Bülent Tezcan Kimdir? Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Adayı Bülent Tezcan'ın Siyasi Kariyeri

Bülent Tezcan, 2012 ve 2018 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2017 ila 2018 seneleri arasında CHP'nin parti sözcüsü olarak görev alan Bülent Tezcan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Aydın milletvekili adayı olarak CHP listelerinde yerini almıştır. Peki, Bülent Tezcan kimdir, aslen nereli?

İşte, Bülent Tezcan'ın eğitim hayatı ve siyasi kariyeri ile ilgili merak edilenler...

Bülent Tezcan Kimdir?

Bülent Tezcan, 18 Mayıs 1965 yılında Samsun'un Havza ilçesinde dünyaya geldi. Tezcan'ın annesinin ismi Hanım, babasının ismi ise Ferhat'tır. 

Bülent Tezcan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bülent Tezcan'ın Eğitim Hayatı

Bülent Tezcan, 1989 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim hayatını tamamladı. 

Hemen ardında 1990 senesinde Kuşadası'nda serbest avukatlık yapmaya başladı. Tezcan, yıllar içerisinde pek çok demokratik kitle örgütünde üye ve yönetici konumunda görev aldı.

Bülent Tezcan'ın Siyasi Yaşamı

Bülent Tezcan, siyasi kariyerinden önce avukat ve öğretim görevlisi olarak kariyerine başladı. 1996 ila 2003 yıllarında Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nda 'Temel Hukuk' ve 'Turizm Hukuku' dersleri verdi. 

Bülent Tezcan'ın siyasi kariyeri 1999 ila 2002 yıllarında Kuşadası ilçe başkanlığı göreviyle başladı. 

2003 yılından 2007 yılına kadar 4 yıl boyunca Aydın İl Başkanlığı görevini üstlendi. Daha sonra Aydın Milletvekili adayı olan Tezcan, 24, 25, 26 ve 27. dönem Aydın Milletvekili olarak seçildi.

Siyasi kariyeri boyunca Adalet Komisyonu üyeliği ve Temmuz 2012 ila Şubat 2018 tarihlerinde ise Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 

Aynı yıllar arasında: Mayıs 2017'de Parti Sözcülüğü, Şubat 2018'den Ağustos 2018'e kadar Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Tezcan, siyasi kariyerine Anayasa Komisyon Üyesi ve CHP Aydın Milletvekili olarak devam etmektedir. 

Bülent Tezcan, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Aydın 1. sıra milletvekili adayıdır.

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı