- Ülkemde 1 milyon üstünde öğretmen var ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2018 yılı faaliyet raporunda doktora yapanlarının yüzdesi 0.14 olarak verilmiş yani yaklaşık 1500 kişi.
Bu arkadaşların saatlik ders ücretleri girdikleri ders saatine göre hassaaasss terazilerde ölçülüyor ve duruma göre 21-30 TL arasında karşılık buluyor. Yok canım bir saati 300 TL civarında olan cilt bakım ücreti ile yarışabilir mi bu miktar. Elbette asla! Gençlerin okulu bırakıp güzellik alanında kariyer yapmalarına şaşırmamak lazım.
- Gelelim doktoralı öğretmenlere.
Hadi garibanlarımın yüzü paradan yana gülmedi, kabul. Onlar da bunu para için yapmamıştı zaten. Ammaaa devletin onlara yaptığı yatırıma ve onların kişisel olarak gösterdikleri çabaya ne oluyor? Bütün bunlar ülke yararına yeterince kullanılabiliyor mu?
Mesela, nerede bu arkadaşlar? Ne işlerle uğraşıyorlar? Hâlâ sınıftalarsa proje, yayın vb. üretebiliyorlar mı? İllerin milli eğitim müdürlüklerinde istihdam ediliyorlar mı yoksa oraların koltukları çoktan rezerve mi? Ayın, yılın, haftanın öğretmenleri seçmelerinde ilk üçe kabul görebiliyorlar mı yoksa oralarda mı çoktan parselli? Bakanlık nezdinde bu öğretmenlerin yayınlarını inceleyen ve uzmanlık alanlarına yönelik danışmanlık isteyen bir bölüm var mı?
Varsa da bunların hiçbiri bana denk gelmedi. Maalesef insan kaynağımız yönetilemiyor, böyle düşünmekte haksız mıyım?
Kusura bakmayın ama haklıyım ve üzücü olan şu ki haklı olmak sorunları çözmeye yetmiyor. Sorun demişken; ister kabul edin ister etmeyin BAYRAĞINDA AY TAŞIYAN MİLLETİN, AY’DA DİKİLİ BAYRAĞININ OLMAMASI, BENCE KOCAMAN BİR SORUN.
Bu arada biz Ay’la Dünya ile uğraşırken birileri gerçeklik üstü bir gezegen kurmak için düğmeye bastı bile. Bir sonraki yazıda da ondan bahsederiz olmaz mı? Sizler için araştırıp gelirim, bari doktoram burada işe yarasın değil mi?
Instagram
Twitter
Facebook