Burada Hesap Sorulmuyor: Aydın'daki Lokanta, Karnı Aç Olup Parası Olmayanları Geri Çevirmiyor

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde bir lokanta işleten Yiğit Beşparmak, karnı aç olup parası olmayanlardan ücret talep etmiyor. Bu durumu lokantanın camına astığı yazı ile duyuran Beşparmak, bu güzel uygulamayı sonsuza kadar sürdürmeyi düşündüğünü söyledi. 

İnternette gezinirken bir meslektaşının 'parası olmayanlardan ücret almadığını' gördü, o da aynı uygulamayı başlattı.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Aydın'ın en küçük ilçesi Karpuzlu'da yaşayan 25 yaşındaki Yiğit Beşparmak, 3 ay önce bir lokanta sahibinin internet sitesinde 'parası olmayanlardan ücret alınmadığını' gördü ve aynı uygulamayı kendi işletmesinde başlatmaya karar verdi.

'Açsanız, paranız yoksa, çekinmeden söyleyin'

Beşparmak, lokantasının camına astığı yazı ile bu uygulamayı herkese duyurdu:

''Açsanız, paranız yoksa çekinmeden söyleyin. Yolunuz düşer öder ya da bir dua ile 'insanlık ölmemiş' dersiniz. Öğrenciler özellikle siz hiç çekinmeyin. Bir gün okulunuz bittiğinde siz de bir yemeği, başka bir öğrenciye ikram edin. Bizden yana helal olsun''

'Günümüzde bu tür şeylere çok ihtiyaç var'

Uygulamanın insanların ilgisini çektiğini söyleyen Yiğit Beşparmak, zor durumdaki insanlara yardımcı olmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR
04.06.2019

suriyeliler gelince artık hümanistlik nereye kadar öğrenirsin

04.06.2019

Ben böyle inceliklere bayılıyorum ya. Böyle uygun görmüş böyle yapmış iyiliğini diğerlerine de açım derseniz defol pis dilenci demez belki ama. Bu adam kapıya yazı asmış kocaman açsan gel birlikte doyalım diye. Umarım para almadığı her kişi için, kapısına gelen kim olursa olsun iyi niyetinden şüphe etmediği her kişi için o dükkan zincirler kurar ilerde. Çok güzelsin ve biz böyle güzelliklere açız asıl. Allaha emanet ol☺

Güzel fakat büyük yerlerde yapamazsın bunu .. Aş evine döner kimsenin gücüne gitmesin elbet takdir edilesi ama bunlar daha çok bu yerlerde yapılan kalabalık yerlerde olmaz ..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ