Buluttan Nem Kapan Aşırı Alıngan İnsanların Mutluluğu Yakalayamamasının 12 Sebebi

Gün gelecek, tüm eksiklerinizi gidereceksiniz ve artık kimse sizinle ilgili tek bir kötü laf edemeyecek öyle mi? İşte onun öyle olamayacağının 12 net kanıtı sevgili dostlar:

1. Kendilerine verdikleri değer, daima başkalarının onlar hakkında söylediklerine göre şekillenir.

Onlar hakkında yapılan en ufak bir şaka bile tüm günlerini mahvetmeye yetebilir sevgili dostlar. Aldıkları övgülerle gereğinden fazla mutlu olur; aldıkları yergilerle gereğinden fazla üzülürler.

2. Bunun sebebi, benlik algılarının zayıf olması ve/veya aşırı mükemmeliyetçi yapılarıdır.

Kendi değerlerinin bilincinde olmadıkları için onu devamlı dışarda ararlar ve bu da değişken duygular yaşamalarına sebep olur. Kendilerini seven ve devamlı destekleyen insanlar onları mutlu eder; eleştiren insanlar ise sinirlerini bozar.

3. İnsanların onları belirli bir şekilde görmesini isterler ve kendilerine bir imaj yaratmaya çalışırlar.

İyi güzel, bu imaj yaratılabilir fakat onların 'mükemmel' anlayışları, başka insanlarınkiyle hiçbir zaman uyum sağlamayacaktır. Bu yüzden toplum içinde istedikleri insan olsalar bile eleştiriye maruz kalmaya devam ederler.

4. Aşırı alınganlık, etraflarındaki insanların davranış ve söylemlerini gereğinden fazla incelemelerine sebep olur.

İncelerler çünkü her davranış ya da sözü kendilerine karşı yapılmış ya da söylenmiş sayarlar. Kendilerince en ufak seylerden bile büyük manalar çıkarır, neticede yorulan ve üzülen yine kendileri olurlar.

5. Ve daha az eleştirilmek adına kendi doğrularını bir kenara bırakıp diğer insanların doğrularıyla yaşarlar.

Aşırı alınganlık, insanın kendisini hayata karşı güçlü ve özgür hissetmesine engel olur. Onlar eleştirilmekten kaçındıkları için yalnızca toplum tarafından kabul edileceğini düşündükleri davranışlara yönelirler ve bu da kendi kişiliklerini geliştirmelerini güçleştirir.

6. Bazı durumlarda alınganlığın boyutu, dışardaki tüm insanların onlar hakkında kötü düşündüğünü zannetmeye kadar gidebilir.

Artık başka insanların davranışları ya da sözleri değildir onları rahatsız eden. Kendileriyle olan problemlerini insanlara yansıtır, kimsenin onları sevmediği ve herkesin onlar hakkında kötü düşündüğü kanısına varır, kendilerine acı yaratırlar.

7. Bunun sebebi, tek bir insanın görüşünü evrensel bir gerçekmiş gibi kabul etmeleridir.

Eğer bir insan onların alınganlık göstermesine sebep olacak bir şey söylediyse bu yalnızca o insanın değil, tüm insanlığın görüşüymüş gibi kabul ederler. Elbette aslında evrensel zannettikleri o insanın görüşü değil, kendi kafalarında yarattıkları görüştür.

8. Bu durum, insan ilişkilerinin çok ciddi biçimde zedelenmesine sebep olabilir.

Aşırı alıngan insanlarla iletişim kurmak zordur sevgili dostlar. Söylediğiniz şeylerden hiç imâ etmediğiniz anlamlar çıkarıp size öfke duyabilir ya da soğuk davranabilirler. Bu durum sevdikleri insanları kaybetmelerine sebep olur ve insanlara olan güvenlerinin hepten sarsılmasına yol açar.

9. Belirli bir özellikleri hakkında yapılan ufak bir eleştiriyi, kişiliklerine yapılmış bir saldırı olarak algılarlar.

Eğer bir insan onlara 'Yaptığın şu davranış hoş değildi' derse, bu onlar için 'Senden nefret ediyorum' kadar ağır bir söz olabilir. Belirli bir olay hakkında yapılan yorumu genele yayar, herkesin onlara devamlı saldırmakta olduğunu düşünürler.

10. Devamlı gergin ve tetiktedirler. Kendilerini daima dışardan bir gözle izlemeye çalışırlar.

Onların insan içindeki davranışlarına her zaman gerginlik hakimdir. Tüm davranışları ve sözleri daima hesaplı kitaplı olmalıdır. Başkalarının onlar hakkında ne düşündüğünü hayal eder, kendilerini onların yerine koyar ve daima dışardan bir gözle izler, çıkarımlar yaparlar.

11. Bu yüzden kendileriyle alakalı gittikçe karmaşık düşüncelere sahip olmaya başlarlar.

Kendilerini devamlı dışardan izlemek ve her insanın onlar hakkında farklı düşüncelere sahip olduğunu görmek kafalarının epey karışmasına sebep olur. Kendi değerlerini kendileri belirleyemedikleri için 'Ben onun gördüğü kişi miyim, yoksa şunun gördüğü kişi miyim?' gibi sorular kafalarından bir an olsun eksik olmaz. Aslında kimsenin gördüğü kişi değildirler, orası ayrı...

12. Ve netice olarak oldukları kişiden büyük ölçüde kopup hüzne, kedere, yalnızlığa sürüklenirler.

Büyük ihtimalle alınganlık gibi önemsiz görünen bir özelliğin bu kadar yıkıcı etkileri olabileceğini tahmin etmiyordunuz sevgili dostlar. Ama bu illet hayatınızı durma noktasına getirip sizi depresyona sürükleyebilir. Alındığınızda sorun, ne ima ettiklerini öğrenin, gerisini de çok şeyapmayın a dostlar...

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.04.2016

Kimin sizin hakkınızda ne düşündüğü neden bu kadar önemli? Kim benim hakkımda ne düşünüyosa düşünsün. Cehennemin dibine kadar! Ekmeğimi onlar mı veriyo? Beni sırtlarında mı taşıyolar? Herkes beni beğenmek, yaptıklarımı onaylamak zorunda değil. Bu durum umrumda da değil. Hayatımda göt kadar yeri olmayan basit ve sıradan insanların benimle ilgili düşünceleri neden umrumda olsun ki?

09.04.2016

Evet böyleyiz. Peki ya çözüm

Pasif Kullanıcı
09.04.2016

Bende bunun bir değişiği var.Ben değil de karşımdaki biri,herkeste geçerlidir de genelde sevdiğim bir insansa en ufak bir şeyi dahi böyle 40 kere düşünür öyle söylerim,bir yazdığım şeyde "Acaba şu kısımdan alınır mı ki?" deyip siler yeniden yazarım.Onlar pek öyle yapmaz ama olsun.

TÜM YORUMLARI OKU (4)