Bunlara Yavaştan Başlamanın Zamanı Geldi: İleri Yaşlarda Olmalarına Rağmen Harika Bir Cilde Sahip Olan Kadınların Bakım Sırlarını Açıklıyoruz

Bu tüyoları mutlaka uygulamak lazım.

20'li yaşlarda basit bir bakım bile geleceğe yatırım olurken, ilerleyen yıllarda daha anti-aging (yaşlanma karşıtı) ve nemlendirici ürünlere yönelmekte fayda var.

Cildi sabah akşam iki kez çift temizleme tekniğiyle arındırmak iyi olur.

Cildi önce temizleyici losyon, tonik, misel su gibi bir ürünle temizleyip daha sonra köpük bir temizleyici ve suyla kalıntıları arındırmak çifte temizlik olarak adlandırılıyor. Böylece cilt yüzeyinde gözenekleri tıkayabilecek hiçbir kalıntı bırakılmıyor.

Yılın 365 günü güneş koruyucu kullanılmalı. Hatta evdeyken bile kullanılması tavsiye ediliyor.

Yüz masajı çok yararlı ama bunun için sürekli bir güzellik uzmanına gitmek şart değil.

Yüz masajı yapmayı öğrenip düzenli olarak uygulayabilir veya son dönemde popüler olan rulo masaj aletlerinden faydalanabilirsiniz. Masaj kan dolaşımını artırır ve kasları çalıştırarak daha sıkı bir yüze sahip olabilirsiniz.

Bol su içmenin önemini söylemeye gerek yok. Sebze, meyve, kuru yemiş ağırlıklı; düşük şeker ve süt ürünleri içeren bir beslenme şekli de önemli.

Bir yaştan sonra nemlendirici tek başına yeterli olmuyor. Cilde ve ihtiyaca yönelik bir serumun da günlük rutine eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu serum bir yüz yağı olabileceği gibi  asit içerikli de olabilir. Laktik asit, AHA, C vitamini, glikolik veya hyalüronik asit serumlarından cilde uygun olanı günlük bakıma ekleyerek faydasını görebilirsiniz.

Kötü alışkanlıkların tamamından olabildiğince uzak durmak lazım. Buna geç yatmak, makyajla uyumak gibi kötü alışkanlık sanılmayan şeyler de dahil.

Yatış pozisyonunun cilde ve yaşlılığa olan etkisini bilmeyen yoktur.

Gece rutininde kullandığınız ürünlerin daha iyi emilmesi için de, yüzünüzde yatış pozisyonu kaynaklı kırışıklıklar oluşmaması için de tavsiye edilen ytama şekli sırt üstüdür. Sırt üstü yatamıyorsanız saten yastık kılıfı ve yüzde katlanmalara sebep olmayan yastıklardan kullanabilirsiniz.

Yoğun bir gün geçirmek, eve gece dönmek, uyku bastırması... Günlük cilt bakım rutinini hiçbir koşulda atlamamak şart.

Göz çevresi ve boyun bölgesi ekstra özen ister.

Yüz ürünlerinin yanı sıra bu bölgeler için de özel serumlar ve kremler kullanmak yaşlılık belirtilerinin hafifletilmesinde büyük pay sahibi. Bu bölgelere ürün uygularken doğru hareketlerle, olabildiğince nazik olmak da bir diğer nokta; çünkü göz çevresi ve boyun etrafındaki cilt daha ince ve hassas.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
28.05.2020

Yüz gerdirmeden haberiniz yok galiba. Bir yerden sonra sadece kremlerle cilt bakımıyla olacak iş değil

29.05.2020

Bu güneş kremi mevzuu ğerçekten önemli nir nokta hatta yaşlanma karşıtı kremlerşn en büyük etkisinin içinde ki güneşe karşı koruyucu materyaller olduğu söyleniyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ