Bunu da Gördük: Aydın'da Tarihi Eser Kaçakçısı Müze Müdürü Çıktı!

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik 11 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda 34 kişi gözaltına alınırken bir ismin şüpheliler arasında yer alması dikkat çekti: Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız...

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle 37 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Aydın başta olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak'ta önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 34 kişi gözaltına alınırken bir isim özellikle dikkat çekti.

Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız'ın adı şüpheli isimler arasındaydı ve o da gözaltına alındı. 

Firari 3 şüphelinin de arandığı bildirildi. Operasyon da 18'nci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen mermer heykel de ele geçirildi. Heykelin inceleme için Aydın Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
21.03.2022

memlekette sorumlu olduğu yeri soymayan, kasayı boşaltmayan makam var mı? ticaret bakanı kocasının şirketinden yüksek fiyata pandemi malzemeleri almadı mı? bununla hiçbir farkı yok.

21.03.2022

"kuzuları kurda teslim etmek" derler ya

21.03.2022

Daha önce Zeugma müzesinde çalışan genç arkeologun intiharından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı raporda "Zimmetlenmesi istenilen 8 bin 729 eserden 2 bin 433’ünün envantersiz olduğu, sayım sonucunda 10 eserin ise bulunamadığı belirtildi."

TÜM YORUMLARI OKU (10)