Burada Yaşayan Tek Bir İnsan Yok! Tüm Dünyadan Tüylerinizi Ürpertecek Terk Edilmiş 19 Kasaba

Hayalet kasabaların esrarengiz kalıntıları, tarih boyunca olduğu gibi içimizde tuhaf bir hisse sebep oluyor. Terk edilmiş binalar ve etraftaki ölüm sessizliği tüylerimizin diken diken olmasına yeterli. Bir zamanlar dolu olup geriye bıraktığı kalıntılarıyla dünya üzerinde var olmaya devam eden kasabaları sizler için Thechive'den derledik...

1. Wittenoom, Batı Avustralya:

Bir zamanlar madencilikte oldukça kuvvetli olan kasaba, yaşanan korkunç kazanın sonucunda ıssız bir yere dönüştü. En tehlikeli 6 mineral çeşidinden olan asbestin bulunması üzerine, bölgedeki sağlık kaygıları arttı ve maden kapatıldı. Kasaba, 2007 yılında harita ve yol tabelalarından tamamen kaldırıldı.

2. Lifta, İsrail:

Arkeolojik çalışmalar üzerine; Demir Çağ döneminden kalıntıların bulunmasıyla, köyün antik tarihe kadar uzandığı anlaşıldı. 1947-48 yılları arası Filistin Mandasında çıkan iç savaş sürecinde Lifta nüfusu azaldı. Savaş sonrasında bazı aileler köye geri döndü fakat  köy, 1971 yılına kadar uyuşturucu rehabilitasyon merkezi ve lise olarak kullanıldı. Bölgedeki son kişinin 2017 yılında gitmesi üzerine hükümet; bölgeyi, İsrail doğal rezervi olarak ilan etti.

3. Craco, İtalya:

Bölge, Yunan Uygarlığının sahil bölgelerinden daha iç taraflara taşındığı zamanlara yani MÖ 540'a kadar dayanıyor. Craco, yüzyıllar boyunca veba, heyelan ve deprem gibi birçok zorluğa dayanmış bir kasaba. 1980 yılında tamamen boşaltılan bölge, turistler tarafından oldukça rağbet gören bir yer. The Passion of The Christ (Tutku - İsa Mesih'in Çilesi) filmine set olarak ev sahipliği de yaptı.

4. Goldfield, Arizona:

Kasaba, Superstition Dağları(Batıl Dağları) ve Arizona Goldfield Dağları arasında yer alıyor. Kasabada, altın madenin bulunmasıyla değerlenen bölgenin en başarılı döneminde 1500 kişi yaşıyordu. 5 yıl sonrasında bölgedeki altın bitti ve kasaba terk edildi.

5. Kennecott, Alaska:

1900 yılında, bölgede tüm zamanların en çok bakır rezervinin bulunduğu keşfedildi. Elektriğin icat edilmesinden sonra bakır, 1909-38 yılları arasında oldukça değerli bir mineral haline geldi. Kennecott madeni, 4.6 milyon tondan fazla bakır çıkardı ve 100 milyon dolar üstünde bir gelir sağladı. Bir önceki maddelerimizde de gördüğümüz gibi bu zenginliğinde sonu geldi ve 10 Kasım 1938'de bölgeden son tren kalktı.

6. Döllersheim, Avusturya:

12.yüzyıla dayanan köy, Adolf Hitler'in babası Alois Hitler'in doğduğu bölge. 1938 yılında Avusturya, Nazi Almanyası tarafından işgal edildikten sonra Hitler; Döllersheim ve daha birçok köyü, askeri eğitim alanı olarak kullanılması için tahliye etme emri verdi. Orada yaşayan bütün insanlar gönderildi ve askeri eğitimin bir parçası olarak evler bombalandı.

7. Cahawba, Alabama:

1820-1825 yılları arasında Cahawba, Alabama'nın ilk resmi baş eyaletiydi. Alabama ve Cahaba Nehirleri arasında bulunun bölge, birçok kez sel baskınlarına maruz kaldı. Kasaba, 1826 yılında terk edildi ve baş eyalet başka bir yere taşındı.

8. Glenrio, Teksas/New Mexico:

Teksas ve New Mexico'nun sınırında bulunan bölge Route 66, iki eyaletin sınırında bulunduğu için popülerdi ve iki eyaletin de avantajları aynı anda kullanılıyordu. Benzin, ucuz olduğu için teknik olarak Teksas'ta satılıyordu. Alkol ise, Teksas kurak olduğu için New Mexico tarafında satılıyordu. Interstate karayolu inşa edildikten sonra insanlar, kasabayı es geçmeye başladı ve kasabanın sonunu getirdi.

9. Thurmond, Batı Virginia:

Bulunan madenin bitiminden kaynaklanarak insan nüfusunu kaybeden bir başka bölgenin hikayesi ile karşınızdayız. Thurmond, 5 kişilik bir nüfusa sahip olduğu ve demiryolu durağı kullanıldığı için hayalet kasaba olarak sayılmıyor. Amerika'da ikinci en az kullanılan istasyon, tüyler ürpertici bir his veriyor.

10. Dhanushkodi, Hindistan:

Cıvıl cıvıl insanların bulunduğu bu Hindistan şehri, Rameswaram kasırgası tarafından 1964 yılında kullanılmaz hale getirildi. Rüzgar, saatte 273 km hıza, dalga boyutları ise 7 metreye kadar ulaştı. Kasrıga, 1800 kişinin trajik ölümüne sebep oldu. Bu olaydan sonra bölge, yaşamaya elverişli olmaması gerekçesiyle yönetim tarafından boşaltıldı ve hayalet şehir olmasına sebep oldu.

11. Bannack, Montana

Bölgedeki altının keşfinden sonra şehir, 1862 yılında bulundu. 70li yıllarda terk edilmeden önce bölgede yaklaşık olarak 10.000 kişi yaşıyordu. Hayalet kasabanın 60 yapısı günümüze kadar gelmiş durumda ve diğerleriyle kıyaslandığında en iyi korunan kasabalardan birisi olduğu görülüyor.

12. Kolmanskop, Namibya

Bölgedeki ilk elmas madenlerinden birisinin bu kasabada olduğu anlaşıldıktan sonra insan buraya akın etmeye başladı.Kasabaya; okullar, gazino, tiyatro ve güney yarım kürede bulunan ilk x-ray istasyonu inşa edildi. Elmaslar bittikten sonra binaların üstüne çevredi kumlar tırmanmaya başladı. Şu an kısıtlı bir bölge olan Kolmaskop'u, özel bir izinle ziyaret edebilirsiniz.

13. Val-Jalbert, Kanada:

Kasaba, 1901 yılında kuruldu ve kağıt hamuru fabrikası kapatıldıktan sonra 1927 yılında terk edildi. Kanada'daki en iyi korunmuş hayalet kasabalardan biri olan bölgede 70'ten fazla yapı günümüzde de varlığına devam ettiriyor.

14. Calico, Kaliforniya:

San Bernardino ilçesinde bulunan Calico, dünyanın diğer yerlerinden gelen 3500 kişinin olduğu madencilikle ünlü kasabalardan bir tanesiydi. 1890 yılından sonra gümüş fiyatları düştü ve maden değer kaybetti. Kasaba, 1907 yılında tamamen boşaltıldı.

15. Kłomino, Polonya:

20.yüzyılın ilk dönemlerine kadar Westfalenhof olarak bilinen Klomino'ya, Almanlar tarafından 2.Dünya Savaşında esir kampı açıldı. 1945 yılında Kızıl Ordu tarafından ele geçirilen bölge Grodek adında bir savaş üssüne dönüştürüldü. Yaklaşık olarak 6000 Sovyet askerinin yaşadığı bu yer, Sovyetler Birliğinin çöküşünden sonra Klomino adını aldı. Yönetimin satışa koyduğu bölgede beklenen rağbet görülmedi ve çok az kişi buraya yaşamak için geldi.

16. Akarmara, Abkhazia/Georgia:

II.Dünya Savaşı süresince kömür madenciliğinde önemli olan Akarmara, anlaşmazlıklar ve ekonominin düşmesi sonucunda kapatıldı. İnsanlar, yer değiştirmeye zorlandı. Tkvarcheli kuşatması 90'lı yıllarda, Akarmara'ya giden erzakları kesti ve Abkhazia'nın genel nüfusunun azalmasına sebep oldu. Bölgede yaşayan insanlar, 413 gün boyunca Rusya'dan ve bölücü güçlerden gelen helikopterle erzak alabildi. Bu olaydan sonrasında ise kasaba terk edildi.

17. Great Blasket Adası, İrlanda:

Hükümet; 1953 yılında, bölgede yaşayanların sert hava koşulları sebebiyle güvende olmadıklarını söyleyene kadar adada insanlar yaşıyordu. Adada yaşayanlar bölgeden tahliye edildi ve farklı yerlere yerleştirildi.

18. Plymouth, Montserrat:

Montserrat adasındaki Soufrière Hills yanardağının yanına inşa edilen Plymouth şehrinde volkanın patlayacağı hiç düşünülmemişti çünkü volkan uzun süredir aktif değildi. Her yer yanıp kül olmasına ramak kala şehir boşaltıldı.

19. Pyramiden, İsveç:

İsveç, Pyramiden maden kasabasını 1910 yılında buldu ve 1927 yılında Sovyetler Birliği'ne sattı. En zengin oldukları dönemde 1000 kişilik nüfusa sahip olan Pyramiden kasabasında maden tükendi. Günümüzde, tüm yıl boyunca açık olan bir müze ve turistlerin konaklayabileceği bir motel var.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR
07.06.2019

8 numaradaki Arabalar filminde geçen eyalet değil mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ