Bunca Yıldır İnsanların Kulaktan Dolma Bilgilere Göre Hareket Ettiği Cinsel Hayatla İlgili 19 Yanlış Bilgi

1. İki prezervatif kullanmak daha güvenlidir.

Artan sürtünmeden dolayı yırtılma olasılığı daha yüksek olduğu için bir adet prezervatif kullanmanız en iyi seçenek olacaktır. İşlevlerine güvenmenizi tavsiye ederiz.

2. Uçuk, genital bölgeye yayılmaz.

Dudak ve yüzdeki uçuklar HSV-1 adlı virüsten kaynaklanırken genital virüsler genellikle HSV-2 virüsünden kaynaklanır. Fakat çoğu insan, bazı genital virüslerin HSV-1 kaynaklanabileceğini bilmez. Yani dudağınızda uçuk varken oral seks yapmamaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. İlla yapacağım diyorsanız da partnerinizin penisine prezervatif takmasını öneriyoruz.

3. Çoğu enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi kendi kendine geçer.

Birçok insan, enfeksiyonun kendi kendine geçeceğini düşünür fakat bağışıklık sistemimiz Klamidya hastalığını tek başına yenemez. Hastalık erken teşhis edilirse birçok enfeksiyon gibi antibiyotikle tedavi edilebilir. Semptomların ortadan kalktığını ve iyi olduğunuzu hissetseniz bile durum bu şekilde değildir.

4. Sifiliz, düşünüldüğünün aksine sadece geçmiş zamanlarda rastlanan bir hastalıktır.

İngiliz Tıp Dergisinin bu yıl yayınladığı bir makaleye göre, vücudunuzda yararlar çıkmasına, görme bozukluğuna ve tedavi edilmediğinde ölümünüze sebep olabilecek sifiliz hastalığı 2012-2016 yılları arasında iki katına çıktı ve bu oran 1949 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştı. Fakat, çoğu insan artık bu hastalığın olmadığını düşünüyor.

5. Sifiliz hastalığı ölümcül değildir.

Bu konuda, hastalığa son evrede rastlama gibi durumların çok nadir olduğunu söyleyerek güzel haberler verebiliriz. Fakat, hastalığın tedavi edilmediği sürece vücudunuzda barınmaya devam eder ve gittikçe kötüleşir. Hastalığın son evresi yani enfeksiyonu kaptıktan sonra 20-40 yıllık bir süreç sonrasında kemikler ve organlarda 'frengi kabarcığı' adı verilen büyüme, sizi yavaş yavaş tüketir.

6. Oral seks ile enfeksiyon kapmazsınız.

Kötü haberi verdiğimiz için üzgünüz fakat bel soğukluğu, klamidya ve herpes hastalığının bu şekilde bulaşma olasılığı da var. Bu durumda prezervatif kullanmanız veya partnerinizle ilişkiye girmeden önce ikinizin de test yaptırması iyi olacaktır.

7. Prezervatifler, sizi tüm enfeksiyonardan korur.

Kasık biti, genital uçuk(herpes), genital siğil(HPV) ve sifiliz; cilde temas yoluyla bulaştığı için prezervatiflerin sizi tam anlamıyla koruyamadığı enfeksiyonlar arasında yer alır. Prezervatiflerin işlevsel olmamasından ve vücut sıvılarıyla yayılan diğer enfeksiyonlardan bahsetmiyoruz bile...Tahmin edin bakalım aktif bir cinsel hayatınız varsa ne yapmanız gerekiyor? Evet doğru bildiniz düzenli olarak kontrol yaptırmanız lazım!

8. Kıllarınızı jiletlemeniz kasık bitlerinden arınmanızı sağlar.

Bu yapışkan küçük böcekler vücut kılının olduğu her yerde yaşayabilirler. Böylece sadece sakalınızda, kirpiklerinizde, bacaklarınızda veya koltuk altınızda da yer bulunabilirler. Kurtulmanın yolu ise eczaneye veya doktorunuza danışarak kullanacağınız losyon ve şampuanlar olacaktır.

9. Kasık bitinin zararsız olduğu söylenebilir.

Tedavi edilmediği takdirde enfeksiyona ve yara oluşmasına sebep olabilir. Ayrıca, genital bölge kıllarının sertleşmesi ve kokusundan rahatsız olacakları için yer değiştirerek diğer bölgelerinizde kabarcık oluşturabilir.

10. Partnerinizi elinizle veya parmağınızla tatmin ederken enfeksiyon kapmazsınız.

Trichomonas Vajiniti, trichomonas vaginalis adı verilen parazitten kaynaklanır. El ve temizlenmemiş seks oyuncağı ile bulaşabilir. Parmaklarınızda veya ellerinizdeki açık yaralar kanla taşınan patojenlerin bulaşma riskini artırabilir.

11. Ne enfeksiyonmuş be dediğinizi duyabiliyoruz fakat sürtünme yoluyla enfeksiyon kapmanın imkansız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz.

Fakat partnerinizle çıplak durumdaysanız ve cinsel organlarınız temas ediyorsa enfeksiyon kapma riskiniz vardır.

12. Tokalaşma ve sarılmayla da enfeksiyon bulaşabilir.

Mutfak eşyalarını paylaşmak veya ortak tuvalet kullanmak da hastalıkların bulaşamayacağı faaliyetler arasında...Klamidya veya uçuk gibi enfeksiyona sebep olan mikroorganizmalar, insan vücudunun dışında çok uzun süre yaşayamaz. Bu yüzden de havlu paylaşmak, el ele tutuşmak veya ortak tuvalet kullanmak sizin için güvenlidir.

13. Dövme makinesiyle HIV virüsü kapmazsınız.

Dövme yaptırırken cildinize iğneyle mürekkep enjekte edildiğini hepimiz biliyoruz. Çoğu profesyonel dövme sanatçısı herhangi bir hastalığa sebep olmamak ve aynı zamanda hijyenik ortam sağlamak için gerekli prosedürü uyguluyor fakat yaygınlaşan amatör dövme yapımında HIV, hepatit c ve diğer kan yoluyla bulaşan hastalıklara karşı dikkatli olmanız gerekir.

14. HIV virüsü utanılacak bir durumdur ve öldünüz anlamına gelir.

HIV, uygun şekilde tedavi edilirse ilaç kullanımıyla birlikte saptanamayan seviyelere indirilebilir ve bu da HIV pozitif olan birinin hastalığı partnerine geçirmesini imkansız hale getirir.

15. HPV aşısı sizi her tür HPV'ye karşı korur.

Rahim ağzı kanserlerinin tamamına yakını, insan papilloma virüsünden (HPV) kaynaklanır. HPV aşılaması, sizi kansere neden olan HPV enfeksiyonlarının% 70'inden sorumlu olan iki tür HPV'ye ve genital siğil vakalarının% 90'ından sorumlu olan diğer iki türüne karşı korur. Ancak aşı yaptırmış olsanız bile, düzenli smear testlerine devam etmeniz önemlidir.

16. HPV teşhisi, rahim ağzı kanseri olduğunuz anlamına gelir.

Rahim ağzı kanserlerinin % 99,7'si HPV'den kaynaklanmaktadır; ancak bu, HPV teşhisi konulan herkesin kanser olacağı anlamına gelmez.100'ün üzerinde HPV türü vardır ve çoğu riskli değildir. Riskli durumlar bile her zaman kanserle sonuçlanmaz. Yine tekrarlıyoruz: Smear testi yaptırmayı aksatmayın...

17. Genellikle tüm insanlar bütün enfeksiyon türlerini bildiğini düşünür.

Fakat profesyonel değilseniz tüm enfeksiyon türlerini bilmediğinizin garantisini verebiliriz. Daha az bilinen enfeksiyonlar arasında: siğil benzeri büyümelere neden olan molluscum contagiosum; şişmeye neden olan chancroid ve sitomegalovirüs gibi onlarca hastalık vardır. Bu yüzden en ufak anormallik hissettiğinizde doktora gidin ve kendi kendinize teşhis koymaktan vazgeçin.

18. Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalamazsınız.

Doğum kontrol haplarını, saatlerini atlamadan tam anlamıyla olması gerektiği prosedürde kullanırsanız %99 etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hiçbir kadın robot olmadığı için tipik kullanımların %91 oranında etkili olduğu da bir gerçek...

19. Regl döneminde de hamile kalamazsınız.

Spermler vücudunuzda beş güne kadar hayatta kalabilir. Yani regl döneminizin  sonuna doğru cinsel ilişkiye girerseniz ve erken yumurtlama yaşarsanız hamile kalabilirsiniz. Yani tabii ki muhtemel bir ihtimal değil sadece küçük bir olasılık...Dikkat etmenizde fayda var.

Popüler İçerikler

50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
08.11.2019

Keşke oral seksin sadece erkeklere yapıldığını bilen bir editör seks hakkında bir yazı yazmasa...

Pasif Kullanıcı
08.11.2019

sikişmeyelim en iyisi

09.11.2019

üstümüze ceket atsalar enfeksiyon bulaşacak bu ne abi

TÜM YORUMLARI OKU (12)