Bülent Arınç’tan Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklu Yargılanmasına Tepki: “Bizi Cezaevine Buyur Ettiler”

Eski TBMM Başkanı ve AKP’nin kurucularından olan Bülent Arınç, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte 28 Şubat’ta kendisinin de yargılandığını belirten Arınç, “Biz tutuksuz yargılandık. Sonra ceza kesinleşince bizi cezaevine buyur ettiler.” ifadelerini kullandı. 

Arınç sözlerini, “Konuşmalarından, hareketlerinden, siyasi duruş sergileyen insanlara tutuklama olmamalı. 5 kişinin katilini yargılamıyorsun ki sen!” diyerek tamamlamdı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “yolsuzluk” soruşturması kapsamında yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunuyor.

Önce İstanbul Üniversitesi tarafından diploması iptal edilen Ekrem İmamoğlu sonrasında ise yakın çalışma arkadaşları ile birlikte “yolsuzluk” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesinin hukuksuz olduğunu söyledi ve tutuklu yargılamaya da tepki gösterdi.

“Tayyip Erdoğan Bey tutuksuz yargılandı”

Bülent Arınç, 28 Şubat’ta açılan davalarda kendisi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan’ın da tutuksuz yargılandığını ifade ederek, “Cezalar kesinleşince bizi cezaevine buyur ettiler” dedi.

Bülent Arınç'ın açıklamaları

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
En Düşük Emekli Maaşı İçin SGK Uzmanından Çok Konuşulacak Tahmin
YORUMLAR
20.04.2025

Biraz hukuk vardiysa demek ki o zaman.

20.04.2025

o kadar da değil lan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ