Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

1. Midyat'taki Terör Saldırısında Can Kaybı 6'ya Yükseldi...

Mardin'deki Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda şehit olan polislerin sayısı 3'e yükseldi. Ayrıca 3 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 50 kişi tedavi altında. Saldırıyı PKK üstlendi.

2. Son 10 Yılın En Kötüsü: Türkiye Küresel Barış Endeksi'nde 163 Ülke Arasında 145. Sırada...

Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün her yıl yayınladığı '2016 Küresel Barış Endeksi' açıklandı. Rapora göre geçtiğimiz yıl da dünya üzerindeki şiddet ve huzursuzluğun devam etmesi, silahlı çatışmalar, terörizm ve politik istikrarsızlıklar küresel ekonomiye büyük zarar verdi. 

Son yılın verilerine göre, Suriye'yi listenin en son sırasına, İzlanda'yı ise birinci sıraya koyan Küresel Barış Endeksi, geçtiğimiz yıl politik istikrarsızlık, terör ve çatışmaların küresel ekonomiye 13.6 trilyon dolara mal olduğunu belirtiyor. Türkiye ise, 163 ülkenin incelendiği listede geçen seneye göre 10 sıra düştü ve listede 145. ülke olarak yer aldı. Bu Türkiye için son 10 yılın en kötüsü anlamına geliyor. 'Barış seviyesi düşük’ ülkeler arasında yer alan Türkiye, dahil olduğu Avrupa kategorisinin ise son sırasında...

3. IŞID Azez-Mare Arasındaki Kontrolü Kaybetti

Suriye'de silahlı muhalif gruplar, ülkenin kuzeyindeki Azez ve Mare kasabaları arasındaki bazı köyleri IŞİD'den geri alarak, bu koridordaki bağlantıyı yeniden kurdu.Gruplar böylece Halep'in kuzeyindeki bu iki bölge arasındaki kritik tedarik hattını yeniden açmış oldu.

4. Muhammed Ali Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

5. Ve Bayram Tatili 9 Güne Çıktı!

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
09.06.2016

Elektrik kayıp kaçak kanunu, özelleştirmelerde bedel tespitinin kaldırılması ve kölelik yasası (kiralık işçi büroları) nerede mk? Bir başlık yaratıyorsun bari azıcık gündem araştır.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ