Bunları İzlemediyseniz Kesinlikle Bakmalısınız:Aksiyon ve Macera Konulu Filmleri Sevenlerin Bayılacağı 12 Film

Hadi gelin, sizleri zamanın ötesine götüren, nefes kesen kovalamacalar, destansı savaşlar ve maceralarla dolu bir yolculuğa çıkaralım. Bu listede yer alan filmler, aksiyon ve macera severlerin kalbini fethedecek türden. Hem klasikler hem de güncel yapımlar var. 

Hazırsanız, başlıyoruz!

1. Inception (2010)

Tamam, itiraf edelim: Christopher Nolan'ın zihin bükücü şaheseri Inception, bizi tam anlamıyla hayran bıraktı. Leonardo DiCaprio'nun rüya içinde rüya gezintilerine çıkarken beynimizi yakması ve bizi her seferinde şaşırtması inanılmazdı. Filmde bir an bile durağanlık yok; sürekli bir aksiyon, sürekli bir heyecan! Rüya dünyasında geçen bu filmde, zamanda ve mekanda atlamalarla başınız dönecek, her sahne bir sürpriz. 'Ne izledim ben?' dedirten bu filmi izlemek için mutlaka zaman ayırın. Arkadaşlarınızla tartışmak, üzerine saatlerce konuşmak isteyeceksiniz. Nolan'ın bu başyapıtını hala izlemediyseniz, gerçekten çok şey kaçırıyorsunuz.

IMDb: 8.8

2. The Dark Knight (2008)

Efsane Joker performansıyla Heath Ledger ve Christopher Nolan'ın büyülü dokunuşu bir araya gelirse ne olur? Tabii ki sinema tarihine geçen bir başyapıt olur! The Dark Knight, Gotham'ın karanlık sokaklarında adalet arayışını, bol patlamalı ve dövüş sahneleriyle doruk noktasına taşıyor. Ledger'ın Joker'ini izlerken, her gülüşü ve her repliğiyle tüyleriniz diken diken olacak. Batman'in Joker'in dehasına karşı mücadelesi o kadar etkileyici ki, filmin her dakikası 'biraz daha, biraz daha' diye izletiyor. Gotham şehrinin karanlık atmosferinde geçen bu aksiyon dolu filmi izlerken, bir yandan Batman'e hayran kalacak, diğer yandan Joker'in zekasına şapka çıkaracaksınız. Eğer henüz izlemediyseniz, hemen listenizin başına ekleyin!

IMDb: 8.8

3. The Matrix (1999)

Keanu Reeves’in Neo karakteriyle hayat bulduğu bu film, 90’ların sonuna damgasını vurmuş, bilim kurgu ve aksiyonu mükemmel bir şekilde harmanlamış bir başyapıt. Bir gün kendinizi gerçek dünya sandığınız bir simülasyonun içinde bulsanız ne yapardınız? Neo’nun gerçeği arayışı ve Morpheus’un kırmızı hapı sunmasıyla başlayan bu destansı yolculuk, sadece aksiyon dolu sahneleriyle değil, aynı zamanda felsefi derinliğiyle de izleyiciyi büyülüyor. Dövüş sahneleri, özel efektler ve unutulmaz replikler…

IMDb: 8.7

4. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Arnold Schwarzenegger'in ikonikleşmiş 'I'll be back' sözüyle hafızalara kazınan, bilim kurgu ve aksiyonun mükemmel harmanı. Bu sefer iyi tarafta olan Terminator, Sarah Connor ve oğlu John'u korumak için geri dönüyor. Gelecekten gelen tehditlere karşı verilen bu amansız mücadele, aksiyon severlerin mutlaka izlemesi gereken bir başyapıt.

IMDb: 8.6

5. Aliens (1986)

Sigourney Weaver'ın canlandırdığı Ellen Ripley'in uzaylılara karşı verdiği mücadeleye tanıklık ediyoruz. Ripley'nin cesareti ve zekası, uzaylı istilasına karşı verdiği mücadeleyle birleşince ortaya tam anlamıyla bir aksiyon klasiği çıkıyor. James Cameron’ın yönettiği bu filmde, uzaylıların korkutucu gücü ve insanlığın hayatta kalma mücadelesi muazzam bir şekilde işlenmiş. Savaş sahneleri, karakter gelişimleri ve Ripley’nin efsanevi performansı sizi ekrana kilitleyecek.

IMDb: 8.4

6. Die Hard (1988)

Bruce Willis’in John McClane olarak gönüllerde taht kurduğu, tam anlamıyla aksiyonun dibine vurduğu bir film. Nakatomi Plaza’da geçen bu nefes kesici hikayede, McClane’in teröristlere karşı verdiği mücadeleyi izlerken adeta koltuğunuza yapışacaksınız. “Yippee-ki-yay!” repliğiyle akıllara kazınan bu filmi izlemeyen aksiyon sever kalmasın! McClane’in sıradan bir polis memuru olarak başladığı bu macera, bir yılbaşı gecesinde tam bir hayatta kalma savaşına dönüşüyor. Hans Gruber ve ekibine karşı verilen bu savaş, aksiyon filmlerinin altın standardı olarak kabul ediliyor.

IMDb: 8.2

7. Jurassic Park (1993)

Steven Spielberg’in yönettiği bu klasik, sizi dinazorların hüküm sürdüğü bir maceraya götürüyor. Isla Nublar adasında kurulan Jurassic Park’ta, genetik mühendislik sayesinde yeniden hayata dönen dinazorlarla dolu bu film, aksiyon ve gerilimi bir arada sunuyor. Efektleri ve hikayesiyle zamanının ötesinde olan bu filmi kaçırmayın. Dinazorların yeniden canlandığı bu parkta işler ters gitmeye başlayınca, hayatta kalma mücadelesi başlıyor. T-Rex’in ilk kez sahneye çıkışı, raptorlardan kaçış ve daha fazlası, bu filmde aksiyon ve heyecan doruk noktasına ulaşıyor.

IMDb: 8.2

8. Top Gun: Maverick (2022)

Tom Cruise'un efsanevi karakteri Pete 'Maverick' Mitchell geri dönüyor! Yıllar sonra tekrar kokpite geçen Maverick, genç pilotları eğitirken bir yandan da kendi geçmişiyle yüzleşiyor. Hem nostalji hem de yepyeni bir macera arayanlar için birebir. Yüksek tempolu hava sahneleri ve Cruise'un enerjisiyle dolu bu film, adrenalin tutkunlarını mest edecek.

IMDb: 8.2

9. Mad Max: Fury Road (2015)

Tamam, kabul edelim, Mad Max: Fury Road'u izlemeyen kalmadı ama olur da hala izlemeyen varsa, bir zahmet hemen otursun izlesin. Charlize Theron'un Furiosa olarak ortalığı kasıp kavurduğu, Tom Hardy'nin ise sessiz ama etkileyici performansıyla gönüllere taht kurduğu bu film, tam anlamıyla bir görsel şölen. Aksiyonun bir an bile durmadığı, çılgınca kovalamacaların ve patlamaların olduğu bu film, çöl ortasında geçen bir macera arıyorsanız tam size göre.

IMDb: 8.1

10. The Bourne Identity (2002)

Matt Damon’ın canlandırdığı Jason Bourne, hafızasını kaybetmiş bir ajanın kimliğini bulma mücadelesini anlatıyor. Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde geçen kovalamaca ve dövüş sahneleriyle dolu bu film, aksiyon severlerin kesinlikle izlemesi gereken bir yapım. Bourne’un geçmişini ararken karşılaştığı tehlikeler, adrenalin dolu anlar yaşatıyor. Özellikle Paris sokaklarında geçen araba kovalamacası ve Bourne’un dövüş sahneleri, aksiyon filmlerine yeni bir soluk getirdi.

IMDb: 7.8

11. John Wick: Chapter 4 (2023)

Keanu Reeves'in efsanevi karakteri John Wick, dördüncü filmle geri dönüyor ve yine ortalığı kasıp kavuruyor. Yok artık daha neler, bu adam hiç yorulmaz mı demekten kendinizi alamayacaksınız. Aksiyonun ve dövüş sahnelerinin hiç hız kesmediği, intikam ateşiyle yanan Wick'in peşindeki düşmanları teker teker indirdiği bu filmi izlerken yerinizde duramayacaksınız. Hadi, Wick hayranları, bu filmi izlemeyi sakın kaçırmayın!

IMDb: 7.7

12. Tenet (2020)

Christopher Nolan'dan yine kafa karıştırıcı, yine bol aksiyonlu bir film. Zamanın manipülasyonu üzerine kurulu bu filmde, John David Washington ve Robert Pattinson'un performansları göz dolduruyor. Filmdeki tersine dönen aksiyon sahneleri ve Nolan'ın her zamanki karmaşık anlatımı, beyninizi biraz yakabilir ama kesinlikle izlemeye değer. Hazırsanız, Tenet sizi bekliyor!

IMDb: 7.3

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
23.08.2024

Terminator 2 ve matrix çok iyi muhakkak seyredilmeli

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ