparlanma süreci, ekonomik istikrarsızlığı artıran etmenlerin başında yer almaktadır.

8. Tunus

Tunus, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki işsizlik sorunlarıyla mücadele eden ülkelerden biridir. Genç işsizlik oranları oldukça yüksektir ve ekonomik istikrarsızlık devam etmektedir.

9. Sudan

Kuzey Doğu Afrika'da yer alan Sudan, politik ve ekonomik sorunlar nedeniyle yüksek işsizlik oranlarına sahiptir. İç savaşlar, ekonomiyi olumsuz etkilemiş ve işsizliği artırmıştır.

10. Suriye

Suriye'de iç savaş ve çatışmalar, istihdamı büyük ölçüde etkilemiştir. Ülkedeki istikrarsızlık ve güvenlik sorunları, işsizliği artırmıştır.

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt