Bunu da Yaptılar: Laboratuvarda Üretilen Jelatinin Tadı Gerçek Eti Aratmıyor

Laboratuvarda hücre kültürlerinden üretilen ve halk arasında 'yapay et' adıyla bilinen etlerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Güney Kore'de yapılan bir araştırma, laboratuvarda üretilen yeni bir kültürün, yapay ete gerçek et tadı verebileceğini ortaya çıkardı.

Kaynak: IFL Science

Geçtiğimiz günlerde, robotlara nakil edilebilecek yeni bir insan derisi üretildi.

Görmüş olduğunuz bu pembe deri sayesinde, robotlar daha insancıl görünüme sahip olabilecek. Yüzündeki mimikler de daha gerçekçi bir şekilde görülebilecek.

Bu yapay insan derisini andıran yeni bir ürün daha üretildi. Burada görmüş olduğunuz pembe jelatin, aslında yapay etlere gerçek et aromasını vermek için üretildi.

Güney Kore'de yapılan bir araştırmada laboratuvarda yeni bir kültür üretildi. Bu jelatinin en büyük özelliği ise yapay etlere gerçek et tadını verebilecek olması.

Yapay etler, hayvan kök hücrelerinin besin açısından zengin bir sıvı içerisinde büyütülmesiyle elde ediliyor.

Geleneksel hayvan çiftliklerindeki üretime nazaran daha az toprak, daha az yem, daha az su kullanılıyor. Ayrıca çiftlik hayvanlarının kullanımı da ortadan kalkıyor.

Fakat söz konusu yapay et olduğunda karşımıza çıkan birçok problem var.

Halihazırda yapay et üreten kurumlar bulunuyor. Fakat yapay et üretimi oldukça maliyetli. Ayrıca bu etlerin seri üretimi de şu anda söz konusu değil.

Kültür etlerinin en büyük sorunu ise tatları. Yapay etlerin tadı, gerçek etin tadına yaklaşamıyor bile.

Yapay etin, halihazırda tükettiğimiz etlerin yerini alması amaçlandığı için aslında tadı da oldukça önemli. Yeni yapılan çalışmalarda, et tadına oldukça yaklaşıldığı belirtiliyor. 

Yeni üretilen bu kültürle elde edilen yapay etleri deneyen bir kişi, tam olarak et tadı almadığını ancak önceki denemelerine göre başarılı olduğunu belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

Bilim İnsanları Son Noktayı Koydu: Burnu Uzun Olan Erkeklerin Penis Boyu da Daha Büyükmüş!
Bilim İnsanları Mars'ta Hayatta Kalabilecek 'Çöl Yosunu' Keşfettiler!
Bir Cisim Yaklaşıyor Efendim: 2029'da Dünya'yı Teğet Geçecek, O Anlar 10 Bin Yılda Bir Gerçekleşmiş Olacak!

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR

Yapay et sağlıklı değildir. Yapay et faydalı değildir. Yapay et, insanları köleleştirme yolunda bir adımdır. Sonrası, yapay et daha az paraya, daha çok verim yalanıyla, hayvanları yok etmek! Daha sonrası kölelik sistemi geliyor, uyanın!

boyle boyle insanlari ozunden uzaklastiracaklar, cebinde paran olsa gercek bir et bulup yemen mumkun olmayacak, herseyin cok daha ucuza labaoratuarlarda cakmasini yapacaklar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ