Mahalle Sakinlerinden Diyanet'e Şikayet: Avcılar'da Camiyi Baz İstasyonuna Çevirdiler

Avcılar’daki Kalkandelen Camisi'nin minaresi GSM şirketleri tarafından baz istasyonu olarak kullanılıyor. Tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili şirketlere yazı gönderip bunların kaldırılmasını istedi.

Denizköşkler Mahallesi Turna Sokak’ta bulunan adını Kuzey Makedonya'nın kuzeybatısında bir şehirden alan Kalkandelen Camisi'nin minaresi zaman içerisinde GSM şirketleri tarafından mobil görüşmeler ve internet için baz istasyonuna çevrildi.

"Buna dur denilmeli" çağrısı

Minarenin şerefesini çevreleyen baz istasyonları ve yere kadar uzanan kalın kablolar ve avludaki 3 büyük jeneratörden rahatsız olan mahalle sakinlerinin eleştirileri üzerine yerel gazeteci Engin Pınarbaşlı, 'Buna dur denilmeli' çağrısı yaptı.

"Sağlığımızı tehdit ediyor"

Caminin hemen yakınlarında oturan Ali Burhan Simsar, Cuma namazlarını sürekli bu camide kıldığını, baz istasyonu sayısının son dönemde çok fazla arttığını, bunların insan sağlığına ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.

"Tahliye edilmesi için gerekli çalışmalar devam ediyor"

Avcılar Müftüsü Bekir Derin, “Cami minaresindeki baz istasyonu cihazlarının minareden sökülmesi için ilgili firmalarla yazışmalar devam ediyor. Tamamının kaldırılması gerekiyor. Cami derneğine bizim gönderdiğimiz yazıların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da tüm ilgili firmalara yazı gönderildi. Konuyu takip ediliyor. En kısa zamanda tahliye edilmesi için gerekli çalışmalar devam ediyor” dedi.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
07.08.2019

Caminin altına bankamatik konulmasını eleştiren öğretmeni cemaat linç etmişti. Ne fark eder az bile koymuşlar, ticarethane işlevi de görüyor sonuçta.

07.08.2019

cami sonunda bir işe yaramış ya huzursuz olmuşlar

cami denilen şey Ülkemizde Sadece Ticarethane. Amaç ibadet etmekse , Allahı tanrıyı andığınız her yer ibadethanedir .. Camiye gitmek çıkışta kutularına para atmak bu bir ibadet değil . Kılıcaksan namazını ediceksen duanı evinden daha güzel daha sakin bir yer VAR MI ? Neymiş cemaatle kılınan namaz 50 kat daha mühimmiş KİME GÖRE NEYE GÖRE ?? Bunu söyleyen insanlar zamanında '' Kedi köpek giren eve melek girmez '' Diyen insanlarla aynı . O sebeptendir ki o nesilde büyüyen o sözle olgunlaşan insanlar bugun kedi köpeğe hiç bir canlıya saygı duymuyor .. Benim için ikiside Aynı güruhun psikopatları .

Boş yapma isteyen istediği yerde namazını kılabilir.1 kişi bile camide kılmak istiyorsa sen onu kısıtlayamazsın. Çıkışlarda para atıp atmamak yine kendi bilecekleri iş. Ona denge getirmesi gereken yer devlet ama devletin anasını sikeyim

TÜM YORUMLARI OKU (10)