Bunu da Gördük! Belinde 1100 Bal Arısı ile Yakalandı

Sarp Gümrük Kapısı'nda bir yolcunun beline sarılı 110 ahşap kutu içerisine gizlenmiş, 1100 adet kraliçe arı ile işçi bal arısı tespit edildi.

1100 adet kraliçe arı ile işçi bal arısı tespit edildi

Sarp Gümrük Kapısı'ndan ülkeye gelen 1 kişi, görevlilerin kontrolünde riskli görülerek yakın takibe alındı. Yolcunun x-ray tarama ve metal dedektöründen geçişi esnasında şüpheli hareketler sergilediği için detaylı üst araması yapıldı. Yolcunun beline sarılı halde 110 ahşap kutu içerisine gizlenmiş, 1100 adet kraliçe arı ile işçi bal arısı tespit edildi.

Sarp Gümrük Kapısı'na, Gürcistan'dan gelen yabancı plakalı bir araç da riskli değerlendirilerek x-ray cihazına sevk edildi.

Depoda kestane balı ele geçirildi

Tarama sonucunda aracın yakıt deposunda, 104 kilogram 150 gram kestane balı ele geçirildi. Söz konusu aracın yakıt ihtiyacının ise deponun içerisindeki özel bir tertibat ile ayrılan alandan sağlandığı tespit edildi. Artvin Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma devam ediyor.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
27.10.2022

Lan ne var bunda amk salın gitsin adamı , arı lan arı bal yapan birşey ondanda vergi almayın amk geberir misniz

28.10.2022

Yurtdışından anaarı getirmek yasak diye biliyorum, arı hastalıklarıda bu sebepten yaygınlaşıyor. Sonra arı ölümleri oluyor. Mesela varroa denen arı biti 1970'lerde Türkiye'de yoktu , yurtdışından getirilen arılar ile beraber geldi. Şimdi arıcıların sürekli mücadele etmek zorunda oldukları bir sıkıntı.

27.10.2022

Yerli arıya saldıran bir türdür o yüzden devlet izin vermiyordur

28.10.2022

dışardan buckfast, carnica, karpat ırkı bal arısı kraliçeleri kaçak yollarla yıllardır getirilip ıslah edilmiş yüksek bal verimli vaatleriyle satılıyor. içeride zaten artık satanlar var. kimsenin umrunda değil. ekotip yerli arılar melezlenerek genetik mirası yok ediliyor kimsenin umrunda değil. denetimsiz gezgincilik yüzünden varroa zararlısının ülkeye girmesiyle 80 li yıllarda 1 milyon koloniden fazla arı öldü (ortaanadolu arısının kökü kazındı) doğada ölen bilinmiyor bu zararlı yüzünden yabani doğada bal arısı yaşamasının imkanı kalmadı kimsenin umrunda değil. böyle yeni bir vaka çıksa kaçakçının ne kadar umrundaysa tarım bakanlığının o kadar umrunda.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ