Bunu da Gördük: HES Şirketi Meşhur Tortum Şelalesinin Suyunu Kesti

Geçtiğimiz aylarda özelleştirme kapsamında 49 yıllığına kullanım hakkı bir firmaya verilen Tortum Hidroelektrik Santrali'nin bakıma alınmasıyla birlikte ortaya tam bir doğa katliamı çıktı.

Türkiye’nin ilk hidroelektrik santrallerinden olan Tortum Hidro Elektrik Santrali’nin özelleştirmesi sonrası ihaleyi alan özel şirketin ‘UNESCO Dünya Mirası listesi’nde yer alan şelaleyi kamuoyu baskısı sonrası yeniden su bırakılmaya başlanmıştı.

Daha önceki kesinti sürecinde konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, hidroelektrik santralini işleten özel şirketin, 27 Şubat'tan itibaren tekrar Tortum Şelalesi'ne verilmesi gereken suyu azalttığını açıkladı.

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre bölge halkının tepkisini içeren video ve fotoğrafları sosyalmedya hesaplarından paylaşan Tanal, “Tortum Şelalesi'ne yönelik ihaneti unutma ey Erzurum halkı!” diye tepkisini göstererek Erzurum Valisi Okay Memiş’i verdiği sözü tutmaya çağırdı.

CHP'li vekil Mahmut Tanal'ın söz konusu paylaşımları şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
07.03.2022

Yüzüklerin efendisindeki ork sürüsü bu millet yakıp yıkmaktan başka hiç bir şey bilmiyor yeteneği de yok zaten

07.03.2022

sayaç koysunlar şelaleye halk ödesin akan suyun faturasını :D

07.03.2022

Öderler sıkıntı olmaz. %63 sonuçta.

07.03.2022

Bu şelalinin olduğu yerde, o kadar çok 1000 yıllık kilise, kale.. tarihi eser var ki. Gelen turistin haddi hesabı yok, özellikle Gürcü krallığından kalma kiliseler ve kaleler olduğu için, otobüs dolusu turist gelir buralara. Yazları aşırı kalabalık olur, kışın çok ayrı bir güzelliği olur şelalenin. (Köyüme 15 dk olduğundan biliyorum.) Şelale çevresinde, tabiatı o kadar güzel köyler var ki, burası Erzurum değil dersiniz. Hemen hemen tüm köylerden, çay geçer. Ve o çayları her bir hes santraline peşkeş çektikleri için çoğu köy tamamen kurudu, çok az olan tarımı bitirdiler. Köylüler topraklarını bırakarak göç etti, nüfüsu en yüksek sadece bizim köy kalmıştı. (Tam bir tarih ve doğa harikasıdır.) Sonunda geçtiğimiz yıl oraya da hes yaptılar, gidip görünüz her köyde bir hes var. Köylerde rençber kalmadığından, hayvancılığın çok fazla yapıldığı Erzurum'da bile hayvancılığı 10 senede bitirdiler.

Pasif Kullanıcı
07.03.2022

Seni tenzihederey yazıyorum;ama senin köyün dahil oylar AKP ye

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ