Bulgaristan Veri Sızıntısına Önlem Olarak Daktiloya Geri Dönüyor!

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı veri tabanlarından sızıntı tespit edildiğini açıkladı ve sanal ortamdaki olası saldırıları önlemek üzere istihbarat kuruluşları dahil olmak üzere sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri dönüldüğünü söyledi. 

Başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklama yapan Plevneliev, 'Bulgaristan sürekli olarak sanal saldırılarına maruz kalıyor. Bu tehditler uluslararası terör örgütlerinden geliyor, milli güvenlik savunmamız buna karşılık veriyor ve vermelidir.' dedi.

Vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı veri tabanlarından sızıntı

Başlıca tehditlerin suç örgütleri, uluslararası terör örgütleri ve teröre dayalı rejimlerden geldiğini belirten Plevneliev, saldırı düzenlenen yerler arasında 'kritik altyapı tesisleri, bankalar, havaalanları ve devlet ile özel kurumların' olduğunu ifade etti.

Vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı veri tabanlarından sızıntı tespit edildiğini itiraf eden Plevneliev, bazı sanal saldırılarda var olan internet sayfalarının içeriğinin yerine sahte içerik yerleştirildiğini, yapılan sanal saldırıların amacının yerel ve yabancı şirketleri finansal zarara uğratmak olduğunu ileri sürdü.

"Hiç kimse çıkıp da 'ben güvendeyim' diyemez"

Başbakan Boyko Borisov ise MGK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çağımızın sanal tehditleri karşısında başlıca istihbarat kuruluşlarının çalışma tarzlarını gözden geçirdiklerini söyledi.

'Kendi başımıza güvenlik sistemlerimizi savunmak zorundayız.' diyen şöyle devam etti:

'Büyük istihbarat kuruluşları dahi, sanal ortamındaki olası saldırıları önlemek üzere, sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri döndü. Bu alanda hiç kimse çıkıp da 'ben güvendeyim' diyemez.'

'Kimlik sızıntısı' Türkiye'nin de gündeminde...

Geçtiğimiz bir internet sitesi, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerini internete sızdırmış ve veriler online olarak sorgulamaya açılmıştı.

Associated Press haber ajansı sızan bilgilerin doğruluğunu, 10 TC kimlik numarasını kontrol ederek kısmen teyit edebildiğini duyurmuştu.

Ve 'Kimlik Sızıntısı' ile İlgili Soruşturma

Habere göre, kontrolü yapılan 10 kimlik numarasından 8’i ilgili kişi isimleriyle eşleşti. 

İnternete yüklenen 6.6 GB'lık veride, 49 milyon 611 bin 709 Türk vatandaşının TC kimlik numarası, ad-soyad, anne- baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adres gibi kimlik bilgileri yer alıyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
15.04.2016

Windows Facebook Google IOS ve Android kullanarak zaten her şeyimizi adamlara teslim ettik. Daktiloya dönsen ne olacak. Adamlar boşunamı bedavadan bir çok hizmeti sunuyor. Özellikle Google. Şu an arama motoru ve işletim sistemi sayesinde dünya üstünde kullanan herkesin yaşamına ait her türlü bilgiye sahip. Geçmiş olsun.

Pasif Kullanıcı
15.04.2016

iyi. dumana dönmemişler

15.04.2016

Rusya 2 yıl önce döndü zaten. http://www.ntv.com.tr/dunya/rus-istihbarati-daktiloya-donuyor,q4m0GbeDPU6oAAWXWsu52A

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ