“Bunlar Gerçekten Mümkün mü?” Dedirten Geleceğin 10 Gastronomi Trendi

Her dönemde farklı farklı gastronomi trendleri ortaya çıkıyor. Son zamanlarda çokça duyduğumuz gastronomi trendlerini sizler için derledik. Adını daha uzun seneler duyacağımız gastronomi trendlerine gelin birlikte bakalım...

1. Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Yiyeceklerin üretilme süreçleri artık çok daha önemli. Yiyecek endüstrisi de bu yeni trendlere uyum sağlıyor. Daha az atık üretmek ve organik ürünleri kullanmak restoranların yeni tercihi.

2. Bitki İçerikli Yemekler

Bitki içerikli yemekler son zamanlarda oldukça popüler. Artık her restoranın menüsünde vegan ve vejeteryan seçenekler var.  Vegan ve vejeteryan burgerler, sosisler ve et seçenekleri artık hemen hemen her restoranda yer alıyor.

3. Yerel Ürünler

Gastronomi alanında artık yeni moda yerel üretilen ürünleri kullanmak. Mevsime uygun ve yerel üreticinin ürettiği ürünler daha çok tercih ediliyor. Hem daha lezzetli hem daha sürdürülebilir yemekler yapmak için bu yerel ürünler çokça kullanılmaya çalışılıyor.

4. Sağlıklı Beslenme

Bugünlerde herkes sağlıklı beslenmeye odaklı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve daha sağlıklı olabilmek için yeni trend sağlıklı bir beslenme planı. Özellikle probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere talep arttı.

5. Dünya Mutfakları

Globalleşen dünyada mutfaklar iyice iç içe geçti. Artık dünya mutfakları restoran menülerinde daha çok yer alıyor. Gastronominin gelişen dünyasında dünya mutfağı her gün daha çok merak ediliyor. Özellikle Asya mutfakları son zamanlarda herkesin en sevdikleri arasına girdi.

6. Artırılmış Yemek Deneyimi

Yemek deneyimini artırmak için tabaklarda daha çok farklı duyulara hitap eden yemeklere yer veriliyor. Sunumların daha da öne çıktığı gastronomi dünyasında yemeklerde kremamsı, köpüklü, çıtır ve yumuşak dokulara daha çok yer alıyor.

7. Dijital Menüler

Yeni trendlerden biri de dijital menüler. Restoranlar daha az kağıt kullanmak ve müşterilere rahatlık sağlamak için dijital menüye geçiyor. Bu teknolojik gelişmeler gastronomi dünyasının gelişmesine katkı sağlıyor.

8. Kokteyller

El yapımı kokteyller ve yaratıcı içecekler gastronomi dünyasında yeni trendler arasında. Farklı renkte ve tatta içecekler müşterilerin en çok merak ettiği yeniliklerden.

9. Paylaşılabilir Yemekler

Son zamanların yeni modası paylaşılabilir yemekler. Restoranların menülerinde yeni yeni yer alan bu tarz yemekler büyük gruplar için ideal. Değişik bir sosyal deneyim yaşamak için müşteriler tarafından paylaşılabilir yemekler tercih ediliyor.

10. Sıfır Atık

Dünyadaki kaynakların azalması sonucu artık sıfır atık çok önemli hale geldi. Yemek yaparken ortaya çıkan atıkları değerlendirme yeni trendlerden. Asıl olan en az malzemeyle yapmak ama atık çıkınca da bunu değerlendirmek için uygun yemekler yapılabiliyor.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!