Bunları Bilmeden Bir Yere Gitmeyin! Seyahat Ederken Uygulamanız Durumunda Kurtarıcınız Olacak 15 Taktik

Arada sırada dergiler, gazeteler ve internet siteleri seyahat etmek için en güvenli ve en tehlikeli yerlerin listesini yayınlar. Fakat gerçekte her zaman, her yerde soyulma ya da saldırıya uğrama tehlikesi vardır. O yüzden bilmediğiniz bir yere seyahat ederken güvenliğinizi önceden düşünmek en iyisidir...

1. Yurt dışındayken alerjilerinizi ve sağlık sorunlarınızı nasıl söyleyebileceğinizi öğrenin.

Eğer hayatınızı tehdit eden alerjileriniz varsa, alerjiniz olan yiyeceğin ya da ilacın adının yerel dilde nasıl yazıldığını ve okunduğunu öğrenin. Bu isimleri bir karta, telefonunuzun not kısmına yazın ya da tıbbi bildiri künyesi kullanın. Tabii bu yöntem diğer hastalıklar ve tıbbi durumlar için de geçerli.

3. Yerel toplu taşımanın programını öğrenin.

4. Sahte cüzdan ile yankesicilerin kafasını karıştırın.

Sahte bir cüzdan soyulurken bütün kredi kartı ve nakit paranızı elinizde tutmanıza yardımcı olur. Ucuz bir cüzdan alın ve içine gerçekçi görünen kredi kartları ve kağıt paralar koyun. Eğer bir yankesici sizi soymaya kalkarsa ona bu cüzdanı verin. Tek yapmanız gereken bu cüzdanı gerçek bir cüzdan gibi yanınızda taşımayı unutmamak.

7. Belgelerinizin bir kopyasını kendinize mail atın.

8. ATM dekontlarınızı her zaman alın.

9. Güvenli internet bağlantıları arayın.

10. İkinci, üçüncü ve dördüncü katlardan oda seçin.

Güvenlik uzmanları ikinci, üçüncü ve dördüncü katlardan oda seçmenin daha iyi olduğuna eminler. Zemin kat yerden ulaşmak için çok alçaktayken, ikinci, üçüncü ve dördüncü katlar hırsızlar için çok yüksek fakat itfaiye kamyonlarının merdivenlerinin acil bir durumda uzanması için yeterince alçaktır. Ayrıca, çoğu otelde ikinci kat ve yukarısına ulaşmak için bir anahtar gerekir, bu da hırsızların odanıza ulaşmasını zorlaştırır.

11. Tüm pencereleri kontrol edin.

12. Odadan ayrılırken kapıya "Rahatsız etmeyin" yazısını asın.

13. Odanızdaki kasayı kullanmayın.

15. Kapı dürbününe bir parça kağıt ya da bant yapıştırın.

İnsanların otel odası kapılarındaki deliklerden gözlendikleri, hatta kayda alındıkları vakalar bulunmakta. Otel odanıza girdiğinizde bu dürbünün yerinde ve dokunulmamış olduğundan emin olun. Eğer dürbün yerinde yoksa veya zarar görmüşse odayı kabul etmeyin, odanızın değiştirilmesini talep edin. Dürbünün üzerini odanın içinden bir parça kağıt ya da bant ile kapatın.

BONUS: Otel odanızın kapı koluna bardak yerleştirin.

Bazı ekonomi sınıfı otellerin güvenlik sistemleri ya çok kötüdür ya da hiç güvenlik sistemi yoktur. Geceleri odanızda güvende hissetmek için kapınızın koluna bir adet bardak yerleştirin. Böylece odanıza birisi girerse bardak yere düşeceği için sese uyanacaksınız.

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
YORUMLAR
05.06.2020

"Eğer bir yankesici sizi soymaya kalkarsa ona bu cüzdanı verin." diyor ki baktınız biri çaktırmadan sizin çantayı cepleri yokluyor, adamı yormayın çıkarın verin cüzdanı o da ekmek parası peşinde diyor. Gaspçının biri önünüzü keserse kusura bakma az önce cüzdanı yankesiciye verdim dersiniz, o da niye salak mısın diye sorarsa editörün adını verirsiniz o nedenini anlatır :D

06.06.2020

Yankesici ile gaspçıyı karıştırmış editör yankesici diğer adıyla cepçi zaten çaktırmadan çalar, yol kesip bıçak, silah vs. zoruyla para alan gaspçı. O yüzden dalga geçtim. Gaspçı o verdiğin sahte cüzdanın içine bakarsa ki genelde bakar o zaman ne olur o da ayrı bir konu.

06.06.2020

Çok keyifli bi tatil olur gerçekten

Pasif Kullanıcı
10.06.2020

BATSIN BÖYLE TATİL MK

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ